Διακοπές στην Αρκίτσα τι πρέπει να δεις και γιατί να πας.

Μιλάμε για έναν από τους δέκα προορισμούς στην Ελλάδα που πρέπει να δεις όσο ζεις. Και θα αναλύσω τους λόγους έναν προς έναν. Μιλάμε για έναν προορισμό που μπορείς με το άλλο σου μισό για ρομαντικές διακοπές. Μιλάμε για τον προορισμό που θα πας μόνος σου και οι διακοπές σου θα εξελιχτούν σε ρομαντική ταινία. Ναι κάτι έχει το νερό τους αν θες να κάνεις πρόταση γάμου δώσε στο θύμα νερό από εκεί  ή  αυτοχαστουκίσου 5 φόρες και περίμενε να σου περάσει !!! Μιλάμε για τον προορισμό που θα πας με την οικογένεια σου η τον φίλο. Έχει τα πάντα αρκεί να ξέρεις που θα τα βρεις... Μη μασάς εδώ είμαι εγώ και θα στα βάλω όλα σε μια σειρά για να βρεις τον δρόμο σου για την Ακρίτσα... Α ναι πως θα πάμε ως εκεί.... Η Ακρίτσα είναι 130 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Παίρνουμε την εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης και σε μια, το πολύ μια και μισή ώρα έχουμε φτάσει στον παράδεισο.

Τι έχει η Αρκίτσα που δεν θα το βρεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.


Το κλίμα  της ακρίτσας και των γύρο περιοχών.                       


Αρχίζοντας από το κλίμα  της περιοχής. Η Ελλάδα λένε ότι έχει το καλύτερο κλίμα  του κόσμου, δεν έχω ταξιδέψει ακόμα σε όλο το κόσμο για να βάλω το χέρι μου στην φωτιά για αυτό αλλά από όσο έχω δει φαίνεται να αληθεύει. Για το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι εκεί είναι το καλύτερο κλίμα  της Ελλάδας. Ότι πιο σταθερό και ότι πιο φιλικό είδες ποτέ βρίσκεται εκεί σε απόλυτη αρμονία με της εποχές.

Το κίτρινο λουλούδι της ακρίτσας


Ναι μόνο στην Αρκίτσα ούτε καν στις γύρο περιοχές φυτρώνει ένα κίτρινο λουλούδι. Δεν ξέρουμε πως το λένε αλλά αν προλαβαίνω να δώσω ένα όνομα θα το πω Εμμανουήλ! Δεν ξέρουμε τι ιδιότητες έχει σαν φυτό... Αλλά πέρα από αυτά είναι ένα πανέμορφο άνθος με ζωντανό κίτρινο χρώμα μεσαίου μεγέθους που θα το δεις μόνο εκεί. Αν σκέπτεσαι να κάνεις πρόταση γάμου αυτοχαστουκίσου 10 φορές γιατί δεν σε κόβω να βάζεις μυαλό...

Τι άλλο έχει η Αρκίτσα  


Τα καθαρά νερά  


Τα καθαρά νερά είναι ένας ακόμα λόγος να πας ! Και γιατί είναι καθαρά...? Η περιοχή είναι ανάμεσα από δυο σημαντικές παραλίες. Του φάρου και του άγιου Ιωάννη που έχουν τα δυνατότερα ρεύματα του ευβοϊκού κόλπου. Αλλά είναι ανοιχτές ακτές κάτι που σημαίνει ότι τα ρεύματα δεν είναι επικίνδυνα. Σε μικρή απόσταση ακτών θα βρεις νερά με μικρό και μεγάλο βάθος. Δηλαδή το νερό βρίσκει όλα τα επίπεδα θερμοκρασίας που θέλει για να καθαρίσει. Και τέλος... Η περιοχή είναι ανοιχτή στον μαΐστρο. Δυνατός χαμηλός άνεμος που ανανεώνει όλη τη φάση από τον Σεπτέμβριο ως και το Μάιο για να έρθεις εσύ το καλοκαίρι να κάνεις τις βουτιές σου.      

Παραλίες για όλους.


Τι μπορεί να θες? Παραλίες με ρηχά ζεστά νερά και αμμουδιά? Παραλίες με βαθιά κρύα νερά και αμμουδιά? Αυτούς τους συνδυασμούς με πέτρα? Θα τα βρεις όλα εκεί... Να προσέχεις γιατί στις παραλίες που υπάρχουν πέτρες υπάρχουν και αχινοί. Ναι φιλέ μου δεν γίνεται αλλιώς. Αν η θάλασσα είναι καθαρή και έχει πέτρα τότε έχει και αχινό. Αν δεν έχει δεν είναι καθαρή, μιλάμε για μεσόγειο πάντα.

Τι σου προτείνω να δεις. 


Η Αρκίτσα είναι μεγαλύτερη από αυτό που θα σου αναφέρω και μπορείς να την εξερευνήσεις όλη. Απλά εγώ για λόγους που θα αναφέρω προτιμάω τον Νότιο τμήμα της. Αρχικά όλη μου η δραστηριότητα θα ήταν από τον φάρο ως και 50 μέτρα μετά από τα καλάμια. Εκεί υπάρχουν τα πάντα και τα νερά είναι καθαρά. Ναι ρε μαν δεν μπορείς να με πείσεις ότι θα κάνω μπάνιο δίπλα στα feri και τα νερά θα είναι καθαρά. Ίσως και να είναι αλλά εγώ είμαι για μετά τον φάρο. Θέλω να μυρίζει ιώδιο η κατάσταση όχι πετρέλαιο, αντηλιακό και παραφίνη. Θα έμενα στα διαμερίσματα του νόστου. Γιατί έχουν θέα στην θάλασσα, την καλή κατά εμένα θάλασσα. Είναι στο κέντρο οπότε θα μπορούσα με τα πόδια να πάω παντού. Και τέλος θα ήξερα ότι το πάρκινγκ των διαμερισμάτων το κοιτάζει συνεχώς κάποιος. Κάτι ακόμα αν μείνεις εκεί, γιατί από την μια άκρη στην άλλη υπάρχουν ξενοδοχεία να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Υπάρχουν τρις άνθρωποι που μπορείς να απευθυνθείς για ένα δωμάτιο. Μήλα με την Νεκταρία και πες της τι ζητάς. Θα σε βάλει στο κατάλληλο πραγματικά.

Καφέ άμμος παραλία Αρκίτσας


 
Τώρα αφού κανονίσαμε το θέμα της διαμονής και της παραλίας, είπαμε από τον φάρο μέχρι και 50 μέτρα μετά τα καλάμια, κατά την γνώμη μου μη κάτσει καμιά μήνυση γιατί τώρα τον δικηγόρο τον πληρώνω εγώ. Ας δούμε που θα διασκεδάσουμε. Είναι μεσημέρι και η κατάσταση ζητά καφεδάκι η μπύρα τότε το καφέ άμμος είναι μια καλή επιλογή. Το παλικάρι που το έχει ήταν αερονόμος στο στρατόπεδο που ήμουν, δεν παίζει ούτε μια στο εκατομμύριο να του έκανα την χάρη αν το μαγαζί του δεν τα έσπαγε πραγματικά. Πατάς πάνω σε άμμο κάθεσαι σε αδιανόητα αναπαυτικά καθίσματα, σχεδόν ξαπλώνεις για να κάτσεις... Και χαζεύεις το γαλάζιο με ένα τεράστιο ποτήρι φραπέ στο χέρι. Γνήσιο Σαλονικιώτικο ποτήρι για φραπέ.

Καφέ νόστος παραλία Αρκίτσας


 
Ο ήλιος είναι έτοιμος να πάρει την κατηφόρα και η ώρα φωνάζει καφέ Νόστος και Νίκο. Κάτω από εκεί που μένουμε δηλαδή υπάρχει καφετέρια με παιδότοπο. Τι ? Και αυτά δεν θα επηρεάσουν την διαμονή μας? Όχι πέρα από την ηχομόνωση, που πιστεύω ότι δεν χρειαζόταν... Είναι και τα επίπεδα οπότε φαντάσου το πλάνο κάπως έτσι... Επίπεδο θάλασσας, καφετέρια και παιδότοπος. Επίπεδο δεύτερο πάρκινγκ με 10 % κλήση. Επίπεδο τρίτο αποθήκη και διαμερίσματα προσωπικού. Επίπεδο τέταρτο τα διαμερίσματα που θα μείνεις. Όπα που είχα μείνει ? Στον απογευματινό καφέ. Αν πας εκεί κατά της έξη θα δεις να φτιάχνουν το μείγμα της κρέπας, κάθε μέρα. Αλλά το ζητούμενο είναι να είσαι εκεί μια ώρα πριν την δύση του ηλίου ως και μια ώρα μετά. Και μη κοιτάς προς την μεριά που θα δύσει αλλά προς την θάλασσα γιατί σου δίνει όλα αυτά που σου περιγράφει ο κοελο ( δεν θα σε εξοργίσω λέγοντας τον κοελο συνάδελφο, όχι σήμερα ). Και ασφαλώς να φας κρέπα. Αμφιβάλω πραγματικά αν το 10% του ελληνικού πληθυσμού έχει φάει πραγματική κρέπα. Είναι η ευκαιρία σου χώσε τον Γιώργο να σου φτιάξει μια και αν θες παράλληλα ζήτα του να σου διηγηθεί την ιστορία της στοιχισμένης καλύβας....

Καλάμια κλαμπ παραλία Αρκίτσας


 
Έφτασε η ώρα για την νυχτερινή μας έξοδο !!! Καλάμια και πάλι καλάμια... Είναι ένα κλαμπ πάνω στην παραλία καλάμια που λέγετε καλάμια. Τώρα δεν ξέρω αν η παραλία έχει πάρει το όνομα από αυτό η αυτό από την παραλία. Το σίγουρο είναι πως αν φτάσεις πρέπει να το δεις και όχι μόνο. Πρέπει να ακούσεις τουλάχιστον ένα ανέκδοτο από τον Γιάννη, είναι μάθημα ζωής... Έχω ακούσει τρία συνολικά πριν τέσσερα χρόνια και ακόμα στοιχειώνουν το μυαλό μου. Είναι ένας πολύ ψηλός άνθρωπος με μουστάκι, γελά και χορεύει όλη την διάρκεια της νύχτας εξαιρετικά ευχάριστος άνθρωπος θα τον εντοπίσεις εύκολα μετά της 12. Πρέπει να ζητήσεις από την Μαρία να σου προτείνει ένα κοκτέιλ. Και να θυμάσαι ότι πίνουμε πάντα υπεύθυνα και οδηγάμε όταν το κάνουμε.

Η βόρια Αρκίτσα


Από την άλλη μεριά που δεν στην προτείνω για βουτιές θα δεις πολλά εστιατόρια που προτείνω για φαγητό. Για γρήγορο φαγητό μπορείς να δεις τα πρώτα οβελιστήρια και για κανονικό γεύμα υπάρχει ο βυθός. Σε αυτά έχω φάει εγώ και το φαγητό τους ήταν καλό τα άλλα ίσως καταφέρω να επισκεφτώ αυτό το καλοκαίρι. Και ένα όμορφο βραδινό στέκι γωνιακό που αν δεν κάνω λάθος το όνομα έχει σχέση με φιστίκι. Μικρό και γωνιακό θα περάσεις σίγουρα μπροστά του αν πας και θα σου τραβήξει την προσοχή, αξίζει να περάσεις για ένα ποτό. Και αν ανέβουμε στην αγορά θα φάμε γύρο από τον Μήτσο. Όπα πάλη το έχασα. Πρέπει να ανέβουμε στην αγορά να φάμε γύρο από τον Μήτσο αλλά νωρίς γιατί κατά της 10 έχει εξαντληθεί.

Η Αρκίτσα είναι ένας καλοκαιρινός προορισμός που πρέπει να δεις έστω και μια φορά στην ζωή σου. Είναι το μέρος που θα σε αφήσει να γίνεις παιδί ίσως να είναι και το μέρος που θα σπρώξει να το κάνεις. Έχει πολιτιστικά και αρχαιολογικά στοιχεία. Αλλά δεν είμαι από αυτούς που θα πάνε κάπου διακοπές για αυτά και για αυτό δεν τα αναφέρω. Έχει ενδιαφέρων κόσμο για να γνωρίσεις και σίγουρα σαν μέρος έχει κάτι να σου πει. Προσπάθησα να στην μεταφέρω όσο πιο καθαρά γινόταν. Η Αρκίτσα ήταν από τα πρώτα άρθρα που έγραψα όταν έγραφα επαγγελματικά. Τα κείμενα μου διορθωνόντουσαν και άλλαζαν αρκετά πριν τυπωθούν. Φαντάζεσαι άρθρο μου με συντακτικό και ορθογραφία? Θλιβερό ! Σαν να φορώ το κουστούμι που φορούσα στα δεκατέσσερα ! Νομίζω ότι το χρωστούσα σε εμένα να γράψω κάτι πιο ελεύθερο για αυτά τα μέρη που αγάπησα.

Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

6 Responses to Διακοπές στην Αρκίτσα τι πρέπει να δεις και γιατί να πας.

  1. Μιλάμε για έναν από τους δέκα προορισμούς στην Ελλάδα που πρέπει να δεις όσο ζεις. Και θα αναλύσω τους λόγους έναν προς έναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ΑΣΤΡΟΛΙΜΑΝΟ ουτε λεξη? Χαχα πλακα εχεις εσυ, δεν ξερεις να τρως μου φαινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα χαλια μπορεις να τα περιγραφεις μερες.....γιαυτο δεν θα κουρασω.....αισχος ολα τα παντα....μην ακουτε τιποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα χαλια μπορεις να τα περιγραφεις μερες.....γιαυτο δεν θα κουρασω.....αισχος ολα τα παντα....μην ακουτε τιποτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά υπάρχει εκεί αμμώδης παραλία που με την παλίρροια τα νερα υποχωρούν και γίνεται σαν γήπεδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είστε τόσο μαλακες που μετα 4/ μηνες κανεις δεν μου απάντησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.