Ακορος φαρμακευτικές ιδιότητες

Σύμφωνα με την μυθολογία είναι ο γιος του ποταμού Μαιάνδρου που μεταμορφώθηκε σε αυτό το φυτό. Φιλές ινδιάνων το χρησιμοποιούσαν για να μη διστάζουν στην μάχη και στην Αίγυπτο σαν διεγερτικό. Βλέπουμε καθαρά τα σημερινά αποτελέσματα των πολιτισμών. Είναι από τα λίγα φυτά που έχουν μόνο μια ονομασία acorus calamus. το βρίσκουμε συνήθως σε ποτάμια, ρέματα και βάλτους. Είναι από τα φυτά που δεν συμφέρει να καλλιεργήσουμε αν και στο εμπόριο η τιμή του είναι 50ε το κιλό. Απαιτεί την ίδια διαδικασία που θέλει το ζαχαροκάλαμο. Δηλαδή με τον ίδιο κόπο μπορούμε να έχουμε τις ίδιες ιδιότητες και επιπλέων ρούμι η σπιτικό καύσιμο. Αλλά είναι ένα φυτό που ευδοκιμεί στην Ευρώπη και έτσι μπορούμε να βγούμε να το μαζέψουμε. Για την ακρίβεια να μαζέψουμε την ρίζα γιατί αυτή μας ενδιαφέρει.

Αυτό το βότανο το χρησιμοποιούμε  


Για ρευματισμούς
Για αναιμία
Για ουλίτιδα
Για αρθριτικούς πόνους
Για αεροφαγία
Για δυσπεψία
Για ξινίλα
Για γαστρίτιδα
Για τονωτικό
Για ανθελμινθικό
Για παράσιτα του εντέρου
Για διουρητικό
Γιατί καταλύει το ουρικό οξύ
Γιατί βοηθάει σε ολιγουρία
Για αντιφυσητικό

Πως χρησιμοποιείται


Αφέψημα για τις περιπτώσεις : ρευματισμούς, αεροφαγία και αρθριτικούς πόνους. Το βράζουμε για 15 λεπτά το σουρώνουμε και το πίνουμε. Καλό θα ήταν να το κάνουμε μόνο πρωί και μεσημέρι γιατί αυξάνει την διούρηση. Αλλά αν δεν είσαι από αυτούς που κοιμούνται τα βραδιά τότε ok.

Σαν χολαγωγό. Βράζουμε 3 κουταλιές ψιλοκομμένης ρίζας για κάθε λίτρο νερού. Το βράζουμε μέχρι να μείνει το ένα τρίτο από το μίγμα μας στην κατσαρόλα. Το σουρώνουμε και πίνουμε μια κούπα το πρωί και μια το βράδυ για 2 εβδομάδες. Θα σου προτείνω κάθε μέρα να φτιάχνεις και καινούριο γιατί όσο μένει μυρίζει.

Σαν βάμμα. 30 σταγόνες σε λίγο νερό δυο φορές την ημέρα.

Σαν κατάπλασμα. Σε οινόπνευμα και ψιλοκομμένο σκόρδο καταπραΰνει τους πόνους των ρευματισμών, αρθριτικών και αυτούς από τα διαστρέμματα

Κείμενο Εμμανουήλ 


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Ακορος φαρμακευτικές ιδιότητες

  1. Σύμφωνα με την μυθολογία είναι ο γιος του ποταμού Μαιάνδρου που μεταμορφώθηκε σε αυτό το φυτό. Φιλές ινδιάνων το χρησιμοποιούσαν για να μη διστάζουν στην μάχη και στην Αίγυπτο σαν διεγερτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.