άνηθος φαρμακευτικές ιδιότητες

Ο άνηθος είναι ένα ας πούμε ύπουλο βότανο. Το θεωρείς άκακο, συνηθισμένο, απλό το αγοράζεις για την σαλάτα σου η τσάι σου. Ο άνηθος όμως και ο μαϊντανός έχουν μια ουσία που χρησιμοποιείτε για την παρασκευή παραισθησιογόνων χαπιών. Γενικά αν δεν υπήρχε αυτό το μικρό θέμα με τους νόμους θα έγραφα ένα άρθρο με τα 1500 παραισθησιογόνα φυτά που φυτρώνουν ελεύθερα στην Ελλάδα. Ένα από αυτά είναι και το δεύτερο δυνατότερο παγκοσμίως. Ωστόσο ο άνηθος δεν μπορεί να σου δώσει κάτι αν απλά τον φας θέλει χημική επεξεργασία σε μεγάλη ποσότητα. Αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες που είναι εξίσου αξιόλογες και έρχονται σε σχεδόν ολόκληρο το φυτό ( σπόροι, άνθη, ρίζα, φίλα ).

Χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο για


Στομαχικές διαταραχές των παιδιών ( ωμό στο φαγητό )
Δυσπεψία ( ωμό στο φαγητό )
Βοηθάει στον θηλασμό ( αυξάνει το γάλα αλλά απαγορεύεται στις εγκύους )
Ρυθμίζει τα έμμηνα ( σε περιπτώσεις δυσμηνόρροιας )
Σπασμολυτικό
Ηρεμιστικό
Λόξιγκα
Αεροφαγία
Νεφρικούς εμετούς
Κακοσμία του στόματος ( μασώντας τους σπόρους )
Αϋπνία
Κολίτιδα

Πως το χρησιμοποιούμε


Αφέψημα : Βράζουμε ένα λίτρο νερού με δυο κουταλάκια σπόρους για 15 - 20 λεπτά. Δυο φορές από μισό φλιτζάνι την μέρα για να καταπραΰνει από λόξιγκα, αέρια και νευρικούς εμετούς.
Έγχυμα : βάζουμε σε αποσταγμένο νερό ανθισμένα κλωνάρια άνηθου για μια νύχτα. Το νερό το παίρνουμε από φαρμακείο και τον άνηθο τον πλένουμε καλά και σιγουρευόμαστε ότι δεν είναι ραντισμένος. Και πίνουμε ένα με δυο φλιτζάνια την ημέρα.

Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας πηγαίνοντας του μια λίστα από τα φάρμακα που πίνουμε και λέγοντας του για ποιον λόγο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Για παράδειγμα το αφέψημα απαγορεύεται στις εγκύους αλλά δεν απαγορεύεται να το φάνε. Η κατάχρηση του αφεψήματος πάλι μπορεί να μειώσει την όραση μας.

Κείμενο Εμμανουήλ


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to άνηθος φαρμακευτικές ιδιότητες

  1. Ο άνηθος είναι ένα ας πούμε ύπουλο βότανο. Το θεωρείς άκακο, συνηθισμένο, απλό το αγοράζεις για την σαλάτα σου η τσάι σου. Ο άνηθος όμως και ο μαϊντανός έχουν μια ουσία που χρησιμοποιείτε για την παρασκευή παραισθησιογόνων χαπιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.