Το κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο

Είναι ένα βιβλίο τόσο μικρό και λιτό όσο αληθινό και σοφό μαζί.
Μας λέει την ιστορία ενός κομματιού με γωνίες ( κομμάτι που λείπει) το οποίο
είναι μόνο και έρημο και κάνει συνεχώς προσπάθειες να ‘ταιριάξει’ με κάποιο άλλο κομμάτι. Άλλες φορές αυτό είναι μεγαλύτερο, ή μικρότερο ή λιγότερο ή περισσότερο και ποτέ δεν καταφέρνει να ‘χωρέσει’ κάπου. Το κομμάτι τότε προσπαθεί να γίνει πιο όμορφο, πιο φανταχτερό αλλά και πάλι δεν καταφέρνει κάτι, και τότε μένει μόνο και απελπισμένο χωρίς δύναμη και διάθεση να προχωρήσει. Μέχρι που συναντά το μεγάλο Ο. Το μεγάλο Ο δεν του ζητάει τίποτα, δεν απαιτεί κάτι από το κομμάτι, είναι ολοκληρωμένο, δεν του λείπει κάτι, απλά το ενθαρρύνει να ‘κυλήσει’ μόνο του, να προχωρήσει. Τότε το κομμάτι που λείπει προσπαθεί, αρχίζει να κινείται και οι γωνίες του αμβλύνονται μέχρι που καταφέρνει να ‘κυλήσει’ και να συναντήσει το μεγάλο Ο. Να κυλήσουν μαζί να συμπορευθούν
Η ιστορία μας μιλάει για την μοναξιά και την ανάγκη να ανήκεις κάπου. Μιλά για την
αναζήτηση του άλλου ανθρώπου που θα έρθει να μας ολοκληρώσει, να ταιριάξει μαζί μας και να δώσει νόημα στην ζωή μας. Σε αυτήν την πορεία θα δοκιμάσουμε, θα δοκιμαστούμε, θα χαρούμε ,θα στενοχωρηθούμε, θα θυμώσουμε και θα γελοιοποιηθούμε αλλά τελικά θα καταφέρουμε να βρούμε αυτό το άλλο κομμάτι.
Προϋπόθεση για να το πετύχουμε όμως είναι να νιώσουμε την ολοκλήρωση και την ευτυχία πρώτα μέσα μας, είναι δική μας προσωπική υπόθεση η επίτευξη αυτού του στόχου. Έτσι θα έχουμε δύο ολοκληρωμένα κομμάτι που θα πορεύονται μαζί όχι γιατί πρέπει το ένα να συμπληρώσει το άλλο, όχι από συμφέρον ή από ανάγκη, αλλά από επιλογή γιατί τα οδηγεί η καθαρή αγάπη και η δυνατή επιθυμία.


Ε.Π.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.