Γαρίφαλα φαρμακευτικές ιδιότητες και συνταγή

Τα γαρίφαλα αναφέρονται ως μια από τις σημαντικότερες ασπίδες κατά του καρκίνου. Από την αρχαία Αίγυπτο τα χρησιμοποιούσαν σαν για απολύμανση πριν από τις εγχειρίσεις. Τι ξέρουμε για τις εγχειρήσεις της αρχαίας Αιγύπτου... Έχουν βρεθεί κρανία που έχουν χειρουργηθεί δυο και τρις φορές κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πήγαν καλά οι πρώτες εγχειρήσεις... Η και να μη πήγαν και ο μάστορας που τις έκανε απλά να ξανά άνοιξε το κεφάλι για να ρίξει μια δεύτερη ματιά ! Για πολλούς λόγους πιστεύω στην ιατρική της αρχαίας Αιγύπτου. Γνώριζαν πολλά πράγματα για το ανθρώπινο σώμα χωρίς να ξέρουμε πως τα γνώριζαν, αρκετά από τα οποία μελετούνται ακόμα και σήμερα.

Χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο για


Πονόδοντο ( μια σταγόνα με λίγο βαμβάκι στο χαλασμένο δόντι )
Εμετό  ( γαριφαλέλαιο )
ναυτία ( γαριφαλέλαιο )
Αντισηπτικό ( πολύ δυνατότερο από την φαινόλη )
Τονωτικό ( γαριφαλέλαιο )
Δυσπεψία ( γαριφαλέλαιο )
Δυάρια ( γαριφαλέλαιο )
Τυμπανισμό ( γαριφαλέλαιο )
Αντικαρκινικό ( γαριφαλέλαιο )
Ψωρίαση ( γαριφαλέλαιο )

Πως φτιάχνουμε γαριφαλέλαιο


Θα χρειαστούμε γαρίφαλο από μαγαζί μπαχαρικών και θα διαλέξουμε αυτό που μυρίζει πιο έντονα γαρίφαλο. Θα αγοράσουμε δυο κουταλιές τις σούπας για κάθε κούπα λαδιού που θέλουμε να φτιάξουμε. Το έπιασες έτσι? Αν θες να βγάλεις δυο κούπες γαριφαλέλαιο θα αγοράσεις 4 κουταλιές γαρίφαλο. Το λιώνουμε στο γουδοχέρι μέχρι να γίνει σχεδόν σαν σκόνη και το δένουμε σφιχτά με ύφασμα ( σαν πουγκί σκέψου κάτι ) και το ρίχνουμε μέσα στο λαδί. Ο σκοπός μας είναι να μη μας χυθεί το γαρίφαλο μέσα στο λάδι οπότε το δένουμε σφιχτά. Παίρνουμε την κανάτα με το ανάλογο λάδι. Το θυμόμαστε έτσι? Αν έχουμε 6 κουταλιές γαρίφαλο τότε 3 κούπες ελαιόλαδο. Τα λέω ξανά και ξανά γιατί με ρωτάτε. Και ρίχνουμε μέσα το πουγκί με το γαρίφαλο.

Εδω θέλω την προσοχή σου


Μετά παίρνουμε ένα ταψί και του βάζουμε νερό, μέσα στο ταψί με το νερό μια κατσαρόλα και μέσα στην κατσαρόλα την κανάτα με το λάδι και το γαρίφαλο. Μετά κλίνουμε απαλά την κανατά με αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για μια ώρα. Με μεγάλη προσοχή πάντα και εμείς κοντά να το ελέγχουμε. Μετά το κατεβάζουμε και περιμένουμε με υπομονή να κρυώσει. Δεν το βάζουμε στο ψυγείο σε καμία περίπτωση. Διάβασε το ακόμα μια φορά.

Άστο μια μέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια βγάλε το γαρίφαλο από μέσα και βαλε το λάδι σε ένα μπουκάλι αφού το φλιτάρεις με ύφασμα. Και αυτό είναι το γαριφαλέλαιο που αγοράζεις με 5ε τα 10ml (500ε το λίτρο δηλαδή...) για να μη πούμε για καθαρό αιθέριο έλαιο...


Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας πηγαίνοντας του μια λίστα από τα φάρμακα που πίνουμε και λέγοντας του για ποιο λόγο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Γαρίφαλα φαρμακευτικές ιδιότητες και συνταγή

  1. Τα γαρίφαλα αναφέρονται ως μια από τις σημαντικότερες ασπίδες κατά του καρκίνου. Από την αρχαία Αίγυπτο τα χρησιμοποιούσαν σαν για απολύμανση πριν από τις εγχειρίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.