Αγγελική φαρμακευτικές ιδιότητες

Στο βιβλίο paradise in sole η αγγελική έρχεται στην κορυφή των φαρμακευτικών φυτών. Γενικά ο Parkinson που έγραψε το βιβλίο είχε πάθος με το φυτό και θα τον δούμε να το κρατά σε πολλές γκραβούρες. Η αγγελική γενικότερα δεν χρησιμοποιείτε μόνο για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Είναι το αρωματικό που θα συναντήσουμε στο τζιν η στο ρούμι και γενικά στην ποτοποιία. Πέρα από αυτά χρησιμοποιείται και σε πολλά τρόφιμα κυρίως σαν αρωματικό. Την μαζεύουμε συνήθως από ρυάκια το φθινόπωρο ( Σεπτέμβριο Οκτώβριο ). Την καλλιεργούμε σε μεγάλη γλάστρα, αρκετά εύκολα. Και η συγκομιδή χωρίζεται σε δυο στάδια. Αν μας ενδιαφέρουν τα φίλα η τα άνθη τότε τα μαζεύουμε όταν ανθήσει. Αν μας ενδιαφέρουν οι σπόροι τότε όταν ωριμάσει.

Χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο για


Τονωτικό
Κόπωση
Ατονία του πεπτικού συστήματος
Αναιμία
Ανεπάρκεια του συκωτιού
Μελαγχολία
Ορεκτικό
Χωνευτικό
Ξινίλα του στομαχιού
Αεροφαγία
Τυμπανισμό
Σπαστικούς εμετούς
Ημικρανία
Διουρητικό
Εφιδρωτικό
Βρογχίτιδα
Πλευρίτιδα
Κρυολόγημα
Καρδιοτονωτική
Γαστρική ωτίτιδα
Κολίτιδα
Άσθμα
Αντίδοτο σε δηλητηρίαση


Πως το χρησιμοποιούμε


Βράζουμε ένα κουταλάκι ρίζες η σπόρους για ένα τέταρτο για κάθε κούπα.  Μετά το σουρώνουμε και γενικά πίνουμε 2 κούπες κάθε μέρα μετά το φαγητό.

Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας πηγαίνοντας του μια λίστα από τα φάρμακα που πίνουμε και λέγοντας του για ποιο λόγο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Κείμενο Εμμανουήλ


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Αγγελική φαρμακευτικές ιδιότητες

  1. Στο βιβλίο paradise in sole η αγγελική έρχεται στην κορυφή των φαρμακευτικών φυτών. Γενικά ο Parkinson που έγραψε το βιβλίο είχε πάθος με το φυτό και θα τον δούμε να το κρατά σε πολλές γκραβούρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.