Πως θα φτιάξω έναν καλό ναργιλέ.

Τώρα ετοίμαζα κάτι άρθρα για βότανα και θυμήθηκα 2 πράγματα. Το ένα είναι τον φίλτατο Βαγγέλη να μου λέει ότι ναργιλές του δεν τραβά. Και το άλλο ότι είχα βάλει ένα βότανο στον ναργιλέ να το καπνίσω για να μελετήσω τις ιδιότητες του, οπότε λέω άσε τα βότανα για λίγο άναψε τον λουλά σου και μοίρασε την σοφία σου στους άλλους. Μπορώ να δεχτώ ότι δεν είμαι καλός στο εμπόριο μπορώ να δεχτώ ότι δεν είμαι καλός στην επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Είμαι τόσο καλός που μπορώ να δεχτώ ότι δεν είμαι καλός στο wow. Αλλά για τον ναργιλέ δεν σηκώνω κουβέντα. Είμαι ο καλύτερος που πέρασε από το σύστημα σύμπαν. Τι θες? Συνδυασμούς? Τι συνδυασμούς? Βαρύ? Ελαφρύ? Κοπανατζιδικο? Απαλό? Τι θες να καταφέρεις με το κάπνισμα του ναργιλέ? Έμπνευση? Πολυλογία? Ησυχία? Τα ξέρω όλα... Τι, πόσο, και πως. Μπορώ να σου φτιάξω μείγμα που θα διώξει τα κουνούπια μπορώ να φτιάξω μείγμα που θα διώξει την γυναίκα σου. Μπορώ να σου φτιάξω μείγμα που θα την κάνει να γυρίσει. Δούλεψα για τους καλύτερους στην Ελλάδα, όταν ακόμα πήγαινα λύκειο. Και όταν με ρωτούσαν αν ξέρω τους έλεγα ξέρω τόσα που δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια να στα μάθω. Και ήταν αλήθεια φίλε μου. Ήρθα σε αυτόν τον πλανήτη για να φτιάχνω ναργιλέδες και ίσως μια μέρα φτιάξω sait με αποκλειστική θεματολογία τους ναργιλέδες και τις συνταγές. Και αυτές που έχεις στο μυαλό σου και αυτές που συνδυάζονται με μπαχαρικά και ιδικά κάρβουνα. Ο ναργιλές είναι χάρισμα αν δεν έχεις γεννηθεί με αυτό δεν θα το αποκτήσεις !!! Αλλά υπάρχουν και τεχνικές που θα κάνουν την σκληρή ζωή σου ευκολότερη και θα σου τις μεταφέρω.

Από τι αποτελείται ένας ναργιλές. 


Ένας ναργιλές αποτελείται από την γυάλα ή βάζο, από τον σωλήνα ή σερί, από τον λουλά ή κορώνα, το τσιμπούκι ή λάστιχο ή καλάμι.

Τι κάνουμε για να δουλέψει σωστά ο ναργιλές μας. 


Καταρχήν μιλάμε για ναργιλέδες με ένα τσιμπούκι έτσι? Οι άλλοι δεν ξέρω καν γιατί κυκλοφορήσαν στο εμπόριο. Όχι ξέρω για να τους πουλήσουν στους τουρίστες !!! τσιμπούκι είναι αυτό που ρουφάμε. Ας αρχίσουμε με το γέμισμα του λουλά που είναι το βαζάκι ψιλά στο οποίο θα βάλουμε μέσα καπνό. Από πάνω αλουμινόχαρτο και πιο πάνω κάρβουνο. Πρώτα αραιώνουμε τον καπνό ψιλοκόβοντας τον κατά κάποιο τρόπο με τα χέρια μας. Δεν θέλει πολύ καπνό για να γίνει δυνατός θέλει να  περνά ο αέρας εύκολα. Βάζουμε στην συνέχεια το αλουμινόχαρτο πάνω από τον καπνό και ανοίγουμε τρύπες με οδοντογλυφίδα. Πρόσεξε με εδω, ο λουλάς έχει κάτι τρύπες τις οποίες τώρα δεν μπορείς να δεις αφού από πάνω έχεις βάλει καπνό και αλουμινόχαρτο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ανοίγεις τρύπες στο αλουμινόχαρτο μέχρι να βρεις τουλάχιστον δυο τρύπες του λουλά. Άνοιξε πολλές τρύπες μη σε απασχολεί. Πάμε στο βάζο τώρα, εκεί δηλαδή που είναι το νερό. Έχω δει κάτι ναργιλέδες με πάγο, σοφό δεν λέω και θα το αναλύσουμε αλλά ο πάγος δεν μπαίνει ούτε κάτω από τον λουλά ούτε στο τσιμπούκι !!! Τι είναι αυτά? Που τα είδατε και τα κάνετε ?!?!? wtf ?!?!? κάπως πρέπει να σου πουλήσουν τον ναργιλέ με πάγο για αυτό κάνουν αυτές τις maimoulies. Ο πάγος μπαίνει μέσα στο νερό. Μισό νερό μισός πάγος τώρα ανάλογα με το μείγμα βοηθά ο τριμμένος και ο ολόκληρος αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία. Εσύ βάλε παγάκια και είσαι οκ. Γιατί να βάλεις παγάκια? Με αυτόν το τρόπο θα τραβάς περισσότερο καπνό και είναι χρήσιμο για συνταγές μήλου κανέλας που δεν έχουν δύναμη από μόνοι τους. Συνήθως βάζουμε μέντα για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα μήλο που είναι βαρύ σαν άρωμα αλλά δεν στα σκάει με μέντα που στα σκάει. Αλλά έχω καπνίσει και μέντα με πάγο και οκ λέει εμένα μου άρεσε. Πάμε στα κάρβουνα τώρα. Ξέχνα τα μεγάλα κάρβουνα πάντα μικρά και αυτά όχι ολόκληρα. Παίρνουμε τρία καρβουνάκια και τα σπάμε στην μέση. Οπότε έχουμε 6 μισά κάρβουνα πάνω στο αλουμινόχαρτο του λουλά. Πως τα ανάβουμε τώρα. Πρώτα πήγαινε σε ασφαλή εξωτερικό χώρο που να μη κινδυνεύεις να βάλεις κάπου φωτιά. Πιάνεις το κάρβουνο με την τσιμπίδα το ανάβεις και μετά το κουνάς γρήγορα ώστε να κοκκινίσει καλά ολόκληρο και έτσι κάνεις και με τα υπόλοιπα. Τώρα αν έχεις τζάκι η ξυλόσομπα και καις ξύλο ελιάς, το δρυ ανεβάζει πολύ θερμοκρασία δεν κάνει. Τότε ρίξε καρβουνάκι ελιάς κατευθείαν από την φωτιά. Το τελευταίο που πρέπει να κάνεις τώρα είναι να τραβήξεις μια γερή για εμένα και είσαι έτυμος.

Κείμενο Εμμανουήλ.

Το πρώτο βιβλίο που έγραψα ξεκινούσε κάπως έτσι.

Μεγάλωσα σε μια κίτρινη γειτονιά με πράσινους ναργιλέδες και κόκκινα φώτα στις πόρτες των χαμηλών σπιτιών.

Και για αυτό και διάλεξα πράσινους ναργιλέδες για τις φωτογραφίες. Βέβαια δεν εννοούσα αυτό όταν έλεγα πράσινους. Αλλά όπως και να έχει όταν βλέπω πράσινο ναργιλέ θυμάμαι αυτά τα χρόνια.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

6 Responses to Πως θα φτιάξω έναν καλό ναργιλέ.

  1. Τώρα ετοίμαζα κάτι άρθρα για βότανα και θυμήθηκα 2 πράγματα. Το ένα είναι τον φίλτατο Βαγγέλη να μου λέει ότι ναργιλές του δεν τραβά. Και το άλλο ότι είχα βάλει ένα βότανο στον ναργιλέ να το καπνίσω για να μελετήσω τις ιδιότητες του, οπότε λέω άσε τα βότανα για λίγο άναψε τον λουλά σου και μοίρασε την σοφία σου στους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ρωτήσω κάτι πια η διαφορά του ναργιλε με δύο τσιμπουκια από αυτόν με ένα δεν είναι καλός αυτός με τα δύο ?? Και πόσο περίπου καπνό πρέπει να βάζεις (σε γραμμάρια) ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι κανουμε για να βγαζει πολυ ντουμανι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρίζεται ναργιλές. Όποιος/α ενδιαφέρεται, ας με ενημερώσει (6979.333.002) ώστε να του στείλω φωτογραφίες. Παραλαβή από Βύρωνα ή μετρό Ευαγγελισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πουλάω ναργιλέ 50 ευρώ... οποίος ενδιαφέρεται ας στείλει...6974083121

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.