Η τέχνη της αποπλάνησης.

Θα αρχίσω λέγοντας ότι έχω εγκαταλείψει την ταχτική που θα αναφέρω γιατί είναι επικίνδυνη. Μπορεί να σε κάνει να ερωτευτείς και ακόμα χειρότερα να σε παρασύρει στην απόλυτη ερημιά της αγάπης. Έχω κάνει τα πράγματα περισσότερο απλά αν σε δω και μου αρέσεις θα σε πλησιάσω και θα σου πω πάμε για έναν καφέ ? Αν μου πεις όχι θα σου προτείνω φαγητό η σινεμά αλλά ως εκεί. Αν με ρωτήσεις γιατί θα σου πω ότι σε είδα μου άρεσες τόσο όσο χρειαζόταν για να έρθω να στο προτείνω. Αν δεν το έκανα θα με διαόλιζε όλη την μέρα. Απλά νέτα σκέτα η άσπρα μαύρα ανάλογα από πια γειτονιά με διαβάζεις. Αλλά για εσένα που δεν φοβάσαι να παίξεις με την φωτιά και μαγκιά σου έχω ταχτικές και μελέτες που θα σε φέρουν σε αυτό που θες.  Αλλά πριν μπω στο ψητό θα σε προειδοποιήσω για τελευταία φορά ... Η αγάπη πληρώνεται με αγάπη και αν δεν έχεις αγάπη για να πληρώσεις τότε χρεώνεσαι με πόνο.

Αρχίζοντας με τις μελέτες του έρωτα. 


Μπορείς να ερωτευτείς κάποιον σε 20 κλάσματα του δευτερόλεπτου. Σκέψου ότι η συνειδητή αντίληψη αρχίζει από τα 80 κλάσματα του δευτερολέπτου. θα ερωτευτείς χωρίς να το καταλάβεις καν. Ακόμα και διαφορετικά να ήταν τα ποσοστά, δηλαδή 20 για να το καταλάβεις 80 για να ερωτευτείς πάλι δεν θα το καταλάβαινες. Γιατί ? Όταν ερωτεύεσαι είναι σαν να τραβάς μισή γραμμή κοκαΐνης, για να το πω στην καθαρεύουσα. Μέσα στο δυνατό μέχρι εκείνη την στιγμή μυαλό σου σκάνε οι παρακάτω ουσίες. οξυτοκίνη, ντοπαμίνη, βασοπρεσσίνη, ανδρεναλίνη και άλλες. Αυτές οι 4 βέβαια είναι που κάνουν τα πράγματα να συμβούν χωρίς να τα καταλάβεις και μετά από 3 με 5 δευτερόλεπτα να αντιλαμβάνεσαι περισσότερα από όσα πριν. Και αυτή είναι η τραγική ειρωνεία του ερώτα βάση της βιοχημικής επιστήμης. Ας περάσουμε στην ψυχολογία... Όλα αυτά τα χημικά καλούδια που έσκασαν μέσα στο μυαλό σου εξασθενούν σε περίπου 15 λεπτά και αυτό που μένει είναι η ανάμνηση της ντοπας. Ποιος είπε ότι ο έρωτας δεν είναι εθιστικός? Ο συνδυασμός τώρα υψηλής νοημοσύνης με την πνευματική αδράνεια ( σπάνιο αλλά υπαρκτό φαινόμενο ) θα αποβεί καταστροφικός. Αυτό γιατί o εγκέφαλος σου θα αποδώσει όλη την ενέργεια που κρατάς εγκλωβισμένη σε ανάμνηση. Και σαν να μην έφταναν τα δεινά του έρωτα θα υποστείς και τις παρενέργειες με μεγαλύτερη το deja vu. ο εγκέφαλος σου θα δημιουργήσει γραμμές βάση επιστήμης, καψίματα, βάση πεζοδρομίου. Με αποτέλεσμα να αντιλαμβάνεσαι το συμβάν σαν ανάμνηση το λεγόμενο deja vu.

Τεχνικές φλερτ


1) Για να συμβούν όλα αυτά που είπαμε πιο πάνω στον εγκέφαλο αυτός πρέπει να είναι χαλαρός. Οπότε το κυριότερο είναι να μην είμαστε πιεστικοί το γέλιο έστω το χαμόγελο το  ξάφνιασμα και η αναμονή είναι τα δυνατότερα συστατικά που πρέπει να περάσεις στον άλλον. Χρειάζεσαι λιγότερα από 5 δευτερόλεπτα για να τα προκαλέσεις όλα αυτά μαζί. Και όσο το γρηγορότερα το κάνεις και φύγεις από το περιβάλλον του τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις. Ας δούμε ένα παράδειγμα.... Βλέπεις το πρόσωπο που σου έκανε το κλικ να κάθετε κάπου. Το πλησιάζεις με αέρα του λες κάτι κολακευτικό χαμογελάς και φεύγεις. Τώρα αν καταφέρεις να το κάνεις να χαμογελάσει η ακόμα καλύτερα να γελάσει έχεις πέσει σε καλό έδαφος.

2) Η χαλαρότητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Πρέπει να κυριεύει εσένα και το πρόσωπο. Αν το πρόσωπο δεν είναι αρκετά χαλαρό τότε θα απορροφήσει χαλαρότητα από εσένα. Για παράδειγμα στο πρώτο βήμα το πλησίασες, αν αυτό το κάνεις με αυτοκίνητο είναι καταστροφικό. Το κατάλληλο είναι να περπατήσεις προς αυτό και να του μιλήσεις. Και ιδικά τώρα που είμαστε στο στάδιο που θα μιλήσετε περισσότερο  καλό είναι να γίνει αυτό όσο περπατάτε. Το περπάτημα σε ένα σχετικά ήσυχο μέρος είναι καλύτερο και από το να κάθεστε σε έναν αναπαυτικό καναπέ. Αυτό γίνεται γιατί όταν ο άνθρωπος περπατά κάπου χαλαρά έχει δυο πόρτες ανοιχτές στο μυαλό. Η μια είναι αυτή της κίνησης και η άλλη αυτή της σκέψης. Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί απόλυτα και στις δυο έτσι εσύ θα καταφέρεις να περάσεις μέσα σε αυτό σε με ένα από τα δυο ανοίγματα.

3) Το παιχνίδι είναι το παν. Το παιχνίδι δεν είναι μόνο ο λόγος να ταξιδέψεις αλλά και ο λόγος που θα έχεις συνταξιδιώτη. Οπότε επενδύουμε σε χιούμορ πουλώντας την σοβαρότητα μας. Δεν λέμε να φτάσουμε σε επίπεδα σαχλαμάρας αλλά να γείρουμε τον πήχη περισσότερο προς την ξενοιασιά. Τι παίζει εδω... Πάντα από πανεπιστημιακές μελέτες που μπορείς να googlareis. Έχεις περισσότερες πιθανότητες να σου δώσει μια γυναίκα τον αριθμό τηλεφώνου αν το ζητήσεις με χιούμορ παρά αν το κάνεις σοβαρός. Τους άντρες τώρα που σκέπτονται με το απέναντι ημισφαίριο του εγκέφαλου το χιούμορ στις γυναίκες είναι ένα από τα ελκυστικότερα χαρακτηριστικά. Στο γυναικείο φίλο το χιούμορ ξυπνά νεανικά ένστικτα και στο αρσενικό να μειώνει τις άμυνες του. Το παιχνίδι η και ζουζούνισμα στην γλώσσα τον ερωτευμένων είναι η καλύτερη τεχνική και πέρα από το χιούμορ χρειάζεται και αυτοσαρκασμό. Το κυριότερο είναι να πέσουν οι άμυνες και από τα δυο φίλα. Κάνοντας έναν νορμάλ αυτοσαρκασμό κάνεις τον άλλον να σκέπτεται λιγότερο το τι πρέπει να σου πει και τι όχι. Αλλά μη το παρακάνεις και τον τρομάξεις.

4) Η εικόνα σε αισθητικό και ψυχολογικό επίπεδο. Το να είσαι περιποιημένος είναι πολύ βασικό συστατικό. Ξέρω ότι υπάρχουν μέρες που νιώθεις άθλια για να μπεις στην διαδικασία του πως θα ντυθείς και πως θα χτενιστείς τα μαλλιά σου. Ειλικρινά ξέρω αφού να φανταστείς τα άθλια πρωινά μου δεν κυκλοφορώ με καφέ στο χέρι για να μη μου πετάξουν ψιλά μέσα !!! Αλλά η περιποιημένη εμφάνιση ανεβάζει την αισθητική εικόνα. Μετά από αυτήν έχουμε και την ψυχολογική αυτή που λένε γλώσσα του σώματος. Σημάδια δηλαδή που άλλος διαβάζει συνειδητά και ασυνείδητα. Το σπουδαιότερο είναι η αυτοπεποίθηση αν δεν την έχεις χάνεις. Και αυτοπεποίθηση δεν είναι να πεις στον άλλον ξέρω ότι είμαι όμορφος και όλοι με γουστάρουν, αυτό είναι άλλο και δεν μας χρειάζεται. Αυτοπεποίθηση είναι να πείσεις τον εαυτό σου ότι είσαι μοναδικός ότι έχεις πράγματα που δεν έχουν οι άλλοι να δώσουν και ότι μπορείς να προσφέρεις στο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει περισσότερα από τον οπουδήποτε ανταγωνιστή σου. Ένα διακριτικό άγγιγμα μπορεί να είναι χρήσιμο αν δεν είναι διακριτικό ίσως είναι καταστροφικό. Και τα μάτια καρφωμένα στον στόχο... Δεν μπορεί να μη το έχεις διαβάσει κάπου, αν δεν κοιτάς εκεί που αγαπάς θα πας εκεί που κοιτάς. Αλλά και πέρα από αυτό αν κοιτάς χαμηλά λες ψέματα αν κοιτάς ψιλά δεν ξέρεις την αλήθεια. Και ακόμα και να μη τα γνωρίζει ο συνομιλητής σου αυτά θα του περάσουν ασυνείδητα.

5) Το μυστήριο γοητεύει τους περισσότερους. Μην αφήσετε καμία πιθανότητα να σας μάθει 100% ο άλλος αν δεν έχει δεθεί πρώτα καλά μαζί σας. Σκέψου ότι δυο πιο συνηθισμένοι λόγοι να αφήσεις ένα βιβλίο είναι η να το βαρεθείς η να το διαβάσεις. Και το ενδιαφέρον για να μείνει ζωντανό πρέπει να το πυροδοτείς ξανά και ξανά. Πρόσεχε όχι ψέματα αλλά τα καλά κομμάτια που πιστεύεις  ότι σε χαρακτηρίζουν δώστα σταδιακά. Να έχει ο άλλος υλικό να μελετήσει να έχει λόγους να είναι ανοιχτός σε εσένα.

6) Η κατάλληλη στιγμή. Οκ ας πάμε λίγο στα παζάρια της Αιγύπτου... Οι μεγαλέμποροι στην αγορά του  Καρνάκ δεν έχουν τιμές στα προϊόντα τους. Ο σκοπός είναι να τους ρωτήσεις πόσο κάνει αυτό που σε ενδιαφέρει και αν και ξέρουν για πιο πράγμα μιλάς σε ρωτάνε για πιο πράγμα μιλάς ακόμα και αν το κρατάς στο χέρι. Θέλουν να κοιτάξεις το αντικείμενο για να δουν αν οι κόρες των ματιών σου έχουν διασταλεί η συσταλεί. Αν οι κόρες σου έχουν διασταλεί τότε ξέρουν ότι σου αρέσει και η τιμή ανεβαίνει και κατεβαίνει στην αντίθετη περίπτωση. Η κατάλληλη στιγμή είναι όταν οι κόρες των ματιών που βλέπεις έχουν διασταλεί. Όταν το σώμα είναι λυμένο ελεύθερο και το πρόσωπο χαμογελαστό.

Επένδυσε τον χρόνο σου σε ένα πρόσωπο που μπορείς να αγαπήσεις πραγματικά. Τα θετικά συναισθήματα σε στηρίζουν αλλά τα αρνητικά γυρίζουν εναντίον σου.

κείμενο Εμμανουήλ         

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Η τέχνη της αποπλάνησης.

  1. Επένδυσε τον χρόνο σου σε ένα πρόσωπο που μπορείς να αγαπήσεις πραγματικά. Τα θετικά συναισθήματα σε στηρίζουν αλλά τα αρνητικά γυρίζουν εναντίον σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.