Βελανιδιά φαρμακευτικές ιδιότητες

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο είναι βελανίδια και άλλο είναι δρυς. Μοιάζουν αν δεν έχεις μεγαλώσει σε δάσος, συγγενεύουν, μπολιάζονται αν θες, χωρίς βέβαια αυτό να έχει κάποιο νόημα αλλά είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Δρυς είναι το πουρνάρι είναι κάποια δάση από βόρια ως κεντρική Ευρώπη. Είναι περισσότερα από 500 είδη δρυ και μόνο 4 από αυτά είναι είδη άγριας βελανιδιάς, όχι κανονικής. Η βελανιδιά είναι βελανιδιά. Με την βελανιδιά φτιάχνονται αρκετές ποικιλίες καφέ και στο world look θα γράψουμε 14 από αυτές που σου δίνουν τα πάντα. Τι καφέ πίνεις? Ε τότε θα το φτιάξεις έτσι. Και όταν με το καλό θα αναφέρουμε τις βαφές μαλλιών και το πως θα τις φτιάξεις η βελανιδιά θα είναι το συστατικό για το μαύρο του κορακιού. Μελλοντικά άρθρα βέβαια γιατί τώρα το θέμα μας είναι οι φαρμακευτικές ιδιότητες.

Πως την χρησιμοποιούμε και γιατί


Στυπτικό (έγχυμα 1)
Τονωτικό (έγχυμα 1)
Δυάρια (έγχυμα)
Διαλείπουσες θέρμες (έγχυμα 1)
Αιμορραγίες (έγχυμα 1)
Αιμοπτύσεις (έγχυμα 1)
Εντερικές αιμορραγίες (έγχυμα 1)
Μητρορραγίες (έγχυμα 1)
Δυάρια (έγχυμα 2)
Καράτια ουρών (έγχυμα 2)
Λευκόρροια (έγχυμα 2)
Εντεροκολίτιδα (αφέψημα)
Βρογχοκήλη (αφέψημα)
Πλύσιμο πληγών (αφέψημα)
Αμυγδαλές (αφέψημα γαργάρες)
Χαλάρωση των ουλών (αφέψημα γαργάρες)
Στοματίτιδα (αφέψημα γαργάρες)
Πονεμένο λαιμό (αφέψημα γαργάρες)
Κοκίτη ( καβουρδισμένα βελανίδια )
Καράτια ούρων ( καβουρδισμένα βελανίδια )
Ελώδεις πυρετούς ( καβουρδισμένα βελανίδια )
Σπληνομεγαλία ( καβουρδισμένα βελανίδια )
Χιονίστρες ( ζεστό ποδόλουτρο )
Δυσοσμία των ποδιών ( ζεστό ποδόλουτρο )Αφέψημα. Βράζουμε 25 γραμμάρια φλούδα βελανιδιάς σε ένα λίτρο νερό μέχρι να εξατμιστεί το ένα τρίτο.

Έγχυμα 1. Ρίχνουμε ένα λίτρο βραστού νερού σε 3 κουταλιές ξερής φλούδας για 15 λεπτά κλίνουμε το καπάκι του δοχείου και το πίνουμε. Ενώ για αιμορροΐδες για προβλήματα του πρωκτού και των έμμηνων το κάνουμε κλύσμα

Έγχυμα 2. Ρίχνουμε σε μια κούπα με καυτό νερό 2 κουταλιές φίλα για 10 λεπτά. Μετά αυτό που φτιάξαμε το χωρίζουμε σε τρία μέρη και πίνουμε ένα το πρωί ένα το μεσημέρι και ένα το βράδυ.

Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας πηγαίνοντας του μια λίστα από τα φάρμακα που πίνουμε και λέγοντας του για ποιο λόγο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Βελανιδιά φαρμακευτικές ιδιότητες

  1. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο είναι βελανίδια και άλλο είναι δρυς. Μοιάζουν αν δεν έχεις μεγαλώσει σε δάσος, συγγενεύουν, μπολιάζονται αν θες, χωρίς βέβαια αυτό να έχει κάποιο νόημα αλλά είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.