ΠΑΡΑΛΙΑ ¨ΛΗΣΤΗΣ¨. Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Λίγο ο μύθος που την περιβάλλει για κάποιο περιβόητο ληστή που είχε βρει καταφύγιο όπως λέγεται, στη σπηλιά που βρίσκεται πάνω από την εν λόγω παραλία, λίγο η παραδεισένια ομορφιά της, την καθιστούν δικαίως την ομορφότερη παραλία του νομού Ηρακλείου.
Βρίσκεται 69 χιλιόμετρα νότια της πόλης του ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα 2 χιλιόμετρα από τον Τσούτσουρο για το δρόμο προς Καστρί. Για να φτάσεις στη παραλία πρέπει να κατέβεις περπατώντας ένα μικρό κατηφορικό χωματόδρομο, πράγμα που δε σε αποτρέπει από το να την επισκεφτείς, αφού κατεβαίνοντας η ομορφιά της παραλίας και η καθαρότητα της γαλαζοπράσινης θάλασσας σε τραβάνε σα μαγνήτης.
Παραλία άγνωστη μέχρι πριν λίγα χρονιά, γνωστή σε αρκετούς σήμερα, ανοργάνωτη, με ογκώδης βράχους να ξεπροβάλλουν από τα πεντακάθαρα νερά της και ταυτόχρονα να τη χωρίζουν στα δυο. Στα αριστερά, όπως κατεβαίνεις για την παραλία είναι ένας κολπίσκος που χωρίζεται από την υπόλοιπη παραλία από μεγάλους βράχους. Ο κολπίσκος αυτός χωράει άνετα μια παρέα, αλλά όχι δεύτερη. Αμέσως μετά συνεχίζει η υπόλοιπη παραλία η οποία καλύπτεται περιμετρικά από τεράστιους βράχους που αποτελούνται από μικρές σπηλιές.
Η παραλία είναι αμμώδης στο μεγαλύτερο μέρος της. Εκεί που ¨σκάει το κύμα¨ και λίγο πριν, έχει χοντρό βότσαλο σε μια μοναδική ¨γκριζόμαυρη¨ απόχρωση.
Το βάθος της θάλασσας είναι σχετικά ρηχό ενώ ακριβώς εκεί που βαθαίνουν αρκετά τα νερά υπάρχει ένας πλατύς βράχος στον οποίο άνετα ανεβαίνεις για να απολαύσεις μια η περισσότερες βουτιές στα υπέροχα αυτά νερά της παραλίας του ληστή.
Η θάλασσα τις περισσότερες μέρες του καλοκαιριού είναι γαλήνια, όσο και αν φυσάει , αφού προστατεύεται λόγω τις θέσης της από τους περισσότερους ανέμους.
Ενδείκνυται για καταδύσεις αφού οι διάσπαρτοι βράχοι κρύβουν μικρές υποθαλάσσιες σπηλιές. Είναι ιδανική παραλία για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Αποχωρώντας από τη παραλία του ληστή μην κοιτάξετε πίσω γιατί σίγουρα δε θα μπορείτε να την αποχωριστείτε, από την άλλη όμως δε μπορείτε να χάσετε την εκπληκτική ομορφιά αυτού του τοπίου που σίγουρα θα σας αφήσει άφωνους.

κειμενο Ροζα

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to ΠΑΡΑΛΙΑ ¨ΛΗΣΤΗΣ¨. Η ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

  1. Λίγο ο μύθος που την περιβάλλει για κάποιο περιβόητο ληστή που είχε βρει καταφύγιο όπως λέγεται, στη σπηλιά που βρίσκεται πάνω από την εν λόγω παραλία, λίγο η παραδεισένια ομορφιά της, την καθιστούν δικαίως την ομορφότερη παραλία του νομού Ηρακλείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.