250 γραμμάρια κανελόνια
Υλικά
Για τη γέμιση
¾ του κιλού κιμά
μοσχαρίσιο
1 & ½ ποτηράκι
λευκό κρασί
4 κουταλιές της
σούπας λάδι
1 & ½ φλιτζάνι
ρεγκάτο ή κεφαλογραβιέρα
1 κρεμμύδι ξερό
τριμμένο
1 κουτί κον –κασέ
Αλάτι
Πιπέρι
2 αυγά σφιχτά
Υλικά
για τη σάλτσα
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της
σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
4 τριμμένες ντομάτες
και 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ-ΓΕΜΙΣΗ
Σε ένα τηγανάκι ή
κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι και
σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο
και στη συνέχεια τον κιμά.
Σβήνουμε με το κρασί
και αφού πάρει μία βράση προσθέτουμε
αλάτι, πιπέρι και το κον-κασέ .
Αφήνουμε να σιγοβράσει
για 40’ μέχρι να πιεί τα ζουμιά του
Τραβάμε από τη φωτιά
και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, να
γίνει χλιαρό
Στη συνέχεια προσθέτουμε
ένα φλιτζάνι από το τριμμένο τυρί και
τα 2 αυγά ψιλοκομμένα
Ανακατεύουμε και
γεμίζουμε τα κανελόνια
Σε ένα πυρέξ ψιλολαδωμένο
τα τοποθετούμε δίπλα- δίπλα χωρίς κενά
μεταξύ τους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΑΛΤΣΑ
Σε ένα κατσαρολάκι
βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και στη
συνέχεια μέσα σε αυτό σοτάρουμε το
σκόρδο μέχρι να χρυσίσει
Προσθέτουμε τη ντομάτα,
αλάτι, πιπέρι , ζάχαρη και ένα ποτήρι
νερό.
Την αφήνουμε να σιγοβράσει
το λιγότερο για ένα τέταρτο να γίνει
πολύ αραιή.
Μόλις είναι έτοιμη
περιχύνουμε τα κανελόνια. Αν δε φτάσει
προσθέτουμε χλιαρό νερό να σκεπαστούν.
Προαιρετικά μπορούμε
να προσθέσουμε 3 κουταλιές της σούπας
κρέμα γάλακτος
Πασπαλίζουμε με το τυρί
που περίσσεψε και σκεπάζουμε με
αλουμινόχαρτο
Σε προθερμασμένο στου
200 βαθμούς φούρνο, όχι στον αέρα, ψήνουμε
για 40’
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο
και τα αφήνουμε άλλα δέκα λεπτά στο
φούρνο
Τα βγάζουμε και τα
σερβίρουμε
Υ.Γ Ένας καλοφαγάς
φίλος μου τα χαρακτήρισε μεθυστικά.
Ελπίζω να του δώσετε δίκιο όσοι μπείτε
στη διαδικασία να τα φτιάξετε.
Καλή όρεξη
Άλφα-πι