Αγορά ιδιωτικού νησιού

Είναι ένα από αυτά που θέλω να κάνω σε αυτή τι ζωή. Να βρω δέκα ανθρώπους που μου αρέσουν και να αγοράσουμε όλοι μαζί ένα νησί. Άσπρη άμμο περιμετρικά και γόνιμο έδαφος στο εσωτερικό το κλίμα υποτροπικό και το μέγεθος? 5000 με 8000 τμ πιστεύω ότι θα ήταν καλό για να έχουμε τα σπίτια τις καλλιέργειες μας. Άπιαστο όνειρο? Ναι ίσως ... Έχω χάσει χρόνια και χρόνια ζωής να βρω 3 - 4 άτομα που να συμπαθώ τόσο όσο να μπορώ να μοιραστώ την ζωή μου μαζί τους σε ένα νησί πόσο μάλλον δέκα. Και τα δέκα εννοείτε να μπορούν να είναι καλά μεταξύ τους. Όσο για το οικονομικό.... Ναι οκ η κατάσταση είναι δύσκολη και το να έχεις ένα δικό σου σπίτι, αν δεν το είχες από παλιά μοιάζει άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους. Αλλά οι τιμές των νησιών δεν είναι εκεί που φαντάζεσαι. Ποτέ δεν ήταν και δεν έπρεπε να ήταν αφού υπάρχουν βασικά μειονεκτήματα ηλεκτρισμού και υδροδότησης. Πόσο θα μας πάει το μαλλί τώρα για να αγοράσουμε το τον προσωπικό μας παράδεισο? Ας δούμε τι πουλιέται τώρα από τα φθηνά τα μέτρια και τα ακριβά έτσι για την ιστορία.

Τι πρέπει να προσέξουμε με την αγορά κάποιου νησιού. 


Αυτό το άρθρο γίνετε όλο και καλύτερο. Το πρώτο που πρέπει να προσέξεις είναι να μη ξεχάσεις να με καλέσεις για ένα mojito !


Παλίρροια : η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο βγαίνει όταν η παλίρροια είναι στο ψιλότερο σημείο
Κλίμα : ανάλογα με το τι ψάχνει ο κάθε ένας και για πιο λόγο το αγοράζει
Έδαφος : να είναι καλλιεργήσιμο και να έχει δυνατότητα οικοδόμησης, άσχετα αν εσύ θες φτιάξεις μια καλύβα, πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα μείνει όρθια
Θαλάσσιος βιότοπος : αν δεν ζει τίποτα μέσα σε στην θάλασσα είναι κακό σημάδι όπως κακό σημάδι είναι να ζει κάτι εκεί μέσα που μπορεί να σε σκοτώσει
Τύπος παραλίας : είναι όμορφα τα νησιά που αγκαλιάζονται από άμμο αλλά όχι αξιόπιστα... Θες να έχει και βράχους η κάτι που να μη μετακινείτε με τις παλίρροιες.
Απόσταση από την κοντινότερη ακτή : ότι και να πούμε εσύ αποφασίζεις αλλά η κοντότερη ακτή με πολιτισμό έχει όλα αυτά που θα χρειάζεται να ψωνίσεις.

 CHANDLER 35.000ε


Βρίσκεται στο Wohoa Bay, Maine, 30 μίλια ανατολικά από Acadia National Park, 70 μίλια νοτιοανατολικά από Μπανγκόρ και 230 χλμ βορειοανατολικά από το Boston MA. Το γραφικό Chandler είναι ένα από τα μικρότερα νησιά του Μέιν. Η έκταση του είναι ένα στρέμμα στην χειρότερη περίπτωση της παλίρροιας που χάνει μισό στρέμμα περιμετρικά. Στην καλύτερη περίπτωση της παλίρροιας κερδίζεις μισό στρέμμα. Είναι προστατευμένο από τον κόλπο έχει αμμώδης ακτή και μπορείς να πας και περπατώντας όταν η παλίρροια είναι χαμηλή.

 ALLIGATOR CAYE  80.000ε


Ακριβώς έξω από τις ακτές της Μπελίζ στο νότιο άκρο της Alligator Caye, και βόρεια της πόλης της Dangriga υπάρχει αυτό το νησί 11 στρεμμάτων. Δεκα ατομα 8.000 ο ενας ! Δεν είναι και τόσο άπιαστο το όνειρο όσο αφορά τα οικονομικά... Είναι προσβάσιμο με καραβάκι από Μπελίζ Σίτι σε περίπου 45 λεπτά, και με βάρκα από την πόλη Dangriga 30 λεπτά περίπου (και ακόμα λιγότερο αν χρησιμοποιείτε ένα μεγαλύτερο σκάφος).

DHOORES 2.000.000ε


Αυτό το νησί 17,7 στρεμμάτων προσφέρει μια μεγάλη παραλία με λευκή άμμο καθώς και μια φανταστική λιμνοθάλασσα στις Μαλβίδες. Βρίσκεται νότια της Rindbudhoo, εύκολα προσβάσιμο με υδροπλάνο και με ταχύπλοο. Σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από το Stretching και 38 χιλιόμετρα από Nilandhe Atoll. Και μόλις 150 χιλιόμετρα την Male ( πρωτεύουσα των Μαλδίβων  ). Γιατί η τιμή ανέβηκε τόσο? Εδω έχουμε να κάνουμε με τα κρυστάλλινα νερά των Μαλβίδων και τουριστική περιοχή. Αλλά το κυριότερο είναι ένα από τα νησιά του εγκλήματος... Αυτά δηλαδή που τα δίνουν με 100% οικοδομήσιμη άδεια. Δηλαδή πας το αγοράζεις το κάνεις όλο τσιμέντο και δεν σου λένε και τίποτα. Έγκλημα μη αναστρέψιμο...

DUMUNPALIT 3.200.000ε


Αυτό το νησί 75 στρεμμάτων στα σύνορα των Φιλιππίνων με την Κίνα είναι αυτό ακριβός που έψαχνα για μια ζωή. Άστο κάτω εσύ εγώ το είδα πρώτος !!! Είναι αυτό που λέμε παρθένο νησί. Έχει κόκκινο μάρμαρο, το οποίο θα μπορούσα να έχω εξάγει και να ξανά πουλήσω το νησί. Αλλά αυτό δεν συμφέρει λόγο ποσότητας και τοποθεσίας. Λευκή άμμο, ηφαιστιογενής πετρώματα, υποθαλάσσιους υφάλους. Τι άλλο μπορεί να θέλει κάποιος από την ζωή του? 3μ για να το αγοράσει... Ναι οκ καλή θέληση να υπάρχει.


GREAT HANS LOLLIK 25.200.000ε

Βρίσκεται 1,5 μίλια από τη βόρεια ακτή του Αγίου Θωμά, ανάμεσα από Ατλαντικό Ωκεανό και την Καραϊβική Θάλασσα. Οι παραλίες έχουν λευκή άμμο και το ήπιο κλίμα δίνει τρομερή δυνατότητα βλάστησης στο νησί. Οι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Καραϊβική. Και τα χρήματα του δικαιολογούνε στην έκταση 500 στρεμμάτων που αγοράζεις. Μη το ψάχνεις μεγάλε είναι η ευκαιρία σου τι είναι 25.000.000 ? όλοι οι έλληνες να σου δώσουμε από 2,5ε το αγόρασες ! Από εμένα μπορεί να μην έχεις τα 2.5 αλλά έχεις την ευχή μου. 2 πάνω 2 κάτω δεν χάλασε και ο κόσμος... Όπα έχω ανέκδοτο και με διπλό τέλος: έχεις μαζέψει τώρα εσύ λέει 25.399.998,50ε και πας να αγοράσεις το νησί. Σου λέει ο μαν 
-δεν γίνεται είναι με συμβόλαιο εταιρίας και δεν έχω και εγώ πάνω μου να στα δώσω.
- καλά του λες δεν πειράζει κράτα το πάω να βρω 2,5ε και έρχομαι να το πάρω
- οκ 
Εκείνη την ώρα από μπροστά σου περνά ένας έλληνας ταξιτζής. Τον σταματάς και του λες.
- ρε φιλαράκι μου λείπουν 2,5ε να αγοράσω ένα ιδιωτικό νησί στην καραϊβική μήπως μπορείς να με βοηθήσεις?
- ναι ρε φίλε το συζητάς ?!? Πάρε 5 να φέρεις και σε εμένα ένα !!

ΟΜΟΡΦΗ 58.100.000ε


Δίνουμε πολλά νησιά από Ελλάδα. Αυτό είναι το νησί όμορφη στο ιόνιο 1100 στρεμμάτων. Είναι πανέμορφο και είναι Ελλάδα, από τα νερά του με έχουν βγάλει 2 φορές πεθαμένο και με έχουν επαναφέρει το ίδιο καλοκαίρι. Αλλά θα ξανά έμπαινα χωρίς σκέψη. Έχει γαλαζοπράσινα νερά άμμο, πέτρα, βράχο. Οκ είπαμε Ελλάδα καλό κλίμα γόνιμο και το νησί δίνεται με 20% οικοδομήσιμη άδεια. Κάτι είναι και αυτό θα μπορούσαν να το πουλήσουν και όλο για κτίσιμο.


Κείμενο Εμμανουήλ 


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Αγορά ιδιωτικού νησιού

  1. Ναι οκ η κατάσταση είναι δύσκολη και το να έχεις ένα δικό σου σπίτι, αν δεν το είχες από παλιά μοιάζει άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους. Αλλά οι τιμές των νησιών δεν είναι εκεί που φαντάζεσαι. Ποτέ δεν ήταν και δεν έπρεπε να ήταν αφού υπάρχουν βασικά μειονεκτήματα ηλεκτρισμού και υδροδότησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.