Αρθρογραφία στο World look.

Η αρθρογραφία για εμάς είναι σαν την φωτογραφία, θέλουμε να δούμε κάτι στο άρθρο σου να μάθουμε κάτι από αυτό να μας βάλει στην διαδικασία να σκεφτούμε η να γελάσουμε η να μάθουμε κάτι ! Δεν μας νοιάζει η ορθογραφία η το συνταχτικό ( νομίζω ότι αυτό το άρθρο είναι η ζωντανή απόδειξη ) δεν μας νοιάζει αν χώρισες και ποια είναι τα συναισθήματα σου δεν διαβάζω για να μάθω για εσένα διαβάζω για να αποκομίσω κάτι από αυτό που διάβασα. Πάρε για παράδειγμα το όνομα του περιοδικού World look κοιτάζω τον κόσμο και εσύ που θα γράψεις μαζί μας θα πρέπει να μας τον δήξεις. Αυτό μπορεί να γίνει γεωγραφικά αν γράψεις για έναν προορισμό, πολιτιστικά αν γράψεις για έργο τέχνης ένα αξιοθέατο η τον τρόπο σκέψης μιας μακρινής επαρχίας, μπορεί να γίνει ιστορικά αλλά θα αναλύσω τις κατηγορίες πιο κάτω. Αρχικά ας μιλήσουμε για το τι μπορεί να έχει ο αρθρογράφος από το περιοδικό μας. Δεν είναι blog έχει αρθρογράφους, φωτογράφους, σχεδιαστές, παρουσιαστές και διαχειριστές, είναι περιοδικό.

Η εργασία στο world look είναι εθελοντική και δεν είναι εργασία. Οι αρθογράφοι μας παραδίδουν περίπου 6 με 12 άρθρα τον χρόνο και υπάρχουν περιπτώσεις που γράφουν περισσότερο η λιγότερο. Το μόνο που μπορούμε να δώσουμε στον αρθρογράφο είναι το δικαίωμα να βάλει έναν σύνδεσμο στο άρθρο του στο σημείο που θα μπει και το όνομα του, κάτω από το άρθρο. Αυτό μπορεί να είναι η προσωπική του σελίδα στο facebook η σε γενικότερο δίκτυο το profile του η ακόμα και την εταιρία του. Αυτό που δεν μπορεί να βάλει είναι σύνδεσμοι πορνογραφικού περιεχομένου, κακοποίηση ανθρώπων η ζώων τζόγος και σελίδες προσηλυτισμού οποιασδήποτε θρησκείας η ιδεολογίας. Ακόμα και αν εμείς είμαστε υποστηρικτές της συγκεκριμένης θρησκείας η ιδεολογίας.

Οι κατηγορίες και τα άρθρα που μπορούμε να φιλοξενήσουμε.

Αρχικά θα απορρίψουμε τα άρθρα που αναφέρονται σε πολίτικη, αθλητικά, ειδήσεις. Δεν μας ενδιαφέρει ένα άρθρο να κάνει ένα δυνατό μπαμ και να ξεχαστεί μας ενδιαφέρει το άρθρο σου να μπορεί να διαβαστεί και μετά από 5 χρόνια και να έχει κάτι να μας πει.  Ας δούμε τις κατηγορίες που έχουμε και τι χρειάζεται η κάθε μια από αυτές.

Bad news : Αναφέρετε σε πολύ σημαντικές ειδήσεις, ας πούμε ότι ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι. Ειδήσεις που έχουν να κάνουν με εμάς οι με αυτούς που έχουμε συνεργαστεί.


english : Είναι τα άρθρα που έχουν γραφτεί στα αγγλικά. Μπορείς το άρθρο σου να μας το δώσεις γραμμένο και στα ελληνικά και στα αγγλικά... Η αγγλική έκδοση θα καταλήξει εδω

Αρμαγεδών : Εδω μπαίνουν πολύπλοκα άρθρα που έχουν να κάνουν με βαθιά φιλοσοφία η δυσνόητη επιστήμη. φιλοξενούνται και άρθρα που γραφτήκαν πολύ δύσκολα. Πειράματα και προσωπικές απόψεις για τον κόσμο. Και ξέρουμε για το δεύτερο {δ} που λείπει ελπίζουμε να το βρούμε μια μέρα.

δε μιλάμε ίδια γλώσσα : Αναμφισβήτητα η πιο δύσκολη κατηγορία του world look. Εδω παραδίδουμε μαθήματα ξένων γλωσσών ( δωρεάν εννοείται ). Προς το παρόν έχουμε μόνο μαθήματα αγγλικών αλλά θα χαρούμε να προσθέσουμε περισσότερες γλώσσες. Αλλά το ξανά λέω είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία ο αρθρογράφος η η ομάδα αρθρογράφων που θα αναλάβει κάτι τέτοιο θα πρέπει να τελειώσει μόνη της την δουλειά και τα άρθρα παραδίδονται ανά 10. Δηλαδή αφού γράψεις 10 μαθήματα θα μας στα στείλεις και η έναρξη γίνεται με τα πρώτα 20 μαθήματα.

Διάφορα : εδω υπάρχουν άρθρα που έχουν σχέση με την γενική θεματολογία αλλά δεν ταιριάζουν σε κάποια από τις κατηγορίες μας.


Ενδιαφέρον σελίδες : σε αυτή την κατηγορία γράφουμε για άλλες σελίδες που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον. Υπάρχουν σελίδες που μπορείς να ανταλλάξεις σπίτια να αγοράσεις ένα νησί να βρεις κάποιον να σε συνοδέψει στις διακοπές ακόμα και να σου χρηματοδοτήσει την επιχείρηση. Για όλες αυτές τις σελίδες που μας άρεσαν και πιστεύουμε ότι έχουν κάτι να δώσουν γράφουμε εδω.

Θησαυροί στην Ελλάδα : υπάρχουν κάτι γειτονιές στην Ελλάδα που αν και αξίζει να τις δεις δεν έγιναν γνωστές. Μια λίμνη ένας δρόμος μια επαρχιακή πόλη ένα μαγαζί μια καλή αλλά κρυφή παραλία. Όλα αυτά τα έχουμε εδω

Μάθε πως : Εδω μοιραζόμαστε τις γνώσης μας για παράδειγμα εγώ ξέρω πως να αξιολογώ και να κοστολογώ τα γραμματόσημα, ένας άλλος αρθογράφος γνωρίζει τα πάντα για την συντήρηση της ορχιδέας και ένας τρίτος για την παρασκευή αρωμάτων. Για όλα αυτά και όλα πολλά όπως καλλιέργειες κεριά και άλλα γράφουμε εδω.

Μιλώντας απλά : σε αυτήν την κατηγορία μπαίνουμε φιλοσοφούμε και βγαίνουμε, είναι κάτι σαν τον προσωπικό μας ψυχαναλυτή.

Μυστικές συνταγές  : Ότι έχει να κάνει με συνταγή αλλά περισσότερο με συνταγές που έχουμε επινοήσει μόνοι μας η τις μάθαμε από κάποιον που τις είχε επινοήσει.

ντοκιμαντέρ μικρού μήκους : Τα ντοκιμαντέρ γράφονται από τους αρθρογράφους και μπορεί να είναι για έναν προορισμό ένα ιστορικό γεγονός μια επιστήμη η απλά μια θεωρία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γράψεις το άρθρο και αν αυτό πιστεύεις ότι θα γινόταν και ένα καλό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους τότε μας το προτείνεις και βλέπουμε τι μπορεί να γίνει με αυτό.

Πολιτισμός : Αυτή η κατηγορία μπορεί να σου πει για τα ασημένια κοσμήματα που φτιάχνονται στο Μπαλί ( από εκεί δηλαδή που ξεκίνησαν ) για μια ομάδα ανθρώπων στην ζούγκλα για ένα μνημείο κάπου στην αργεντινή για της φαβέλες στο Ρίο γιατί όπως λέει και το όνομα της κατηγορίας... Πολιτισμός


πρέπει να δεις : κάθε αρθρογράφος έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να δούμε η να μάθουμε όλοι και εδω είναι η θέση του άρθρου που θα μας γράφει για αυτό που πρέπει να δούμε.

προτεινόμενα : Οι αρθρογράφοι έχουν το δικαίωμα μας προτείνουν μόνο ένα μαγαζί η μια παράσταση η μια ταινία μια φορά τον χρόνο. Αν ας πούμε εγώ βρήκα ένα όμορφο μαγαζί κάπου στα Χανιά και γράψω για αυτό στην συγκεκριμένη κατηγορία θα γράψω ξανά την επόμενη χρονιά, αν θέλω. Ακόμα για να γράψω σε αυτήν την κατηγορία πρέπει να έχω μπει επίσημα στους αρθρογράφους του world look

Πρόσωπα: εδω είναι οι συνεντεύξεις και διάφορα πρόσωπα που μας έχουν εμπνεύσει κατά καιρούς.

Τραγούδια: εδω τα τραγούδια που έχουμε φτιάξει στο world look, κάποιος στους στοίχους κάποιος στην μουσική άλλος στο σενάριο του βίντεο και άλλος ηθοποιός στο βίντεο. Χεριάζετε να κάνεις κάτι από τα παρά πάνω για για αυτήν την κατηγορία.

Φυτά και βότανα: τα φυτά και οι ιδιότητες τους που τα βρίσκουμε πως τα χρησιμοποιούμε ακόμα και πως τα καλλιεργούμε.

ψυχολογικά τεστ : Αρχικά πρέπει να ξέρεις από ψυχολογία η να έχεις διαβάσει ψυχολογία. Για το πως φτιάχνονται πρέπει να μας πεις τι θες να φτιάξεις και να σου πούμε πως θα το διαμορφώσεις γιατί είναι ποσοστά ερώτησης ποσοστά απάντησης γενική πρόσθεση διαίρεση και τελικό σκορ. Για αυτό πες μας τι έχεις στο μυαλό σου για να σου πούμε πως θα τοποθετήσεις τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις ( όχι ποιες θα είναι αλλά πως )

Τι και πως

Αρχικά ξεχνάς το copy paste, ψάχνουμε αρθρογράφους όχι μηχανήματα. Αυτό σημαίνει ότι γράφεις εσύ και είσαι ο εαυτός σου και γράφεις όπως θα μιλούσες στον κολλητό σου σε ότι πρόσωπο θες. Δεν υπάρχει κάποιο όριο στα άρθρα σου αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι σελίδες για να τελειώσεις απλά γράψε σελίδες. Για να γράψεις για εμάς τώρα θα μας στείλεις ένα δοκιμαστικό άρθρο χωρίς εικόνες στην διεύθυνση gptxtp@yahoo.gr και αν θες κάποια συγκεκριμένη εικόνα για το άρθρο σου θα μας την στείλεις ξεχωριστά. Και κάτω από το κείμενο να έχεις το όνομα που θες να φαίνετε στο άρθρο. Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σου θα περιμένουμε νέα σου !!!

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.