Απήγανος φαρμακευτικές ιδιότητες

Κλασική φιγούρα σε άγρια και κακοτράχαλα τοπία, γνωστός από την αρχαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό δεν είναι βότανο είναι ο rockstar στον κόσμο της γεωπονίας και βοτανολογίας. Στην αρχαιότητα το έτρωγαν οι καλεσμένοι του Κλέαρχου πριν τον επισπευτούν. Αφού γνώριζαν από πριν ότι ο άσκοπος του ήταν να τους δηλητηριάσει για να διασκεδάσει ( ευτυχώς σήμερα υπάρχει το ιντερνέτ ). Έτρωγαν αυτό το φυτό πριν τον επισπευτούν για να λειτουργήσει σαν αντίδοτο στα δηλητήρια που παρασκεύαζε ο ίδιος. Το μόνο που δεν θέλουμε από το φυτό είναι οι ρίζες και κυρίως χρησιμοποιούμε τους σπόρους και τις ρίζες. Το συλλέγουμε από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο που είναι ανθισμένος.

Χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο για


Νευρική δυσπεψία ( Ιπποκράτης )
Κατά της επιληψίας ( Piperno )
Καλή όραση ( Πλίνιος )
Αντίδοτο σε δηλητηριάσεις
Κατά της υστερίας
Κατά της επιληψίας
Αμοιβάδων
Παράσιτα του εντέρου
Πληγές ( σαν έμπλαστρο  )
Έλκη ( σαν έμπλαστρο  )
Πόνοι ρευματικών
Πόνοι αρθριτικών
Πόνοι φλεβίτιδας
Πόνοι κιρσών

Πως το χρησιμοποιούμε


Βράζουμε μερικά φίλα για να ποιούμε μια κούπα το πρωί και μια το βράδυ με άδειο στομάχι. Για τα παράσιτα του έντερου όπως και για ρύθμιση των εμμήνων σε δυσμηνόρροια. Αλλά το πολύ για 4 συνεχόμενες ημέρες μετά θα αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο. Για ρευματισμούς , αρθριτικά, κιρσούς ρίχνουμε δυο κουταλάκια σε μια κούπα καυτού νερού για 15 λεπτά και πίνουμε 2 το πολύ τρις κούπες την μέρα.

Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας πηγαίνοντας του μια λίστα από τα φάρμακα που πίνουμε και λέγοντας του για ποιο λόγο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Ο απήγανος προκαλεί δηλητηριάσεις, δυάρια και πολλά άλλα. Σε καμία απολύτως περίπτωση χωρίς το ok του γιατρού.

Κείμενο Εμμανουήλ


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Απήγανος φαρμακευτικές ιδιότητες

  1. Κλασική φιγούρα σε άγρια και κακοτράχαλα τοπία, γνωστός από την αρχαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό δεν είναι βότανο είναι ο rockstar στον κόσμο της γεωπονίας και βοτανολογίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.