Πολιτισμικό χωριό – Η Σαντορίνη του παλιού μουσείου

Εμπειρία του πρώτου: Αυτός ο χώρος είναι υπέροχος. Με παραδοσιακό τρόπο κατασκευασμένος και εναρμονισμένος με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Οι υπάλληλοι του μουσείου είναι ευδιάθετοι έτσι που η ξενάγηση δεν ήταν διόλου βαρετή. Επίσης είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για την παράδοση της παλιάς Σαντορίνης. Τα κέρινα ομοιώματα που εκθέτει είναι με πολύ τέχνη σκαλισμένα και παρουσιάζουν την παλαιά καθημερινότητα των ανθρώπων της Σαντορίνης πριν τόσον καιρό, τον τρύγο, την αγροτική τους ζωή, την παραγωγή του κρασιού, την συλλογή των αγροτικών προϊόντων, τα γλέντια τους. Τόσο ρεαλιστικά κατασκευασμένα που πιστεύεις πολλές φορές ότι σε παρασέρνουν και νοιώθεις την παλιά πολυάσχολη ζωή των κατοίκων. Η είσοδος στο μουσείο είναι πολύ φθηνή. Αυτό επιβεβαιώνει τον σκοπό του ιδιοκτήτη πως είναι όντως να γνωρίσει ο κόσμος την παράδοση της Σαντορίνης. Αυτό το μουσείο μαζί με την τοποθεσία του, το χωριό Πύργος, είναι ένας τόπος που θα πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να επισκεφτεί κατά τη διάρκεια διαμονής του στο νησί. Δεν έχει μεγάλα πλήθη τουριστών και καταστήματα λιανικής πώλησης (άρα είναι ήρεμα από βαβούρα που δημιουργεί το πολύ κοσμομάνι).

Δεύτερος επισκέπτης: Είναι μικρός ο χώρος του χωριού και είναι εύκολο να πας με τα πόδια, κατά την άποψή μου ήταν ωραίο μέρος, αλλά μην περιμένετε πάρα πολλά να δείτε λόγο αυτού. Βρίσκεται μακριά από τον μαζικό τουρισμό, επομένως είναι ήρεμο, ωραίο και κατάλληλο μέρος για να περάσετε λίγο απογευματινό χρόνο εκεί πέρα.

Βίωμα τρίτου: Το χωριό του Πύργου ήταν στην λίστα επισκέψεών μου, και πραγματικά είμαι χαρούμενος που κάναμε μια μικρή βόλτα κατά μήκος του. 
Δεν θα σας πάρει πολύ ώρα να δείτε ό, τι υπάρχει από αξιοθέατο εκεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ενδιαφέρουσα η βόλτα ή ότι δεν θα έπρεπε να την κάνετε για να αποκτήσετε μια εμπειρία του. Εμείς ξοδέψαμε γύρω στην μια ώρα στο χωριό, περπατώντας και εξερευνώντας τους μικρούλιδες δρόμους. Ήταν πάρα πολύ ωραία εμπειρία να μάθουμε πως ζουν οι άνθρωποι στο νησί όπως και φυσικά να βρισκόμαστε σε μια περιοχή με λιγότερο τουριστικό κόσμο. Αν σας αρέσουν και οι γάτες είστε τυχεροί, διότι υπάρχουν πάρα πολλές για χάϊδεμα ή παιχνίδι εκεί!

Άλλη μια άποψη: Ένα υπέροχο μέρος να ξοδέψεις λίγες ώρες. Εμείς πήραμε το τοπικό λεωφορείο (περνάει κάθε μια ώρα ή κάπου εκεί), το οποίο μας άφησε σε ένα αρκετά μη εμπνευσμένο σημείο στην βάση του χωριού. Παρόλα αυτά μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς ανεβαίναμε τον ευγενή βράχο, ήταν σαν να μεταφερθήκαμε σε έναν άλλον κόσμο.  Χαριτωμένα,  πλακόστρωτα δρομάκια όπου ο αέρας χόρευε χαρούμενος. Αρκετά ήσυχα επίσης, η μοναδική σκεφτείτε συντροφιά ήταν καμία όχι και τόσο συχνή  γάτα ή κανένα κοτόπουλο. Όμορφα γραφικά σπιτάκια και εκκλησούλες σε διάφορα στάδια αναπαλαίωσης, δημιουργούσαν μια γραμμή στα μονοπάτια. Στην κορυφή του λόφου, μπορείτε να ανταμείψετε τον εαυτό σας με τα υπέροχα τοπία βρισκόμενοι πάνω στα μνημεία του κάστρου. Υπάρχουν κάνα δύο μαγαζάκια εκεί όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα κρύο αναψυκτικό ή κάποιο σνακ ενώ παράλληλα απολαμβάνετε μαζί και την θέα. Για εμάς ήταν ένα δίωρο γεμάτο από ένα πισωγύρισμα στον χρόνο που μας δημιούργησε μια εμπειρία που θα μείνει στην μνήμη για πολλά χρόνια.

Αξιοθέατα Σαντορίνη


Κείμενο Angelicus_Fish

Τόπος: Σαντορίνη, Ελλάδα
Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Πολιτισμικό χωριό – Η Σαντορίνη του παλιού μουσείου

  1. Αυτός ο χώρος είναι υπέροχος. Με παραδοσιακό τρόπο κατασκευασμένος και εναρμονισμένος με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Οι υπάλληλοι του μουσείου είναι ευδιάθετοι έτσι που η ξενάγηση δεν ήταν διόλου βαρετή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.