Χριστούγεννα στο Λονδίνο

Αχ, Χριστούγεννα και πάλι. Πλησιάζουν, έρχονται! Τι ωραία? Παντού φωτάκια και χρώματα και μουσικές και δώρα και χαμόγελα και μυρωδιές και γεύσεις. Όλα είναι στο κλίμα και η διάθεση ακολουθεί.
Ήρθε ο καιρός ν’αναρωτηθούμε αν ήμασταν καλά παιδιά μέσα στον χρόνο και αν ο ‘Αγιος Βασίλης θα μας βρεί να μας φέρει τα δώρα μας. Προλαβαίνω να γράψω το γράμμα μου στον Αγιο? Ή, για μισό λεπτό, έχω μεγαλώσει και δεν σκεφτομαι έτσι, χρόνια τωρα. Ναι, ναι. Έτσι σκεφτόμουν όταν ήμουν μικρή και τώρα δεν πιστεύω σε τέτοια πράγματα. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι τα Χριστούγεννα ξεχνάω που πρέπει να πιστεύω και γιατί. Τα Χριστούγεννα πιστεύω εκεί που θέλω να πιστεύω! Πιστεύω σε όσα θυμάμαι οτι πίστευα όταν ήμουν μικρή... στην αγάπη, στα χρώματα, στα χαμόγελα, στα δώρα, στα παιχνίδια, στο μοίρασμα, στα παιδιά! Λέω, λοιπόν, να γίνω πάλι παιδί, αφού το επιτρέπει και η εποχή, και να πάω στο Λονδίνο όπου όλοι οι μεγάλοι μπορούν να ξαναγίνουν παιδιά.
Καλά τα παραμύθια και η μαγεία αλλά συνήθως δεν υπάρχουν μαγικά χαλιά ή μαγικά κουμπιά που μας μεταφέρουν όπου θέλουμε και την ώρα που θέλουμε. Οπότε...ας δούμε τι επιλογές υπάρχουν, εκτός από φτερωτά άλογα και δράκους. Θα πετάξουμε με αεροπλάνο! Οι τιμές διαφορετικές και καλά θα κάνετε να το ψάξετε λίγο και μην πάρετε τίποτα ως δεδομένο! Αν δεν σας πειράζει ένα παραπάνω αεροδρόμιο, προτείνω πτήσεις με ενδιάμεσους σταθμούς. Και πιο οικονομικό αλλά και μια έξτρα χώρα –κι ένα μαγνητάκι απ’το αεροδρόμιο - στο ιστορικό των ταξιδιών σας. Ενδεικτικά οι τιμές (για ημερομηνίες 22-27/12/13) ξεκινάνε από 190€ (με ενδιάμεση στάση, Pegasus Airlines) και φτάνουν μέχρι 400€ (Aegean Airlines) ή και μέχρι 538€ (British Airways).
Σε περίπτωση που χρειαστείτε ξενοδοχείο, αν δεν έχετε κάποιο φίλο/η στο Λονδίνο ή συγγενή, θα σας προτείνω, καταρχάς, κατι απλό αφού θα είστε όλη μέρα στους δρόμους. Ξεκινώντας με Hostel που οι τιμές τους μπορεί να είναι και 23€ το άτομο (Meininger London Hyde Park). Στα ξενοδοχεία συναντάμε τιμές από 34.75€ (City Hotel), 46.23€ (Royal Hyde Park Hotel), 94€ (London City Hotel) μέχρι και 200€ (Club Quarters, St. Pauls). Απλά να σημειώσω οτι οι τιμές είναι ενδεικτικές, την βραδιά, τις ημερομηνίες 22-27/12/13, για δίκλινο, αλλά και ενδεικτικές για το κέντρο του Λονδίνου. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε και διαφορετικές τιμές, και προς τα κάτω αλλά και προς τα πάνω, αν οργνώσετε το τι, το πού θέλετε να είστε και τι είναι σημαντικό για σας.
Αφού έχετε δει το ξενοδοχείο σας, κι αφού έχετε αφήσει οποιοδήποτε βάρος... ήρθε η ώρα να δείτε τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο. Ξεκινώντας με το Harrods όπου μας περιμένει ο Άγιος Βασίλης μαζί με τα καλικατζαράκια του. Τα φώτα, τα χρώματα και οι βιτρίνες δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Απλά κοιτάς δεξιά κι αριστερά και προσπαθείς να καταλάβεις αν θα μπεις ή μήπως να χαζέψεις όσα βλέπεις πρώτα. Κι αν κλείσεις τα μάτια σου, θα εξαφανιστούν ή θα είναι ακόμα εκεί? Κι αφού δεις οτι θα συνεχίσουν να είναι εκεί αποφασίζεις να δεις και τι γίνεται μέσα γιατί τα χρώματα και οι ήχοι σε καλούν να τ’ ακολουθήσεις. Κι αφού κάτσεις εκεί με τις ώρες για να χαζέψεις, να ψωνίσεις αλλά και να πιείς ή να φας κάτι, καλά θα κάνεις να κινητοποιήσεις τον εαυτό σου να φύγει γιατί αλλιώς θα περάσεις όλες σου τις μέρες εκεί και είναι κρίμα γιατί υπάρχουν κι άλλα μέρη να επισκεφτούμε όπου το παιδί, που ήμασταν κάποτε, θα περάσει όμορφα!
Αχ, σοκολάτες! Αχ, m&ms! Επειδή κρύο κάνει κι επειδή λίγη υπογλυκαιμία θα μας έχει πιάσει... καλως ήρθατε στον κόσμο των m&ms. Κι όπως λέει κι ένα τραγούδι ... Heaven, I ‘m in Heaven (Irving Berlin, 1935 - “Cheek to Cheek”). Το M&Ms world βρίσκεται στην Leicester Square και τις γιορτές θα είναι αρκετές ώρες ανοιχτό για τους εθισμένους στην σοκολάτα. Οι γεύσεις πάρα πολλές και τα χρώματα ακόμα περισσότερα. Είναι ένας όμορφος κόσμος που αξίζει να επισκεφτείς. Κι όποιος πάει...ας μου φέρει ένα μικρό σακουλάκι m&ms φυστικοβούτυρο, ευχαριστώ!
Υπάρχει άλλο ένα σημείο για μεγάλα παιδιά. Κι εκεί έχουν έρθει ήδη τα Χριστούγεννα. The Disney store! Εκεί υπάρχει το παραμύθι, η μαγεία, οι φανταστικοί κι αγαπημένοι μας ήρωες! Κι επειδή υπάρχουν πολλά μεγάλα παιδιά στο Λονδίνο, Disney stores θα βρείτε μερικά στο Λονδίνο, απλά προσπαθήστε να βρείτε το πιο κοντινό σας.
Αρκετά, όμως, με τους εσωτερικούς χώρους. Hyde Park και Winter wonderland! THE place to be! Είναι το σημείο όπου χαίρομαι που δεν είμαι παιδί γιατί οι γονείς μου δεν θα με άφηναν ν’ανέβω στο τρενάκι! Οπότε, ντυθείτε ζεστά και ξεκινήστε την βόλτα σας! Έχει τόσα μα τόσα πολλά να δείτε και να χαζέψετε. Λούνα παρκ, παγοδρόμιο, τσίρκο, Χριστουγεννιάτικες αγορές για τα ψώνια σας, να φάτε και να πιείτε –γιατί με τόσο κρύο και περπάτημα αλλά και με τόσες μυρωδιές, μια λυγουρίτσα μας έχει πιάσει, ε? Επίσης, υπάρχει το ¨Μαγικό παγο-βασίλειο¨! Μια όμορφη αλλά καθόλου ζεστή εμπειρία. Το συνηστώ, ομως, ανεπιφύλακτα. Κι αν κρυώνετε, υπάρχει και μπαρ να σας ζεστάνει! Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά για κάποια πράγματα θα χρειαστεί να πληρώσετε. Οι τιμές, Peak Prices, ξεκινάνε από £8 (η ρόδα) και φτάνουν £14.50 (το παγοδρόμιο).
Μια βόλτα θα περάσετε και από Regent Street, απλά για να δείτε τα φώτα και τα στολισμένα μαγαζιά. Εντάξει, το παραδέχομαι, υπάρχει κι άλλος λόγος να επισκεφτείτε την Regent Street. Apple Retail Store (235 Regent Street)Αν και δεν είμαι «παιδί» της Apple, αυτός ο χώρος μου έδειξε οτι δεν είναι όλα μαύρα ή ασπρα στην ζωή μας, μπορεί και να γίνω «παιδί» της Apple.
Κάτι τελευταίο! Αν έχετε χρόνο κι ενέργεια, προτείνω μια βόλτα στην Οξφόρδη. Είναι 1,5 ώρα με το λεωφορείο και κοστίζει £17 πηγαιν’ελα. Είναι Η ΠΟΛΗ για τα παιδιά που ηπηρξαμε κάποτε, και υπάρχουμε ακόμα. Είναι η πολή της μαγείας και των θαυμάτων. Είναι η πολη όπου εμπνεύστηκε και γράφτηκε «η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων», όποου γυρίστηκαν σκηνές από τον Harry Potter (η τραπεζαρία είναι αληθινή και είναι τραπεζαρία πανεπιστημίου!). Επίσης από Οξφόρδη έχει περάσει ο C. S. Lewis (Νάρνια) αλλά και ο Tolkien (Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών). Μαγεία παντού!
Γράψτε, λοιπόν, το γράμμα σας στον Άγιο Βασίλη, κλείστε εισιτήρια, ετοιμάστε βαλίτσα με άνετα και ζεστά ρούχα (κυρίως ζεστά αξεσουάρ- γάντια, κασκόλ, σκουφιά) και κάντε δώρο στον εαυτό σας να θυμηθείτε πώς νιώθατε όταν ήσασταν παιδί…όταν πιστεύατε στα θαύματα! Να περάσετε όμορφα και να γυρίσετε με γεμάτες βαλίτσες...από χαμόγελα, αναμνήσεις, διασκέδαση, δώρα και υπέροχη διάθεση.

κείμενο Lucy



Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Χριστούγεννα στο Λονδίνο

  1. Αχ, Χριστούγεννα και πάλι. Πλησιάζουν, έρχονται! Τι ωραία? Παντού φωτάκια και χρώματα και μουσικές και δώρα και χαμόγελα και μυρωδιές και γεύσεις. Όλα είναι στο κλίμα και η διάθεση ακολουθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.