Κάμπινγκ Σαντορίνη

Είναι μια από τις εμπειρίες διακοπών που πραγματικά διαφέρει από κάθε άλλον τρόπο εγκατάστασης σε έναν χώρο. Συγκαταλέγονται τα οργανωμένα και τα ελεύθερα κάμπινγκ στο κεφάλαιο αυτό, όπως φυσικά και πληροφορίες, σημειώσεις και κάποιες απόψεις ατόμων που έχουν πάει για κάμπινγκ στην Σαντορίνη,  κάποιες νομικές, αλλά και γενικές συμβουλές.
.
.

Οργανωμένα Κάμπινγκ Σαντορίνη


Στην Περίσσα διεύθυνση: Σαντορίνη, 847 03, PERISSA BEACH CAMPING. Τηλέφωνο: 22860 81343

Στα Φηρά διεύθυνση: Σαντορίνη, Κυκλάδες, 847 00, Φηρά, SANTORINI CAMPING & BANGALOS. www.santorinicampring.gr. Τηλέφωνα: 22860 22944, 25064, Fax: 22860 25065.

Ένα από τα ομορφότερα κάμπινγκ της Ελλάδος βρίσκεται στα Φηρά. Το Santorini Camping. 350 μέτρα από την κεντρική πλατεία των Φηρών. Όλα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το μέρος όπου μπορείτε να στήσετε την σκηνή σας: νερό, μαγαζιά, τράπεζες, νυχτερινή ζωή, η Καλντέρα, τα λεωφορεία, καθαρές τουαλέτες, τεράστια πισίνα, ζεστό νερό, άφθονη σκιά. Το SANTORINI CAMPING διαθέτει ακόμη σκηνές με κρεβάτια, οικονομικά και άνετα δωμάτια, κοιτώνες τύπου Youth Hostel.

Απόψεις επισκεπτών:

Ο πρώτος μας πληροφορεί πως τα δωμάτια είναι πράγματι ωραία, αλλά όχι οικονομικά όπως λέει η διαφήμιση. Μακάρι να είχα διαβάσει το Trip Advisor πριν αποφασίσουμε να μείνουμε σε αυτά. Ο ιδιοκτήτης ήταν αγενής! Εμείς έπρεπε να φύγουμε νωρίς το βράδυ με το φέρι και ο ιδιοκτήτης δεν θα ακύρωνε την διανυκτέρευση παρόλο που του είχαμε δώσει ειδοποίηση 48 ωρών πριν. Μαζί μας ήταν απλά αγενής και δεν μας βοήθησε καθόλου με οτιδήποτε. Όλο το μέρος πιστεύω πως είναι υποβαθμισμένο, η πισίνα δεν τιμήθηκε από μένα, διότι έτσι όπως την είδα θεώρησα πως δεν την είχαν καθαρίσει. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί πράγμα που δεν προκαλεί έκπληξη. Από τις πληροφορίες του τόπου εγώ είχα δει πως υπήρχε μαγειρεμένο φαγητό από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, πράγμα που δεν ίσχυε τελικά. Πριν δέκα χρόνια ο τόπος αυτός πρέπει να ήταν πιο αξιοπρεπής για να μείνει κανείς, μα όχι πια. Ό, τι πήραμε ήταν πολύ ακριβό. Γενικά έχουμε μείνει σε πολλά κάμπινγκ ανά την Ευρωπαϊκή χώρα, αλλά αυτό που αντιμετωπίσαμε εδώ ήταν, για πρώτη φορά στα χρονικά, τόσο ασυμβίβαστα τα δεδομένα που υποτίθεται ότι μας περίμεναν με αυτά που τελικά αντιμετωπίσαμε. Προσωπικά αν με ρωτούσε κάποιος δεν θα το συνιστούσα σε κανέναν.

Του δεύτερου η άποψη είναι ριζικά διαφορετική από του πρώτου.

 (Ειλικρινά δεν έχω πάει για να εκφέρω άποψη, επομένως αν κάποιος ενδιαφερθεί να επισκεφτεί το κάμπινγκ αυτό θα ήταν καλύτερα να ρωτήσει και να ψάξει περεταίρω):

Από τα καλύτερα κάμπινγκ που έχουμε επισκεφτεί! Διαθέτει τεράστιο χώρο παρκινγκ, μια τεράστια πισίνα, έχει σκιά όλη την διάρκεια της ημέρας (δέντρα), πολλές και πολύ καθαρές τουαλέτες και ντους, (εμείς δεν είχαμε ώρα που περιμέναμε παρόλο που ήταν περίοδος αιχμής), υπάρχει ταβέρνα με παραδοσιακό και οικονομικό φαγητό όπως και πρωινό, μεγάλο pool bar, μεγάλους χώρους εστίασης και κουζίνα, μίνι μάρκετ. Γενικά πιστεύω πως είναι ένα κάμπινγκ που θα σε κρατήσει να ξοδέψεις αρκετές ώρες μέσα σε αυτό. Το προσωπικό ήταν φιλόξενο και φιλικό και ιδιαιτέρως ο υπεύθυνος. Ο ίδιος σκεφτείτε, προσφέρθηκε να μας πετάξει με το αυτοκίνητο στην παραλία την πρώτη ημέρα μας στο νησί, όπου και δεν ξέραμε ακόμη τα δρομολόγια των λεωφορείων και εκτός αυτού μας δάνεισε χρήματα μέχρι να βρούμε ATM!! Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο και θεωρώ πως δεν είναι γενικά μια πράξη που εύκολα κάνει κάποιος ειδικά σε ένα νησί όπως η Σαντορίνη με αλλοτριωμένους ανθρώπους ως επί το πλείστον λόγο του τουριστικού της περιοχής και προφανώς η εντύπωση που μου έκανε εκτός από μεγάλη ήταν και θετική. Τα παιδιά μας ανυπομονούν για το πότε θα ξαναπάμε. Και βασικά λάτρεψαν την μεγάλη πισίνα! Μείναμε τον Ιούλιο του 2012.

Από μια συζήτηση ιντερνετική ξένων ατόμων που επιθυμούν να επισκεφτούν την Σαντορίνη, μαθαίνουμε τα εξής:

Μια κοπέλα ρωτάει να μάθει έχοντας ήδη τσεκάρει το σάιτ της SANTORINI CAMPING, αν φέρνοντας δική σου σκηνή είναι δωρεάν η διαμονή μέσα στο κάμπινγκ αυτό. Είναι αλήθεια ότι είναι δωρεάν ή εγώ παρεξηγώ την έννοια του δωρεάν, αναλογικά με το τι εννοούν αυτοί δωρεάν? Ευχαριστώ!

Ένα άτομο της απαντάει και την ενημερώνει πως όχι δεν είναι έτσι, διότι υπάρχει χρέωση ανά άτομο, απλά δεν υπάρχει χρέωση για την σκηνή, εφόσον θα φέρεις δική σου. Σίγουρα δεν είναι ξεκάθαρο έτσι όπως εκφέρεται, αλλά τελικά αυτό ισχύει. Αν επισκεφτείτε το κάμπινγκ την μεσαία εποχή τουρισμού η χρέωση θα είναι 9 ευρώ ανά άτομο για την νύχτα.

Ελεύθερα Κάμπινγκ Σαντορίνη


Πλέον δεν υπάρχουν στην Σαντορίνη και αν υπάρχουν είναι τόσο μικρά και τόσο δυσκολοεύρετα, που τα μαγαζιά που έχουν πιάσει τον χώρο που παλιά ήταν ελεύθερος για όλους, δεν ασχολήθηκαν μαζί τους και ούτε οι περισσότεροι από μας.

Το γράμμα του νόμου πλέον επιβάλει να θεωρείτε το ελεύθερο κάμπινγκ στην Ελλάδα παράνομο, λόγω του ότι οι ελεύθεροι κατασκηνωτές δεν προσέχουν το περιβάλλον και επειδή η κυβέρνηση ενδιαφέρετε ιδιαιτέρως για την προστασία του περιβάλλοντος, το έχει καταστήσει παράνομο. Αυτή είναι ο επίσημος λ΄γοος, ενώ η αντιλογία του, είναι για να μη χάνουν χρήματα τα ξενοδοχεία και τα οργανωμένα κάμπινγκ. Οι ελληνικοί νόμοι προβλέπουν αυτόφωρο, τρείς μήνες με ποινή φυλάκισης που είναι εξαγοράσιμη ή/ και χρηματική ποινή, όπως επίσης μην ξεχάσετε και το πρόστιμο των 150 ευρώ που θα δώσετε στο δήμο ή κοινότητα.

Αναλόγως βεβαίως της καταστάσεως που εξετάζεται κάθε φορά ο νόμος ερμηνεύεται και διαφορετικά. Σε αρκετά δικαστήρια πάντως οι «¨κατηγορούμενοι», έχουν αθωωθεί, για δύο κυρίως λόγους. Είτε διότι πρώτον επειδή οι τελευταίοι είχαν την άμεση σύμφωνη υποστήριξη των κατοίκων των αυτών περιοχών (κοινότητες ή δήμοι), είτε διότι στο μέρος όπου είχαν κατασκηνώσει δεν υπήρχε ταμπέλα «απαγορεύεται η κατασκήνωση». Πάντως μεταξύ μας η απλή παραμονή στην παραλία με ένα sleeping bag δεν θεωρείτε παράνομη, χωρίς φυσικά σκηνή.

Συνήθως οι αστυνομία παρέχει απλές συστάσεις στου ελεύθερους κατασκηνωτές, άλλες φορές η δημοτική αστυνομία απλά εισπράττει το πρόστιμο, ενώ κάποιες φορές το αυτόφωρο είναι η λύση και η δίκη έρχεται έπειτα από έναν χρόνο και τέλος κάποιες άλλες οι τοπικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια.

Αν έχετε ζήσει μια έστω εμπειρία ενός ελεύθερου κάμπινγκ σίγουρα θα έχετε αποκομίσει μια είτε θετική, είτε αρνητική εμπειρία. Και είναι τόσο εκ διαμέτρου αντίθετες εμπειρίες, διότι και η διαδικασία αυτού καθεαυτού είναι αρκετά επίπονη. Χρειάζεται διάθεση και θέληση για ξεβόλεμα, για πλήρη επαφή με την φύση και εφευρετικότητα, όπως και ένα σωρό άλλα παρεμφερή στοιχεία.

Εκατό τις εκατό όμως είναι τελείως διαφορετική εμπειρία αναλογικά με οποιοδήποτε είδος άλλο διακοπών. Είναι ιδιαίτερο γι’ αυτό και το επιλέγουν άτομα που αγαπάνε όλο αυτό το σύνολο σκηνικού: πρωί θάλασσα ένα βήμα από το «σπίτι», ταλαιπωρία από γενικές ελλείψεις.

Σίγουρα πάντως αν επιλέξετε οργανωμένο κάμπινγκ για την παροχές που μπορείτε να βρείτε, καλύτερα συστήνουμε δωμάτια σε ξενοδοχεία, διότι η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη και με λιγότερη  ταλαιπωρία, ενώ οι παροχές θα είναι σχεδόν οι ίδιες με τα ίδια λεφτά σχεδόν.

Τώρα για τα ελεύθερα κάμπινγκ και που και πως μπορείτε να βρείτε που θα είναι το πιθανό μέρος εγκατάστασής σας, γενικά ορισμένα μέρη της Ελλάδας επιτρέπεται η ελεύθερη κατασκήνωση από τις τοπικές αρχές, όμως λόγω του ότι οι διαθέσεις των τοπικών αρχών δεν είναι πάντα σταθερές, καλύτερα να κάνετε περεταίρω έρευνα για το σημείο που θα θέλατε να επισκεφτείτε.

παραλίες σαντορίνης

Μουσεία Σαντορίνης

Κείμενο Angelicus_Fish


Βιβλιογραφία:

http://www.santorinicamping.gr/greek/

http://www.tripadvisor.com.gr/Hotel_Review-g189433-d285936-Reviews-Camping_Santorini-Santorini_Cyclades.html

http://www.santorinicamping.gr/english/prices.htm

http://genia700euro.pblogs.gr/2009/05/elefthero-camping-poy-mporeis-na-to-kaneis.html

http://forfree.gr/forless.php?cat_id=18

Τόπος: Σαντορίνη, Ελλάδα
Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Κάμπινγκ Σαντορίνη

  1. Είναι μια από τις εμπειρίες διακοπών που πραγματικά διαφέρει από κάθε άλλον τρόπο εγκατάστασης σε έναν χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.