Αλθαία θεραπείες καλλιέργεια και εμπόριο.

Και ποιος δεν την έχει πατήσει στην φαινομενικά, φαεινή ιδέα να καπνίσει αυτό το βότανο? Ειλικρινά μη το κάνεις... Μπορεί να ακούει και στο όνομα άγρια κάνναβη αλλά δεν θα την ακούσεις. Πέρα από αυτό το όνομα θα την ακούσεις και σαν  ροδανθή, δεντρομολόχα, νερομολόχα και άγρια κάνναβη που αναφέραμε. Είναι από τα φυτά που τα θέλουμε ολόκληρα  και δεν θα δυσκολευτούμε να τα βρούμε. Η αξία του είναι 40ε το κιλό για να την αγοράσουμε αλλά δεν θα μπορέσουμε να την πουλήσουμε χοντρικά, πάνω από 3-4 κιλά. Η καλλιέργεια της είναι εξαιρετικά εύκολη, απλά πες το όνομα της τρις φορές και θα φυτρώσει και αν δεν φυτρώσει... Προμηθέψου σπόρους και φύτεψε τους τον Ιούνιο. Αν πάλη σκέπτεσαι να την μαζέψεις τότε ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι οι κατάλληλοι μήνες. Οι ρίζες πρέπει να ξεφλουδιστούν αν το μαζέψεις μόνος σου.

Αυτό το βότανο το χρησιμοποιούμε για


Βρογχίτιδα ( αντιβηχική )
Στηθάγχη ( αντιβηχική )
Βήχα ( αντιβηχική )
Λαρυγγίτιδα ( μαλακτική )
Στοματίτιδα ( μαλακτική )
Φαρυγγίτιδα ( μαλακτική )
Κυστίτιδα ( μαλακτική )
Ψαμμίαση ( μαλακτική )
Πέτρες στα νεφρά ( μαλακτική )
Ουλίτιδα ( γαργάρες )
Άφθες ( γαργάρες )
Δοθιήνες ( γαργάρες )

Πως θα το παρασκευάσουμε


Σαν αφέψημα

Θα βάλουμε ένα κουταλάκι αποξηραμένα άνθη η φίλα να βράσουν για ένα λεπτό. Μια κουταλιά για κάθε κούπα.  Το σουρώνουμε και το πίνουμε για βήχα και στηθάγχη.

Σαν αφέψημα  που τα σπάει

Θα βάλουμε 10 κούπες νερού και 100 γραμμάρια ρίζα Αλθαίας και θα το αφήσουμε να βράσει μέχρι να μας μείνουν περίπου 6 κούπες. Χρήσιμο για έντονες φλεγμονές για μώλωπες, πόνους των μυών και τενόντων

Σαν έγχυμα

Παίρνουμε μια τσαγερά και βάζουμε ένα κουταλάκι φίλα και άνθη. Τα φάνουμε να βράσουν για περίπου 3 ώρες. Είναι εξαιρετικά δυνατό και χρησιμεύει στην ψαμμίαση. Θα πίνουμε για 5 μέρες μια κούπα την μέρα, ανάλογα και με το πόσες κούπες βγάζει η τσαγέρα μας. Και μετά θα σταματάμε να πίνουμε για πέντε μέρες.

Για γαργάρες

Για γαργάρες για γαργάρες θα βράζουμε μια χούφτα ρίζα. για ένα λίτρο νερού και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο ενημερώνουμε τον γιατρό μας για αυτό πηγαίνοντας του μια λίστα από τα φάρμακα που παίρνουμε.

Κείμενο Εμμανουήλ



Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Αλθαία θεραπείες καλλιέργεια και εμπόριο.

  1. Και ποιος δεν την έχει πατήσει στην φαινομενικά, φαεινή ιδέα να καπνίσει αυτό το βότανο? Ειλικρινά μη το κάνεις... Μπορεί να ακούει και στο όνομα άγρια κάνναβη αλλά δεν θα την ακούσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.