ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ… ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Έχεις αποφασίσει ότι με τον τύπο που είναι δίπλα σου, είσαι ερωτευμένη. Σου βγαίνει αυτόματα μια τρυφερότητα, μια προστατευτικότητα, μια ανάγκη να τον φροντίσεις. Γιατί τον αγαπάς, και όταν μια γυναίκα αγαπάει πώς να το κάνουμε, της βγαίνει το μητρικό ένστικτο. Γιατί έχει την ικανότητα να αγαπήσει πολύ, αν την αφήσεις. Και αν δεν την αφήσεις αυτή πάλι θα το κάνει. Με το έτσι θέλω. Δεν ξέρει να λειτουργεί αλλιώς. Έτσι είναι η φύση της. Παντού!
Ας το δούμε λογικά. Έχετε δει τις μανάδες σας. Έχετε καταλάβει πάνω κάτω τι σημαίνει μάνα. Περιγράφεται με τρεις απλές λέξεις, που από πίσω τους κρύβονται σπουδαία νοήματα. Αγάπη, φροντίδα, υπερβολή. Αυτό είναι μάνα. Σίγουρα και πολλά άλλα, αλλά αυτές οι τρεις λέξεις, την δημιουργούν την έννοια «ΜΑΝΑ». Λοιπόν αυτή η έννοια καθορίζει τη ζωή μιας γυναίκας. Γιατί και μάνα να μην είναι έτσι φέρεται σε όλους τους τομείς της ζωής της. Με κάθε ευκαιρία το εκφράζει. Είναι να μην της δώσεις το εναρκτήριο λάκτισμα. Αν της το δώσεις, δεν μπορεί να συγκρατήσει το χείμαρρο συναισθημάτων που της βγαίνουν. Έτσι είναι και στον έρωτα.
Αν μια γυναίκα ερωτευτεί, πρώτα από όλα είναι γυναίκα. Σαν παρουσία δίπλα σε αυτόν που ερωτεύεται είναι γυναίκα. Στο κρεβάτι μαζί του, είναι γυναίκα με τα όλα της. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο, το φανερό. Το κρυφό, είναι αυτό που περιλαμβάνει πράξεις απλές … για τους άντρες. Μαγείρεμα, πλύσιμο ρούχων, σεξ όποτε γουστάρει, αρκεί να είναι ευτυχισμένος, χαρούμενος και έστω και με μια απλή, μικρή ασήμαντη πράξη να της δείξει ότι έστω λίγο ενδιαφέρεται. Μια μικρή ανταπόδοση.
Όπα, δεν είναι ωδή στη γυναίκα όλο αυτό μη βιάζεστε.
Πάμε στην άλλη πλευρά. Γιατί η σωστή άποψη σχηματίζεται με τη γνώση όλων των παραμέτρων.
Οι άντρες, είναι τα πιο απλά πλάσματα του κόσμου. Δεν θα γίνει ποτέ ένας άντρας «μάνα». Αυτό τον κάνει αυτόματα πιο απλό. Τον απαλλάσσει από την καθοριστική για τη ζωή του πολυπλοκότητα αυτής της έννοιας. Δεν του στερεί κάτι, τον απελευθερώνει. Στους εκατό άντρες οι 60 αν τους ρωτήσεις, μπορεί να σου πουν ότι θα ήθελαν κάποια στιγμή να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά. Όταν κατασταλάξουν και θέλουν να αναλάβουν ευθύνες. Κανένας όμως δε θα σου πει ότι λυπάται που δεν μπορεί αυτός να γεννήσει αυτά τα παιδιά. Να τα τίξει μάλλον για να είμαστε και σωστοί. Γιατί ο άντρας γεννάει, η γυναίκα τίκτει. Δεν θέλουν να μπλέξουν με τέτοιες φασαρίες. Δεν την παλεύουν. Λίγα και καλά. Την ησυχία τους. Αυτή είναι η φύση τους. Παντού!
Είναι όμως και κακομαθημένοι. Από ποιόν; Μα από τις μανάδες τους. Έχουν μάθει να δέχονται τη μητρική, υπερβολική αγάπη, Και γιατί όχι; Ποιος δεν το θέλει, να τα χει από μικρός όλα στα πόδια του. Οπότε όταν εμφανίζεται μια γυναίκα που στο κρεβάτι είναι γυναίκα και ταυτόχρονα τους φροντίζει, τους μαγειρεύει, τους κάνει να αράζουν, το δέχονται αδιαμαρτύρητα.
Και κάπου εδώ πέφτουν στην εξής παγίδα. Παιδιά, καμιά γυναίκα δεν τα κάνει αυτά ανιδιοτελώς. Ούτε η ίδια σας η μάνα. Μια ανταπόδοση πρέπει να υπάρξει, μικρή η μεγάλη. Να δοθεί μια λέξη για να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο παραμύθι.

Οι άντρες μέσα στην απλότητά τους είναι ειλικρινής. Δεν μεγαλοποιούν τα πράγματα. Λένε την αλήθεια τους. Οι γυναίκες παίρνουν την αλήθεια τους και της δίνουν τη μορφή που εκείνες θέλουν. Με λίγα λόγια, ο ένας είναι ο εμπνευστής και ο άλλος είναι ο δημιουργός . Αυτό είναι η σχέση των δύο φύλων. Αν ήτανε βιβλίο θα είχε άπειρους τόμους. Αν ήτανε ταινία θα είχε άπειρες συνέχειες ( τι να μας πει ο άρχοντας των δαχτυλιδιών και ο Χάρρυ Πότερ). Παρόλα αυτά συμμετέχει συχνά και σε βιβλία και στις ταινίες. Ακόμα και στα παραμύθια για μικρούς… και μεγάλους!

Άλφα-πι 

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ… ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

  1. Έχεις αποφασίσει ότι με τον τύπο που είναι δίπλα σου, είσαι ερωτευμένη. Σου βγαίνει αυτόματα μια τρυφερότητα, μια προστατευτικότητα, μια ανάγκη να τον φροντίσεις. Γιατί τον αγαπάς, και όταν μια γυναίκα αγαπάει πώς να το κάνουμε, της βγαίνει το μητρικό ένστικτο. Γιατί έχει την ικανότητα να αγαπήσει πολύ, αν την αφήσεις. Και αν δεν την αφήσεις αυτή πάλι θα το κάνει. Με το έτσι θέλω. Δεν ξέρει να λειτουργεί αλλιώς. Έτσι είναι η φύση της. Παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.