ΛΟΛΑ ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ……….

Όποιος αναρωτιέται πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος και πώς έφτασε ως εδώ, ήρθε η ώρα να πάρει μια τεκμηριωμένη απάντηση. Όλα ξεκίνησαν από ένα φρούτο. Και συγκεκριμένα ένα μήλο. Μάλιστα! Οποιοδήποτε καλό, κακό ή πολύ κακό σε αυτό τον κόσμο, από ένα μήλο δημιουργήθηκε. Και στα παραμύθια και στην πραγματικότητα.
Ας σκεφτούμε έστω για ένα λεπτό ότι η αγαπημένη μας χιονάτη από ένα μήλο κόντεψε να πάει. Πώς θα ήταν άραγε ο κόσμος μας  χωρίς τη χιονάτη; Αυτό είναι το μήλο των παραμυθάδων.
Στο μεταξύ όσο μεγαλώνουμε, το παραμύθι μεγαλώνει μαζί μας… και το μήλο είναι πάλι εκεί.
Η αρχή του κόσμου ξεκίνησε από αυτό το κατά τα άλλα συμπαθητικό φρούτο. Εκεί φαγώθηκε για τα καλά, άλλαξε τελείως μορφή. Σαν τον κόσμο, την ίδια ροή ακολουθεί. Η Εύα έκοψε το μήλο, από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού, ο Αδάμ το έφαγε για τους δικούς του λόγους και έγινε ο χαμός. Παράδεισος και κόλαση. Προσαρμόσαμε όλη μας τη ζωή και τη συμπεριφορά πάνω στις 2 επιλογές που μας έδωσαν ο Αδάμ και η Εύα, αφού η κυρίως επιλογή έγινε από αυτούς. Φάγανε το μήλο, τέλος. Αυτό είναι το μήλο της εκκλησίας.
Ο κόσμος συνεχίστηκε, τα χρόνια πέρασαν, και….. νάτο πάλι.
Ισαάκ Νεύτων (1687). Ο Νεύτωνας λοιπόν, είχε αράξει αμέριμνος στον κήπου του σπιτιού του κάτω από μια μηλιά και ξαφνικά του ήρθε ένα μήλο στο κεφάλι. Μόλις συνήλθε από το σοκ……. Ανακάλυψε τη βαρύτητα.  Αυτό το μήλο δεν ξέρουμε αν φαγώθηκε ή όχι, δεν έχει λυθεί αυτό, πάντως έγινε η αιτία ύπαρξης της γης, του ήλιου και των άλλων αστρικών σωμάτων. Χωρίς τη βαρύτητα δε θα υπήρχε ζωή , όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Είναι υπεύθυνη με οποιαδήποτε τροχιά έχει να κάνει με τη γη, τον ήλιο, και τη σελήνη. Αυτό είναι το μήλο των επιστημόνων.
Περνάνε λοιπόν κάτι αιώνες και το φρούτο δε μας ενόχλησε.  Μέχρι το 1976, όπου στη ζωή μας εμφανίστηκε ο Steve Job’s και ο Steven wozniak. Αυτοί οι δύο λοιπόν, σε νεαρή ηλικία , λαϊκιστή , την πέφτανε σε ένα γκαράζ στη μικρή πόλη  Λος Άλτος της Καλιφόρνια των Η.Π.Α, και σκέφτηκαν…… τον πρώτο ολοκληρωμένο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή του κόσμου. Το όνομα αυτού; Apple=Μήλο. Και δεν σταμάτησε εκεί. Δημιουργήθηκε και Apple 2. Βροχή τα μήλα εκείνο τον καιρό. Και φτάσαμε στο σήμερα, όπου πλέον σκεφτόμαστε να φυτέψουμε τσιπάκια στους ανθρώπους για να ξέρουμε που πάνε και τι κάνουν κάθε ώρα και στιγμή. Αυτό είναι το μήλο της τεχνολογίας.
Και έτσι η αγωνία μεγαλώνει για το επόμενο μήλο. Τι να ‘ναι άραγε; Μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η ιστορία; Πάντως δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει ο κόσμος. Μεγάλο ζήτημα το έχουμε κάνει. Εδώ τα κατάφερε ένα μήλο!

Κείμενο Άλφα-πι

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.