Πως θα σώσουμε ένα βρεγμένο κινητό.

Το κινητό μου έχει πέσει στην θάλασσα απίστευτα πολλές φορές. Το καλό είναι πως όλες το έχω σώσει αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν σώζεται πάντα. Και δεν λέω ότι έχουν άδικο για αυτό το καλύτερο είναι να δράσουμε γρήγορα. Όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα.
  Αν το κινητό μας έχει πέσει στο νερό η ακόμα χειρότερα στην θάλασσα το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι το βγάλουμε από εκεί. Μετά ψάχνουμε για καθαρή βενζίνη που συνήθως θα βρούμε σε παντοπωλεία η χρωματοπωλεία. Αν η ώρα τώρα δεν είναι κατάλληλη για τέτοια καταστήματα ψάχνουμε για φαρμακεία από τα οποία θα προμηθευτούμε καθαρό οινόπνευμα. Μετά χωρίζουμε το κινητό σε πολλά κομμάτια ( πρόσοψη κάρτα sim μπαταρία και ότι άλλο αποσυνδέετε γρήγορα). Βάζουμε σε ένα μπολ την βενζίνη η το οινόπνευμα και μέσα σε αυτό ξεπλένουμε 3 - 4 φορές το κινητό. Το θέμα μας είναι το κινητό να ξεπλυθεί τόσο καλά που να μην έχει καθόλου νερό μέσα, να έχει η οινόπνευμα η βενζίνη. Αυτά τα δυο έχουν την ιδιότητα να εξατμίζονται γρήγορα και να καθαρίζουν, ότι χρειαζόμαστε δηλαδή. Αλλά εξακολουθούν να είναι υγρά οπότε το ξέπλυμα πρέπει να γίνει γρήγορα. Πόσο γρήγορα? Στα πρώτα 5 - 10 λεπτά από την ώρα που έπεσε στο νερό πρέπει να έχουμε μπει σε διαδικασία στεγνώματος.  Όταν το ξεπλύνουμε καλά έρχεται το δεύτερο βήμα που πρέπει να κάνουμε το οινόπνευμα η την βενζίνη να εξατμιστεί γρήγορα μέσα από αυτό. Για αυτό η το φυσάμε η χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό κουπάκι, αν αυτό είναι δυνατό και μπορεί να τραβήξει αρκετή υγρασία. Ο καλύτερος τρόπος είναι να μπει το κινητό ψιλά και η σκούπα από κάτω για να παίξετε με την βαρύτητα. Δεν χρησιμοποιούμε μπιστολάκι μαλλιών, ούτε στον κρύο ούτε στον ζεστό αέρα και δεν το κουνάμε γρήγορα για να στεγνώσει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ανεμιστήρα από απόσταση και με χαμηλή ένταση.
  Το κινητό το διατηρούμε κλειστό τις πρώτες 24 ώρες. Με το άνοιγμα του μπορεί να του προκαλέσουμε μια βλάβη που ίσως μέχρι τώρα την έχουμε αποφύγει. Αφού σιγουρευτούμε ότι έχει στεγνώσει όσο γινόταν με την σκούπα, το τοποθετούμε σε ένα μπολ με ρύζι. Θάβουμε τα ηλεκτρονικά κομμάτια του κινητού στο ρύζι και τα αφήνουμε εκεί για 4-6 ώρες. Το ρύζι έχει την ιδιότητα να απορροφά τα υγρά ακόμα και αν δεν έρθει σε επαφή μαζί τους. Τέλος τυλίγουμε το κινητό σε μια στεγνή πετσέτα μπάνιου και το αφήνουμε για 20 περίπου ώρες. 10 από την μια πλευρά και 10 από την άλλη.
  Αφού πέρασε η πρώτη μέρα θα δούμε τι έχουμε κάνει. Ανάβουμε το κινητό μας αν αυτό ανοίξει και οι λειτουργίες του είναι κανονικές τότε όλα είναι καλά. Αν αυτό δεν ανοίξει το βάζουμε στον φορτιστή αφού είμαστε 100% σίγουροι ότι έχει στεγνώσει. Αν ανοίξει μόνο τότε, θα είναι εντάξει με μια καινούρια μπαταρία. Αν ανταποκρίνεται στο άνοιγμα αλλά η οθόνη είναι νεκρή τότε το πρόβλημα είναι η οθόνη. Η οθόνη και η μπαταρία είναι οι δυο πιθανότερες βλάβες που μπορεί να προκαλέσει μια πτώση στο νερό.

Τώρα αν μέσα από αυτό το άρθρο έσωσες το κινητό σου και θες να μας ευχαριστήσεις για αυτό, δεν έχεις παρά να στείλεις ένα μήνυμα στο χαμόγελο του παιδιού ! Έχουμε διαπιστώσει ότι κάνουν σημαντική δουλειά εκεί και ότι χρειάζονται υποστήριξη για το θαυμαστό έργο τους.

Κείμενο Εμμανουήλ. 

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Πως θα σώσουμε ένα βρεγμένο κινητό.

  1. Το κινητό μου έχει πέσει στην θάλασσα απίστευτα πολλές φορές. Το καλό είναι πως όλες το έχω σώσει αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν σώζεται πάντα. Και δεν λέω ότι έχουν άδικο για αυτό το καλύτερο είναι να δράσουμε γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.