ΕΣΕΙΣ ΦΑΓΑΤΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ;

Εάν στο άκουσμα της έρχονται στο μυαλό σας θερμίδες να κάνουν πάρτι, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε..! Πρόκειται ίσως για την πιο παρεξηγημένη τροφή. Η σοκολάτα που όλοι τόσο αγαπάμε για τη μοναδική γεύση της και μισούμε ταυτόχρονα για όλες αυτές τα αρνητικές συνέπειες που μέχρι τώρα νομίζαμε ότι μας προσφέρει, αποδεικνύεται μετά από πολλές έρευνες ότι αποτελεί μια ακόμη ¨super τροφή¨ που πρέπει να συμπεριλάβουμε χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος στη καθημερινή μας διατροφή.

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ


Η σοκολάτα έχει ευεργετικές για τον οργανισμό μας ιδιότητες. Περιέχει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών στοιχειών, όπως πολυφαινόλες, που βοηθούν την επιδερμίδα να προστατευθεί από τις ακτίνες uv του ηλίου. Επίσης τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη καλύτερη καρδιαγγειακή λειτουργία. Για τις παραπάνω περιπτώσεις προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα που είναι πιο πλούσια στις εν λόγω ουσίες αφού περιέχει πολύ περισσότερο κακάο από ότι η γάλακτος.

Μια σοκολάτα την ημέρα, το ψυχολόγο κάνει πέρα.. Λόγω της περιεκτικότητας της στην ουσία φαινυλαιθυλαμίνη η σοκολάτα μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση. Μετά την κατανάλωση της εκκρινονται από τον εγκέφαλο οι ενδορφίνες, φυσικά οπιοειδή, που έχουν αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.

Θα σας κόψει το βήχα, με τη κυριολεκτική πάντα έννοια. Η σοκολάτα περιέχει θεοβρωμίνη, ουσία που μπορεί να καταπραΰνει το βήχα. Επίσης η μαύρη σοκολάτα, έχει αποδειχθεί ότι δεν ανεβάζει τα επίπεδα χοληστερίνης αφού δεν περιέχει χοληστερόλη, ενώ μπορεί να χαμηλώσει τη υψηλή πίεση σε υπερτασικούς ασθενείς.

Στον κόσμο της ιατρικής συζητούνται ακόμη αντικαρκινικές ιδιότητες που πιθανόν να διαθέτει αλλά και άλλες σημαντικές ιδιότητες που μπορούν να καταπολεμήσουν δύσκολες αρρώστιες, όπως την ελονοσία.


ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ


Μην παρασυρθείτε από όσα διαβάσατε και αδειάσετε τα ράφια του σουπερμάρκετ! Δυο με τρία κομματάκια σοκολάτας την ημέρα θα εξασφαλίσετε για τον οργανισμό σας όλες αυτές τις ιδιότητες που έχει η σοκολάτα αλλά και την ενέργεια που χρειάζεται.


ΕΘΙΣΜΟΣ. ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ


Πολλές φορές έχουμε χρησιμοποιήσει τη δικαιολογία του δήθεν εθισμού μας στη σοκολάτα για να καλύψουμε τον εαυτό μας όταν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες ανά τακτά διαστήματα. Μετά από έρευνα που διεξήχθει σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης καταρρίφθηκε ο μύθος του εθισμού του οργανισμού μας στη σοκολάτα και αποδείχθηκε ότι το θέμα του εθισμού είναι καθαρά εγκεφαλικό και μπορεί να συμβεί με οποία δήποτε άλλη δημοφιλή τροφή εξίσου.

Καταναλώνουμε λοιπόν χωρίς τύψεις πλέον το αγαπημένο αυτό γλυκό, με μέτρο πάντα, και βοηθάμε έτσι τον οργανισμό μας να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας, ενισχύοντας την υγεία μας. Λέτε στο μέλλον να διεξαχθούν παρόμοιες έρευνες για τα γαριδάκια και άλλες αγαπημένες λιχουδιές;;; Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Κείμενο : Ρόζα




Πηγή : www.iatrognosi.gr

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to ΕΣΕΙΣ ΦΑΓΑΤΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ;

  1. Εάν στο άκουσμα της έρχονται στο μυαλό σας θερμίδες να κάνουν πάρτι, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε..! Πρόκειται ίσως για την πιο παρεξηγημένη τροφή. Η σοκολάτα που όλοι τόσο αγαπάμε για τη μοναδική γεύση της και μισούμε ταυτόχρονα για όλες αυτές τα αρνητικές συνέπειες που μέχρι τώρα νομίζαμε ότι μας προσφέρει, αποδεικνύεται μετά από πολλές έρευνες ότι αποτελεί μια ακόμη ¨super τροφή¨ που πρέπει να συμπεριλάβουμε χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος στη καθημερινή μας διατροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.