Αντίπαρος, το πιο ντελικάτο κόσμημα των Κυκλάδων.

Στην καρδιά των Κυκλάδων, απέναντι από το νησί της Πάρου ξεπροβάλει η Αντίπαρος. Ένα κατάλευκο σύνολο λουσμένο από έντονες πινελιές, ένα ακόμα στολίδι στο καταγάλανο Αιγαίο.

Ένα από τα νησιά που θέλω να επισκεφτώ, ένα από τα λίγα νησιά που σου προσφέρει φυσικά αξιοθέατα, νυχτερινή ζωή αλλά και αρχαιολογικές περιοχές. Όλα με μέτρο, απλά λιτά και χαριτωμένα, τόσο όσο χρειάζεται χωρίς να κουράζουν τον ταξιδιώτη, παρέχοντας dolce vita(beach-bar, καφετέριες, εστιατόρια) και έντονη νυχτερινή ζωή(club, bar) χωρίς όμως να στερούν την ησυχία απ’ τον επισκέπτη να περπατήσει στα γραφικά δρομάκια του νησιού ή να απομονωθεί σε μια από τις πανέμορφες παραλίες με τις χρυσαφένιες αμμουδιές. Η Αντίπαρος είναι ένα νησί για όλα τα γούστα, αν βέβαια έχετε γούστο.
Το νησί προτείνεται για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά σε περίπτωση που το επισκεφτείτε την περίοδο από 15 έως 17 Ιουλίου θα πέσετε πάνω στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας όπου λαμβάνουν μέρος διάφορες εκδηλώσεις, αθλητικοί αγώνες και βέβαια ένα γνήσιο νησιώτικο γλέντι με πολύ κέφι και χορό.
Αξίζει να επισκεφτείτε το σπήλαιο της Αντιπάρου έχει μια μοναδικότητα, όχι μόνο για τους μαγευτικούς του σταλαγμίτες (χιλιάδες χρόνια χρειάστηκαν για να φάει το νερό τα ασβεστολιθικά πετρώματα), αλλά και για την σύνδεσή του με την ιστορία του νησιού. Ακόμα μπορείτε οδικώς ή με καΐκι να περιπλανηθείτε στους μαγευτικούς σμαραγδένιους κολπίσκους, από τους πιο όμορφους του Αιγαίου, και στις πανέμορφες παραλίες του νησιού (θα σας πρότεινα τις παραλίες της Φανερωμένης και του Αγίου Σπυρίδωνα).
Για να επισκεφτείτε την Αντίπαρο φτάνετε με αεροπλάνο στην Πάρο. Το αεροδρόμιο της Πάρου βρίσκεται στην Αλυκή, 5 λεπτά από το λιμάνι της Πούντας όπου θα βρείτε το φέρρυ για την Αντίπαρο, και 15 λεπτά από την Παροικία όπου θα βρείτε το καραβάκι για Αντίπαρο.
Οι τιμές των ξενοδοχείων κυμαίνονται από 35 ευρώ το δίκλινο σε περίοδο χαμηλής ζήτησης ενώ όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος ανεβαίνει και η τιμή και φτάνει τα 70 ευρώ την περίοδο του δεκαπενταύγουστου. Ακόμα σε μια μαγευτική παραλία στο βόρειο τμήμα της Αντιπάρου, σε απόσταση 700μ. από το λιμάνι του νησιού, βρίσκεται ένα ιδιωτικό camping. Σ’ ένα χώρο γεμάτο με αιωνόβιους κέδρους και καλάμια, μόλις πέντε μέτρα από τη θάλασσα, μπορείτε να στήσετε τη σκηνή σας, το τροχόσπιτο σας, ή απλά το σλίπινγ μπάγκ σας. Επίσης μπορείτε να μείνετε στα ειδικά φτιαγμένα καλυβάκια από καλάμια, για μια άνετη και ξεκούραστη διαμονή στη φύση.


Το νησί μπορεί να ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς και ιδιόρρυθμους ταξιδιώτες κι αν είστε ένας από αυτούς σας προκαλούμε να το επισκεφτείτε. Πιστέψτε μας, δεν θα το μετανιώσετε.

κείμενο Αλέξης Νομικός

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Αντίπαρος, το πιο ντελικάτο κόσμημα των Κυκλάδων.

  1. Στην καρδιά των Κυκλάδων, απέναντι από το νησί της Πάρου ξεπροβάλει η Αντίπαρος. Ένα κατάλευκο σύνολο λουσμένο από έντονες πινελιές, ένα ακόμα στολίδι στο καταγάλανο Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.