Βελτιώστε τη διάθεσή σας με γυμναστική!

Η γυμναστική βοηθάει στην διατήρηση του βάρους, στη καλή λειτουργία της καρδιάς, στην απόκτηση ενέργειας και δύναμης και στην επιβράδυνση της γήρανσης του σώματος αλλά και του εγκεφάλου! Πέρα όμως από αυτά τα οφέλη γνωρίζετε οτι καθώς ασκούμαστε, κάνουμε και... ψυχοθεραπεία; Ναι βεβαίως, γίνεται!
Πως γίνεται αυτό; Μέσω του Κεντρικού Νευρικού σας συστήματος που είναι υπεύθυνο για την μεταφορά μηνυμάτων από τον εγκέφαλο προς το σώμα μας.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα περίπλοκο όργανο ικανό για πολλά πράγματα, και ένα από αυτά είναι η διαμόρφωση της διάθεσης μας, πώς; Μα με την απελευθέρωση των αντίστοιχων ορμονών. Στην προκειμένη περίπτωση της γυμναστικής οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά την διάρκεια της προσφέρουν ευφορία, ευεξία , χαλάρωση και ψυχική ανάταση. Με λίγα λόγια κάθε φυσική δραστηριότητα είναι προγραμματισμένη ώστε να μας ανεβάζει την διάθεση. Αν προσθέσουμε σε αυτό και το καλό που κάνουμε στον οργανισμό μας καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να βρούμε χρόνο και να εντάξουμε μία μορφή δραστηριότητας στο πρόγραμμα μας, χαλαρή ή έντονη, δεν έχει σημασία, ο εγκέφαλος μας θα κάνει πάλι την δουλειά του απελευθερώνοντας τις κατάλληλες ορμόνες που θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα
Έτσι λοιπόν αν το γυμναστήριο θέλει χρόνο και αυτός δεν υπάρχει τότε βάλτε το περπάτημα, το τρέξιμο, το κολύμπι στο πρόγραμμα σας και θα δείτε ότι θα νιώσετε αμέσως τα θετικά αποτελέσματα της άσκησης στο σώμα αλλά κυρίως στην διάθεση σας!

Ε.Π.

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

Leave a Reply

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.