Σημάδια κατάθλιψης.

Μια φίλη από τα παλιά, που σέβομαι ιδιαίτερα για την νοημοσύνη της μου είχε πει : μην αφήνεις τον εαυτό σου να πέφτει τόσο γιατί κάποιες φορές πάμε τόσο βαθιά που δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην επιφάνεια. Αρκετά χρόνια αργότερα μια άλλη φίλη που μου άνοιξε πολλούς κόσμους όταν πίστευα πως είναι προνόμιο να έχω δυο μου είπε : οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν κατάθλιψη δεν το γνωρίζουν. Κατά την γνώμη μου η κατάθλιψη είναι επίπεδο και εσύ σε μια σκάλα. Αν έχεις κουραστεί συνήθως κατεβαίνεις και αν θες να ζήσεις ανεβαίνεις. Ξέρω πως είναι να το κάτω, όχι τραγικά πράγματα αλλά μέχρι ένα σημείο έχω δει. Τώρα προσπαθώ να κοιτάζω ψηλά και να ανεβαίνω όσο έχω αντοχές. Όσο πιο πάνω τόσο καλύτερα, ίσως... Αν ανεβώ λίγο ακόμα και βγω για τα καλά από τα χειρότερα θα ξέρω καλύτερα. Αποφάσισα να κάνω μια ερεύνα για τα σημάδια της κατάθλιψης. Να τα δούμε να τα ξέρουμε και να τα αποφύγουμε πριν μας πάρουν στον βυθό τους.

Ψυχολογικά σημάδια κατάθλιψης


1) Σταθερή θλίψη
2) Απώλεια ενδιαφέροντος για τις καθημερινές δραστηριότητες
3) αρνητικές σκέψεις τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους γύρο μας
4) Κακή συγκέντρωση
5) Αναποφασιστικότητα
6) Θυμός ή ενόχληση προς τους άλλους
7) Υπερβολική ανησυχία ή άγχος
8) Σκέψεις αυτοκτονίας

Σωματικά σημάδια κατάθλιψης


1) Λήθαργος ή κόπωση
2) Αλλαγές στον ύπνο
3) Αλλαγές στην όρεξη και το βάρος
4) Δάκρυα
5) Προβλήματα όρασης

Πως πρέπει να αντιδράσουμε στα συμπτώματα της κατάθλιψης.


Θα γράψουμε κάποιες λίστες


1) Οι ανησυχίες μας θα είναι η πρώτη
2) τα συμπτώματα
3) το ιστορικό ασθενειών της οικογένειας
4) πάμε τις λίστες σε έναν γιατρό

Τι πρέπει να ξέρουμε για την κατάθλιψη


1) Περιστασιακή θλίψη μοιάζει με την κατάθλιψη δεν είναι κατάθλιψη.
2) Εάν έχετε κατάθλιψη για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να πάρει πολύ χρόνο για να ανακάμψει πλήρως. Το καλύτερο είναι να αντιδράσουμε γρήγορα αλλά ώριμα σε αυτήν
3) Δεν κρύβουμε τίποτα από τον γιατρό. Αν δεν τον εμπιστευόμαστε ψάχνουμε για άλλον αλλά υπάρχουν νόμοι που του επιβάλουν την εχεμύθεια.
4) Μη χάσεις την ψυχραιμία σου αν δεις ότι έχεις κάποια σημάδια. Ο γιατρός θα σου πει τι έχεις αλλά ακόμα και να σου πει ότι έχεις πάλη αντιμετώπισε το με ψυχραιμία
5) Η κάνναβη και το αλκοόλ δεν θα βοηθήσει, θα διορθώσει επιφανειακά την κατάσταση αλλά ταυτόχρονα θα σε βυθίσει ακόμα περισσότερο στην κατάθλιψη. Είναι μια καλή στιγμή να κάνουμε ένα διάλυμα από αυτά. Και τα σοβαρά ναρκωτικά επίσης θα επιδράσουν αρνητικά.
6) φτάνει να θες να ζήσεις για να διορθωθεί. Να βρεις έναν λόγο μια ασχολία που σε γεμίζει. Φτάνει ένας άνθρωπος που θα σε κάνει να γελάς. Δες το και έτσι αλλά σε καμία περίπτωση μη το αφήσεις.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Σημάδια κατάθλιψης.

  1. Μια φίλη από τα παλιά, που σέβομαι ιδιαίτερα για την νοημοσύνη της μου είχε πει : μην αφήνεις τον εαυτό σου να πέφτει τόσο γιατί κάποιες φορές πάμε τόσο βαθιά που δεν μπορούμε να γυρίσουμε στην επιφάνεια. Αρκετά χρόνια αργότερα μια άλλη φίλη που μου άνοιξε πολλούς κόσμους όταν πίστευα πως είναι προνόμιο να έχω δυο μου είπε : οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν κατάθλιψη δεν το γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.