Αμυγδαλιά πικραμυγδαλιά φαρμακευτικές ιδιότητες καλλιέργεια και εμπόριο

Το καταλληλότερο κλίμα για την αμυγδαλιά είναι αυτό τις Συρίας. Αλλά είναι εύκολο δέντρο και στην Ελλάδα το καλλιεργούμε από την αρχαιότητα τόσο για τις θεραπευτικές όσο και τις διατροφικές ιδιότητες. Σκέψου ότι με 30 γραμμάρια μπορούμε να καλύψουμε το 10% της ημερήσιας ανάγκης για ασβεστίου. Το αμύγδαλο είναι ο βασιλιάς των ξυρών καρπών αφού είναι πλουσιότερο σε πρωτεΐνη από όλα.

Η θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν αναφερθεί είναι


Αρρυθμία ( σουμάδα )
Ρυτίδες ( αμυγδαλέλαιο με ελαιόλαδο )
Ερεθισμένο δέρμα ( κατάπλασμα ) ( γάλα γλυκών αμύγδαλων σουμάδα )
Φαγούρα ( κατάπλασμα )
Ψωρίαση ( κατάπλασμα )
Αντιβηχικό ( έγχυμα με φύλα και άνθη αμυαλιάς )
Κοκίτη ( έγχυμα με φύλα και άνθη αμυαλιάς )
Ηπατική ανεπάρκεια ( έγχυμα με φύλα και άνθη αμυαλιάς )
Εγκαύματα πρώτου βαθμού ( αμυγδαλέλαιο )
Διουρητικό ( το αφέψημα των φύλων ). Προσοχή στην κατάχρηση
Αντιδιαβητικό ( αμυγδαλέλαιο η έγχυμα με άνθη αμυαλιάς  )
Ανθελμινθικό ( αμυγδαλέλαιο η έγχυμα με άνθη αμυαλιάς  )
Παράσιτα στο έντερο ( αμυγδαλέλαιο η έγχυμα με άνθη αμυαλιάς  )
Ξερό σπασμωδικό βήχα του κοκίτη ( αμυγδαλέλαιο η έγχυμα με άνθη αμυαλιάς  )
Αντιπυρετικό ( γάλα γλυκών αμύγδαλων σουμάδα )
Φλεγμονές του ουροποιητικού ( γάλα γλυκών αμύγδαλων σουμάδα )
Ηρεμιστικό σε νευρική υπερδιέγερση ( γάλα γλυκών αμύγδαλων σουμάδα )
Καρδιά ( απλά τα τρόμε )
Χοληστερίνη ( απλά τα τρόμε )
υπερτροφία του προστάτη ( έγχυμα με φλούδες αμυγδάλου )

Πως χρησιμοποιούμε τα αμύγδαλα


Σαν έγχυμα. Βάζουμε σε ένα δοχείο που κλίνει καλά φίλα αμυγδαλιάς και ένα κουτάλι της σούπας άνθη. Ρίχνουμε από πάνω μια κούπα καυτό νερό και το αφήνουμε για 15 λεπτά. 3 κούπες την μέρα θα σε σώσουν από τον έντονο βήχα.

Για τον κοκίτη βράζουμε 2 χούφτες με φίλα αμύγδαλου για 20 λεπτά σε ένα λίτρο νερού. Στην συνέχεια το φιλτράρουμε με ύφασμα και βαμβάκι και πίνουμε 2 φλιτζάνια την μέρα. Είναι καλό και για την υπερτροφία του προστάτη.

 καλλιέργεια και εμπόριο αμυγδαλιάς


Σαν δέντρο είναι εύκολο στην καλλιέργεια και έχει ζήτηση. Δηλαδή μας ζητιάνε περισσότερο από όσο παράγουμε και μπορούμε να παράγουμε το 50% της ζήτησης διατηρώντας την γενική ισορροπία των καλλιεργειών. Το καλό είναι ότι η τιμή για το ελληνικό αμύγδαλο είναι σταθερά ανοδική όπως και η ζήτηση και η τιμή κυμαίνετε από 600ε με 900ε το στρέμμα. Όπως και σε όλες τις καλλιέργειες έτσι και σε αυτήν υπάρχουν καλές και κακές χρονιές. Φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 1000ε ανά στρέμμα. Η ρίζα της αναπτύσσετε περισσότερο κάθετα και της δίνει την δυνατότητα να αντέχει στην ξηρασία. Σπάνια την πιάνουν οι αρρώστιες γιατί τόσο η αμυγδαλιά όσο και η πικραμυγδαλιά θεωρούνται αγριοδεντρά.
 Το φυτεύεις βάζοντας σπόρους σε πολλές γλάστρες προς το τέλος του φθινοπώρου. Αν το φυτό είναι ζωντανό, που πείρες τους σπόρους τότε η απόδοση είναι 8 στα 10. Στην συνέχεια της μεταφυτεύεις στο έδαφος σε απόσταση 8 μέτρων την μια από την άλλη και το μπολιάζεις με την ανάλογη ποικιλία. Δυο είναι οι ποικιλίες που δουλεύουμε περισσότερο στην Ελλάδα. Η Ferragnes
Που αν έχεις το κατάλληλο κλίμα θα σου δώσει απίστευτη παραγωγή με μεγάλα αμύγδαλα. Και η Texas που είναι περισσότερο ανθεκτική και στο κρύο και στις αρρώστιες.

Διυλιστήριαση από πικραμύγδαλα


Αν φας 40 με 60 πικραμύγδαλα το υπάρχουν πιθανότητες να πεθάνεις. Όπως και να έχει θα δηλητηριαστείς σε θανάσιμο βαθμό οπότε δεν το κάνεις για κανέναν απολύτως λόγο. Μιλάμε για άσχημο θάνατο έτσι... Τώρα αν για κάποιο λόγο το έκανες πρέπει να φας ζάχαρη και να κάνεις εμετό. Και να ξανά φας ζάχαρη. Και αμέσως σε νοσοκομείο για πλύση στομάχου. Γενικά η δοσολογία διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο για αυτό θα ήταν καλό να τα αποφεύγεις τα πικραμύγδαλα.

Για κάθε ενδεχόμενο καλό είναι να επισπευτείς τον γιατρό με μια λίστα από τα φάρμακα σου πριν από την χρήση του και να τους πεις για ποιο λόγο θες να το πάρεις.

Κείμενο Εμμανουήλ


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Αμυγδαλιά πικραμυγδαλιά φαρμακευτικές ιδιότητες καλλιέργεια και εμπόριο

  1. Στην Ελλάδα το καλλιεργούμε από την αρχαιότητα τόσο για τις θεραπευτικές όσο και τις διατροφικές ιδιότητες. Σκέψου ότι με 30 γραμμάρια μπορούμε να καλύψουμε το 10% της ημερήσιας ανάγκης ασβεστίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο το άρθρο αλλά ρε παιδιά κάντε τις απαραίτητες διορθώσεις στο κείμενο! Άκου "Διυλιστήριαση από πικραμύγδαλα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.