ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ…………….

Είσαι υπάλληλος σε ένα γραφείο (διάλεξε που, δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία). Απέναντί σου κάθεται κλεισμένος σε ένα γυάλινο κλουβί ( για να φαίνεται), το αφεντικό σου, το μεγάλο κεφάλι όπως συνηθίζεται να τον αποκαλείται. Μην αναρωτηθείς τώρα γιατί είσαι εσύ υπάλληλος και αυτός το αφεντικό, δεν έχει να κάνει με το θέμα μας, . Φταίει η ζωή, οι επιλογές και πολλά άλλα που δικαιολογούν τη θέση σου. Το θέμα δεν είναι σε τι μοιάζετε οι δυο σας, αλλά σε τι διαφέρετε! Και είναι πολλά τα σημεία . Έτσι σαν πρώτη σκέψη, εντοπίζονται γύρω στις δέκα διαφορές. Ας δούμε ποιες είναι αυτές, και μιλάμε για τη δουλειά σας πάντα.
  1. Σου αναθέτει μια δουλειά. Είναι αρκετά χρονοβόρα, με αποτέλεσμα να σου παίρνει λίγη ωρίτσα παραπάνω να την ολοκληρώσεις. Ξέρεις τι είσαι; «Αργός». Αυτό είσαι. Αν όμως αναλάβει μια ανάλογη δουλειά το αφεντικό σου και του πάρει λίγη ωρίτσα παραπάνω, ξέρεις τι είναι; « Προσεχτικός».
  2. Όταν κάνεις εσύ λάθος, «Είσαι ηλίθιος». Όταν κάνει εκείνος, «εντάξει άνθρωπος είναι»
  3. Αποφάσισες να μην είσαι πρόβατο και να πάρεις πρωτοβουλία. «Δεν κάνεις ότι σου λένε, μόνο αποφάσισες να κάνεις ότι σου κατέβει. Απαράδεκτε!» Αν πάρει εκείνος πρωτοβουλία; «Ε, έτσι δημιουργικός ήταν από μικρός»
  4. Σου λέει να κάνεις μια δουλειά. Είναι αρκετή και χρειάζεσαι βοήθεια, δεν τη ζητάς όμως για τους λόγους σου. Λάθος κίνηση. Γιατί; Γιατί «δεν είσαι συνεργάσιμος». Εκείνος από την άλλη, όταν συμβεί το ίδιο «απλά παίρνει πρωτοβουλία, γι’ αυτό και έγινε αφεντικό ( δεν ξέρω αν έπιασες το υπονοούμενο;)
  5. Σου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι και παίρνεις επιτέλους θέση σε ένα θέμα. «Είσαι ένας ξεροκέφαλος που αν συνεχίσει έτσι δε θα τα πάτε καλά» Αν πάρει εκείνος θέση σε ένα θέμα το κάνει γιατί «είναι αποφασιστικός και δυναμικός. Γι’ αυτό έφτασε εδώ που έφτασε. Ξεροκέφαλε!»
  6. Παραβίασες ένα κανόνα, συμβαίνει καμιά φορά. « Είσαι εγωκεντρικός και ανατρεπτικός, μη σου πω οργισμένος αναρχικός». Ξεχνάει εκείνος να εφαρμόσει κάποιο κανόνα; « Το κάνει επίτηδες γιατί έχει κάτι πολύ πρωτοπόρο στο μυαλό του, υπομονή και θα δεις!»
  7. Ένας συνάδελφός σου χρειάζεται βοήθεια. Εσύ σαν καλός άνθρωπος, προσφέρεσαι. «όλη μέρα χαζεύεις, παρατάς τη δουλειά σου και σε ενδιαφέρει μόνο το κους-κους» Χρειάζεται εκείνος βοήθεια, παρατάς τη δουλειά σου και πας. «Να χαίρεσαι που σου αναθέτει τέτοιες ευθύνες, σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται. Πήγαινε τώρα να αρχειοθετήσεις τα έγγραφα (η πιο βαρετή δουλειά του κόσμου).
  8. Αν έχεις δουλειά εκτός γραφείου «το κάνεις επίτηδες για να περιφέρεσαι όλη μέρα άσκοπα και να κοπροσκυλιάζεις.» Λείπει εκείνος όλη μέρα; «Είχε σοβαρό meeting»
  9. Είναι Κυριακή βράδυ και ανεβάζεις 40 πυρετό. Τηλεφωνείς τη Δευτέρα το πρωί ότι δε θα πας. «Μάλιστα, Έκανες το σαββατοκύριακο τριήμερο. Χαβαλέ!» Συμβαίνει ακριβώς το ίδιο περιστατικό σε εκείνον. «Είναι πολύ χάλια. Με το ζόρι στέκεται»
  10. Σου ανατέθηκε μια δουλεία και την έβγαλες εις πέρας με μεγάλη επιτυχία. Πώς θα σε ανταμείψει άραγε; Δεν αργείς να πάρεις την απάντησή σου. Ένα χέρι σε χτυπάει φιλικά στην πλάτη και σου λέει «Μπράβο!». Συμβαίνει το ίδιο σε εκείνον; «2000 ευρώ μπόνους. Και λίγα είναι για τη δουλειά που έκανε. Ανάσα δεν πήρε!»
Τι να γίνει; Έτσι είναι η άτιμη η κοινωνία. Άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους ρίχνει στα τάρταρα. Αλλά μπορεί κάποια μέρα να γίνεις αφεντικό. Τι θα κάνεις άραγε τότε; Μπορεί και τα ίδια, αλλά προς το παρών είσαι υπάλληλος και «θα κάνεις ότι σου λένε»!


Άλφα-πι

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.