ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ.

Γεγονός είναι ότι οι ωραιότερες παραλίες είναι αυτές που δεν έμαθες ή δεν βρήκες ποτέ. Το χωριό Σκεπαστή που βρίσκεται 27χλμ ανατολικά του Ρεθύμνου κρύβει μια μικρή, με άγρια ομορφιά παραλία. Ο ανθρώπινος νους δε βάζει ότι πίσω από τα πελώρια βουνά του χωριού ακολουθώντας ένα βατό χωματόδρομο, θα βρεθείς μπροστά σε ένα μικρό κολπίσκο με τόσο καθαρή, βαθιά και γαλάζια θάλασσα.
Η παραλία προστατεύεται από δυο μεγάλα βουνά που την αγκαλιάζουν και σχεδόν την περικυκλώνουν, δημιουργώντας έτσι ένα μικρό κόλπο όπου σε καθηλώνει η ατόφια ομορφιά της ¨ακατέργαστης¨ φύσης.
Φυσικά δεν πρόκειται για οργανωμένη παραλία και το πλησιέστερο κατάλυμα ή ταβέρνα απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα.
Η πρόσβαση στη παραλία είναι σχετικά εύκολη. Πηγαίνεις με αυτοκίνητο έως ένα σημείο οπού βλέπεις την παραλία από ψηλά και έπειτα διασχίζεις περπατώντας ένα κατηφορικό χωματόδρομο.
Κατεβαίνοντας, στο αριστερό σου χέρι θα συναντήσεις μια σπηλιά οπού μπορείς να προστατευτείς από τον ήλιο. Η παραλία έχει βότσαλο και ο βυθός της αποτελείται από ογκώδης βράχους. Αν δεν είσαι καλός κολυμβητής καλό θα είναι να μην απομακρυνθείς πολύ καθώς βαθαίνει απότομα. Αν πάλι είσαι λάτρης της κατάδυσης θα μαγευτείς απο το μυστηριώδη βυθό της.
Τα βράχια που βρίσκονται περιμετρικά της θάλασσας είναι γεμάτα πεταλίδες , αχινούς και καβούρια.
Με την επίσκεψη σου στην εν λόγω παραλία είναι μια καλή αφορμή να επισκεφθείς το ομώνυμο χωριό. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό, ήσυχο χωριό, με γραφικά, στενά σοκάκια.
Μπορείς επίσης να επισκεφθείς την εκκλησία του Αγίου Νικολάου από όπου 500 περίπου χρονιά πριν, κατά την Ενετοκρατία, απήχθη από πειρατές η παπαδιά του χωριού τη μέρα του τίμιου Σταυρού. Έξω από το ναό υπάρχει ένας βράχος από όπου λέγεται ότι κρατιόταν η παπαδιά πριν την απαγάγουν και πάνω στο βράχο διακρίνεται καθαρά το αποτύπωμα της παλάμης της. Μετά από 28 χρονιά η παπαδιά εμφανίστηκε ξανά στο ίδιο σημείο, την ημέρα του Τίμιου Σταυρού.


Κείμενο: Ρόζα.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ.

  1. Γεγονός είναι ότι οι ωραιότερες παραλίες είναι αυτές που δεν έμαθες ή δεν βρήκες ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλετε να πουλήσετε το νεφρό σας; ή ψάχνετε για μια ευκαιρία να πουλήσετε το νεφρό σας για χρήματα λόγω οικονομικής υποβάθμισης και δεν ξέρετε τι να κάνετε, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και θα σας προσφέρουμε καλό ποσό για το νεφρό σας. Το όνομά μου είναι (Doctor Elvis Whyte) είμαι Φρενολόγος στο νοσοκομείο μας και ειδικεύομαι στην χειρουργική των νεφρών και ασχολούμαστε επίσης με την αγορά και τη μεταμόσχευση νεφρών με την ύπαρξη ενός αντίστοιχου δότη. Επικοινωνήστε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: doctorelviswhyte@gmail.com ή τι μας βοηθά +2347083629144 για περισσότερες πληροφορίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.