Πως θα έχουμε έναν καλό ύπνο

Ένας όμορφος ύπνος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας και την ευημερία μας. Ο επαρκής ύπνος δίνει τον χρόνο στο σώμα μας να αναπληρώσει την ενέργεια που χρειάζεται και να ηρεμήσει από την πίεση που είχαμε κατά την διάρκεια της μέρας, τόσο σωματική όσο και ψυχολογική. Ο ύπνος μας συντηρεί νέους και συμβάλει στο προσδόκιμο ζωής. Δεν είναι θέμα που πρέπει να το περνάμε αψήφιστα είναι από τα θέματα που πρέπει να το φέρουμε στα μέτρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για έναν καλό ύπνο χρησιμοποιούμε το κρεβάτι μόνο ως κρεβάτι


Για έναν καλό ύπνο πρέπει να χρησιμοποιούμε το κρεβάτι μόνο ως κρεβάτι. Δεν είναι ούτε καναπές ούτε τραπέζι φαγητού ούτε γραφείο υπολογιστή. Σίγουρα θα δυσκολευόσουν να με πείσεις για αυτό όταν ακόμα ήμουν φοιτητής, αλλά στο κρεβάτι πρέπει να ασκείτε μόνο η πίεση από το σώμα μας που κοιμάται. Όλα τ άλλα θα φέρουν αρνητικά αποτελέσματα σε κάτι τόσο όμορφο όσο ο ύπνος. Βρες ένα καλό στρώμα που να ταιριάζει στις ανάγκες σου και χρησιμοποίησε το ακόμα και χωρίς κρεβάτι. Είναι προτιμότερο να δαπανήσεις τα χρήματα σου για ένα καλό στρώμα παρά γα ένα όμορφο κρεβάτι.

Κοιμηθείτε καλύτερα στο προσωπικό σας καταφύγιο


Απαγορεύστε την είσοδο στο δωμάτιο σας σε ανθρώπους που δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε αυτό. Είναι σημαντικό να δούμε το δωμάτιο που κοιμόμαστε σαν προσωπικό χώρο και να νιώθουμε ασφάλεια σε αυτό. Άσε στο δωμάτιο σου μόνο τα αντικείμενα που θεωρείς εσύ χρήσιμα η όμορφα και διακόσμησε το ανάλογα με τα θέλω σου. Πρέπει μπαίνοντας σε αυτό να νιώθεις ότι είναι ένα κομμάτι δικό σου.

Ύπνος και βραδινό φαγητό.


Πρέπει να αφήνουμε να περάσουν τουλάχιστον τρις ώρες η και περισσότερο από την ώρα που θα φάμε μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούμε. Είναι καλό να είμαστε σε εγρήγορση όσο το σώμα μας χωνεύει. Επίσης ένα βαρύ βραδινό γεύμα μπορεί να μας χαλάσει τον ύπνο ακόμα και να μας τον σταματήσει ανά διαστήματα. Τα ίδια αποτελέσματα θα έχει και η αντίθετη περίπτωση που θα μας κάνει να κοιμηθούμε με άδειο στομάχι. Αν νιώθουμε ότι πεινάμε ένα ελαφρύ σνακ μια ώρα πριν κοιμηθούμε θα ήταν καλό.

Καφές και ο ύπνος


Μπορώ να ποιο καφέ, πραγματικό καφέ και να κοιμηθώ αμέσως. Αυτό κάνω άλλωστε κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ. Φαινομενικά μοιάζει ότι ο καφές δεν μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο μου αλλά στην πραγματικότητα τον επηρεάζει. Άσχετα αν εγώ μπορώ να κοιμηθώ αμέσως μόλις κλείσω τα μάτια μου. Μια κουταλιά καφέ επιδρά στον οργανισμό για 12 ώρες. Για αυτό αν θέλουμε να έχουμε τον απόλυτο ύπνο δώδεκα ώρες πριν από αυτόν δεν καταναλώνουμε καφέ και αλλά παράγωγα καφεΐνης. Όπως τσάι, κακάο, σόδα και άλλα που αναγράφουν την λέξη καφεΐνη στην συσκευασία.

Ύπνος και ροφήματα


Θα ήταν καλό ένα ζεστό φλιτζάνι με χαμομήλι η κάποιο άλλο χαλαρωτικό βότανο πριν από τον ύπνο και θα το προτείνω. Αλλά δεν είναι απαραίτητο, αυτό που είναι απαραίτητο για έναν σωστό ύπνο είναι δυο ποτήρια νερού μια ώρα πριν κοιμηθούμε και ένα ποτήρι νερού στο κομοδίνο. Η αφυδάτωση πέρα από όλα τα άσχημα που προκαλεί μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο μας και αφού κυρίως παίζει με το κεφάλι μας μπορεί να μας οδηγήσει και σε κάποιο εφιάλτη.

Το μπάνιο πριν από τον ύπνο


Ένα ζεστό μπάνιο θα βοηθήσει αναμφισβήτητα να έχουμε έναν καλό ύπνο. Η χαλάρωση είναι το ζητούμενο εξάλλου. Αλλά το μπάνιο δεν πρέπει να γίνεται πριν κοιμηθούμε αλλά περίπου δυο ώρες πριν από τον βραδινό μας ύπνο.

Ποιος είναι ο κατάλληλος φωτισμός για τον ύπνο


Το καταλληλότερο για τον ύπνο είναι να μην υπάρχει καθόλου φως κατά την διάρκεια του ύπνου. Και θα ήταν ακόμα καλύτερο αν ο φωτισμός είχε ελαττωθεί από πριν. Οι άνθρωποι που κλείνουν τα φώτα, ανάβουν ένα φωτάκι για να διαβάσουν και μετά τα κλείνουν όλα για να κοιμηθούν. Έχουν καλύτερο ύπνο από αυτούς που πάνε απότομα από τον μεγάλο φωτισμό στο απόλυτο σκοτάδι. Αν είσαι από αυτούς που δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς φως μέσα στο δωμάτιο διάλεξε ένα πολύ χαμηλό φως για το δωμάτιο σου. Και το καταλληλότερο χρώμα για τον φωτισμό σου είναι το κόκκινο αλλά έχει να κάνει περισσότερο με το πως θα επηρεάσει την όραση σου αν ξυπνήσεις στην μέση της νύχτας.

Ο ύπνος με την βοήθεια του ήχου


Υπάρχουν διαφορές μουσικές ακόμα και σκέτοι ήχοι από ποτάμια, θάλασσα, βροχή και αλλά στο εμπόριο που έχουν φτιαχτεί για να σας βοηθήσουν στον ύπνο. Αυτά όχι απλά μπορούν να μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε καλύτερα, αφού δούμε τι ταιριάζει καλύτερα σε εμάς και αυτό που μπορούμε να εξοικειωθούμε μαζί του. Αλλά μπορεί να αποτρέψει το να ξυπνήσουμε από έναν απρόβλεπτο ήχο που θα εμφανιστεί κατά την διάρκεια της νύχτας

Κατά πόσο επηρεάζει η καθημερινότητα τον ύπνο μας


Η καθημερινότητα και ιδικά μια καθημερινότητα που σχετίζετε με ακινησία μπορεί να ρίξει σημαντικά τα επίπεδα του βραδινού μας ύπνου. Μισή με μια ώρα άσκηση την μέρα θα μας βοηθήσει σημαντικά να ανεβάσουμε την ποιότητα του ύπνου. Αν αυτό γίνεται, μπορούμε να κάνουμε μια ελαφριά γυμναστική δυο ώρες πριν κοιμηθούμε. Θα ρυθμίσει τους καρδιακούς παλμούς θα ελευθερώσει το μυϊκό μας σύστημα και το σώμα θα προλάβει να κρυώσει μέχρι να φτάσει η μεγάλη στιγμή. Αυτή του ύπνου!

Μεσημεριανός η βραδινός ύπνος


Για έναν καλό βραδινό ύπνο θα βοηθούσε ένας μεσημεριανός υπνάκος. Μια ώρα είναι αρκετή και συστήνεται σε ασκήσεις διαλογισμού κατά την διάρκεια του ύπνου.

Ύπνος και υπνωτικά χάπια


Είμαι εντελώς αντίθετος στα φάρμακα. Ιδικά σε αυτά τα φάρμακα αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις είναι απαραίτητα. Αν δεν κάνω λάθος το 0.003% από αυτούς που τα χρησιμοποιούν τα χρειάζονται πραγματικά. Υπάρχουν πανεπιστημιακές μελέτες που ενημερώνονται ταχτικά. Αν σκέπτεσαι τώρα να πάρεις αυτά τα χάπια για ένα μικρό διάστημα τότε καλό είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου και αν αυτός είναι φίλος σου ακόμα καλύτερα. Αλλά πάντα με μέτρο γιατί είναι εθιστικά και μόνο αν πιστεύεις ότι δεν γίνεται με κανέναν άλλον τρόπο.
  Βάλε το μυαλό σου να σκεφτεί ένα λεπτό, αν εγώ τώρα σου πρότεινα κάποιο ελαφρύ φάρμακο με σύνδεσμο για το που θα βρεις η φθηνότερε η πιο έγκυρα θα έπαιρνα το 20% από τα χρήματα που θα έδινες για να το αγοράσεις. Και είναι τόσο απλό να γίνει που μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε. Για αυτό για να πάρουμε ένα φάρμακο πρέπει να ρωτήσουμε πρώτα τον γιατρό μας και μετά τον εαυτό μας αν αυτό το χρειαζόμαστε όχι το διαδίκτυο.

Κείμενο Εμμανουήλ


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Πως θα έχουμε έναν καλό ύπνο

  1. Ο επαρκής ύπνος δίνει τον χρόνο στο σώμα μας να αναπληρώσει την ενέργεια που χρειάζεται και να ηρεμήσει από την πίεση που είχαμε κατά την διάρκεια της μέρας, τόσο σωματική όσο και ψυχολογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.