Νερό, ελιξίριο νεότητας και μακροζωίας

Το νερό όπως έχουμε πει είναι ένα από τα συστατικά νεότητας και μακροζωίας. Οι αλχημιστές έλεγαν ότι το μυστικό συστατικό της αθανασίας είναι η δροσιά από τα φύλλα των δέντρων. Το απόλυτα καθαρό νερό δηλαδή που μας προσφέρει η τέχνη της φύσης. Για αυτό και στο προηγούμενο άρθρο είχαμε πει πως θα καθαρίσουμε το νερό. Τα ερωτήματα που θα απαντήσουμε σε αυτό το άρθρο έχουν να κάνουν με το γιατί να πίνουμε περισσότερο νερό. Και με το πόσο νερό πρέπει να πίνουμε ανάλογα με το βάρος μας.

Για ποιους λόγους να πίνουμε νερό?


 Είναι ένα θέμα που δεν του έχει δοθεί το βάρος που του αξίζει. Κάποιοι λένε ότι αυτό έχει γίνει σκόπιμα και άλλοι ότι απλά έτυχε. Η αλήθεια είναι πως το νερό μπορεί να καταργήσει πολλά φάρμακα από την καθημερινότητα μας. Να μας απαλλάξει από αρκετές ιατρικές επισκέψεις. Ακόμα και να μειώσει τα έξοδα που δαπανούμε για την αγορά διαφορών καλλυντικών ομορφιάς.
 Λόγο υπολογιστή, γιατί ξοδεύω τραγικά πολλές ώρες σε αυτόν αν όχι όλες και είχα συχνούς πονοκεφάλους. Κάποιος μου είπε να πίνω 2.5 λίτρα νερό την μέρα που αναλογούν στο βάρος μου. Και πραγματικά δούλεψε, ίσως και να είναι πλασέμπο όπως μου είπε μια άλλη φίλη μου... Αλλά από την στιγμή που δεν έχω συμφέρον ούτε από τις φαρμακοβιομηχανίες ούτε από το νερό θα μεταφέρω το άρθρο με βάση όσων είδα και όσων διάβασα. Και εσείς θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

1) με το νερό μπορούμε να χάσουμε βάρος.


Αυτό γίνεται στην περίπτωση που όλα σας τα ποτά, καφές ξύδια, αναψυκτικά τα αντικαταστήσετε με το νερό. Έτσι γλιτώνετε έναν σημαντικό αριθμό θερμίδων και ταυτόχρονα έχετε όλα τα καλά που προσφέρει το νερό.

2) το νερό κάνει καλό στην καρδιά.


Έγινε μια μελέτη και το αποτέλεσμα της ήταν ότι όσοι έπιναν πάνω από 5 ποτήρια νερό την ημέρα, είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή. Θα ήμασταν περισσότερο χαρούμενοι αν μας άφηναν να ρίχναμε μια ματιά και σε πανεπιστημιακές μελέτες.

3) το νερό καθαρίζει τον οργανισμό.


Το νερό καθαρίζει από τις τοξίνες και τα παράσιτα. Στο εμπόριο θα βρούμε πολλά ροφήματα που καθαρίζουν από τις τοξίνες. Μας επιδεικνύουν σε μικρά κείμενα τις θαματουργές ιδιότητες τους και παραδείγματα. Κανένα όμως δεν αναφέρει ότι την δουλειά που μπορεί να κάνει το νερό δεν την κάνει κανένα. Ίσως κάποια βοηθούν το νερό να κάνει καλύτερη δουλειά και σε αυτό δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Αλλά σας προτείνουμε το νερό.

4) το νερό κάνει καλό στο δέρμα.


Το νερό είναι απαραίτητη πηγή για τη ζωή των κυττάρων και τα υγιή κύτταρα μας προσφέρουν ένα όμορφο δέρμα. Θα δούμε μάλιστα πολύ σύντομα αποτελέσματα αν πλένουμε το πρόσωπο μας 3 φορές την μέρα μόνο με νερό και πίνουμε την ανάλογη ποσότητα. Όταν λέμε σύντομα από την πρώτη εβδομάδα.

5) το νερό θεραπεύει από τους πονοκεφάλους.


Υπάρχουν πολύ λόγοι που κάποιος μπορεί να έχει πονοκέφαλο. Ο πιο συνηθισμένος είναι η αφυδάτωση. Αν για κάθε ένα ποτό που πίναμε, πίναμε και ένα ποτήρι νερό τότε θα είχαμε ευκολότερα πρωινά ξυπνήματα μετά από τις νύχτες κατάχρησης. Και σίγουρα μεθάμε πολύ δυσκολότερα αφού και το μεθύσι είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης.

6) το νερό είναι πηγή ενέργειας.


Από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις αλλά θα περιοριστούμε στην σωματική και διανοητική ενέργεια. Υπάρχουν μέρες που το μυαλό μας τρέχει σαν τρελό και μέρες που δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα βασικά. Μέρες που ξυπνάμε κουρασμένοι με ατονία και χωρίς καμία διάθεση να κάνουμε οτιδήποτε. Είναι αποτέλεσμα αφυδάτωσης.... Ξεκίνα την μέρα σου με δυο ποτήρια νερό ! Δεν λέω να κόψεις τον καφέ και προσωπικά το θεωρώ αδύνατον αφού περνώ την μέρα με 4 - 5 καφέδες και αυτό αν τα πράγματα δεν ξεφύγουν. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε το νερό. Και το νερό που έχει μέσα ο καφές δεν πιάνεται για νερό αλλά για καφές.

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την μέρα ?


Η Ευστρατία Κουνιαρέλλη, διαιτολόγος - διατροφολόγος έχει γράψει ένα πολύ καλό άρθρο για το νερό το οποίο αξίζει να διαβάσουμε. Αναφέρει και τις ελάχιστες ποσότητες που πρέπει να καταναλώνουμε ανά ηλικία. Βάση όσων έχει πει σας φτιάξαμε και ανάλογους μετρητές που απλά γράφετε τα κιλά σας και σας δείχνουν την απαιτούμενη ποσότητα. Κάνοντας κλικ στα παρακάτω μεταφερόμαστε στους μετρητές μας.

Και να μη ξεχνάμε τα αδέσποτα ζώα που ζουν συνεχώς σε μια αναζήτηση τροφής και νερού, ιδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν δεν σε παίρνει για τροφή αρκεί ένα μπολ με καθαρό νερό έξω από το σπίτι. Οι καλές πράξεις επιστρέφονται θες δεν θες. 

Πόσο νερό πρέπει να καταναλώνει ένα βρέφος;


Πόσο νερό πρέπει να καταναλώνει ένα παιδί;


Πόσο νερό πρέπει να καταναλώνει ένας ενήλικας;


Κείμενο Εμμανουήλ


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Νερό, ελιξίριο νεότητας και μακροζωίας

  1. Οι αλχημιστές έλεγαν ότι το μυστικό συστατικό της αθανασίας είναι η δροσιά από τα φύλλα των δέντρων. Το απόλυτα καθαρό νερό δηλαδή που μας προσφέρει η τέχνη της φύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.