17 τρόποι να σταματήσουμε τον λόξιγκα

Θα δούμε και τι λέει η γιαγιά αλλά και την άποψη του γιατρού. Θα τα βάλουμε όπως πάντα όλα στο μπλέντερ και ο κάθε ένας θα διαλέξει το κομμάτι που θέλει. Το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από αυτόν. Η πιο αποτελεσματική και πιο γρήγορη μέθοδος να απαλλαγούμε από τον λόξιγκα είναι αυτή της μικρής Αννούλας, με περίστροφο ! Αλλά δεν είναι από αυτές που προτείνουμε.

Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο της γιαγιάς


Η γιαγιά μου μου έλεγε ότι ο λόξιγκας περνά αν αρχίσω να ταΐζω η να χαϊδεύω κάποιο ζώο. Ναι από την μια μεριά το σοι μου ήταν όλοι φιλόζωοι σε βαθμό που απαγορευόταν να σκοτώνουμε και τις μύγες. Όπως και να είχε τότε έπιανε και το πρωτινό ανεπιφύλακτα. Αν δεν έχεις ζώο βέβαια μπορείς να υιοθετήσεις κάποιο αρκεί να το κάνεις υπεύθυνα...

Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο της ζάχαρης


Μια κουταλιά ζάχαρη. Είναι απίστευτο το ότι μπορεί να σταματήσει τον λόξιγκα τόσο γρήγορα. Τώρα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα διαβήτη η κάτι ανάλογο θα βοηθήσει και η στεβια.

Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο της αναπνοής


Εδω θα χρειαστούμε μια δυνατή εισπνοή. Σε βαθμό που θα πούμε ότι δεν γίνεται να χωρέσουμε άλλον αέρα. Μετά κρατάμε τον αέρα όσο γίνεται και όταν τον αφήνουμε το κάνουμε αργά και με σταθερό ρυθμό.

Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο του διαφράγματος. 


Πρέπει να τεντώσουμε το διάφραγμα όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται σε σημείο να νιώσουμε ότι μας δυσκολεύει να αναπνεύσουμε. Και κάνουμε εισπνοές από το στόμα και εκπνοές από την μύτη. Δεν είναι τόσο γρήγορος αλλά έχει το προτέρημα να τον μειώνει από την αρχή.

Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο του νερού


Προσπάθησε να ποιείς ένα ποτήρι νερό κρατώντας την αναπνοή σου. Αν δεν πιάσει με την πρώτη δοκίμασε και δεύτερο ποτήρι αλλά κάνε ένα μικρό διάλυμα 10 δευτερολέπτων από ποτήρι σε ποτήρι για μερικές αναπνοές. Πέρα από ότι μεταβολισμός από μεταβολισμό διαφέρει πολλές φορές δεν πιάνει και αμέσως.

Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο του φόβου.


Το πρώτο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι ο άλλος δεν θα έχει ούτε προσωπικό πρόβλημα ούτε πρόβλημα υγείας και μπορείς να τον τρομάξεις άφοβα και με μέτρο. Αν καταφέρεις να τον τρομάξεις τότε ο λόξιγκας θα του κοπεί.

Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο διπλό καλαμάκι


Βάλε δυο καλαμάκια μέσα σε ένα ποτήρι νερού και προσπάθησε να ποιείς όλο το ποτήρι όσο γρηγορότερα γίνεται, χωρίς να πνιγείς. Οι αυθεντίες του λόξιγκα λένε ότι δεν θα χρειαστεί να ποιείς δεύτερο ποτήρι αλλά και να χρειαστεί νεράκι είναι γιατί όχι ?!?

Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο της μερεντας !


Ο λόξιγκας είναι η καλύτερη δικαιολογία για να φας μερεντα. Πάρε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας, γέμισε την καλά είναι η ευκαιρία σου. Και κράτα την στο στόμα σου 5 - 10 δευτερόλεπτα. Μετά προσπάθησε να την καταπιείς σιγά - σιγά χωρίς να πνιγείς και χωρίς να την μασήσεις. Μπορεί να γίνει και με φυστικοβούτυρο αλλά δεν βλέπω για ποιον λόγο αφού γίνεται και με μερεντα !!!

Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο του τραγουδιού


Πάρε μια καλή αναπνοή και στην συνέχεια προσπάθησε να πεις ένα τραγούδι από την μύτη. Το στόμα πρέπει να είναι κλειστό και εμείς να τραγουδάμε μέχρι να σιγουρευτούμε ότι όλος ο αέρας θα έχει φύγει από μέσα μας.

Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο της απότομης κίνησης


Ξάπλωσε για μερικά δευτερόλεπτα στο κρεβάτι μέχρι να ασταθείς το σώμα σου να χαλαρώνει. Μετά θα πεταχτείς απότομα και θα σηκωθείς, πιθανόν να χρειαστεί να το κάνεις 2 - 3 φορές. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι πως μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα κυρίως σε άτομα με χαμηλό  αιματοκρίτη.

Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο του βήχα.


Την στιγμή που σου έρχεται το τίναγμα από τον λόξιγκα προσπάθησε να βήξεις δυνατά. Δεν είναι ανάγκη να είναι αληθινός βήχας μιας και δεν θα το καταλάβει. Αλλά αν καταφέρεις να τον σταματήσεις 2 - 3 φορές με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγείς από αυτόν

Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο του ουρλιαχτού


Αυτή είναι επίσης μια από της αγαπημένες μου μεθόδους. Πιστεύω δε ότι έχει σώσει καταστάσεις και καταστάσεις από την καταστροφή. Την στιγμή που σου έρχεται το τίναγμα από τον λόξιγκα ουρλιάζεις. Το θέμα είναι να βγει μια δυνατή φωνή για να τον κόψει από ένα απλό ααααα μέχρι κάποια λέξη η ένα δραματικό σενάριο. Η υγεία πάνω από όλα !!!

Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο του γαργαλήματος


Το γαργάλημα μπορεί να προκαλέσει γέλιο και το γέλιο είναι ένα από τα καλύτερα αντίδοτα στον λόξιγκα. Μπορείς να ζητήσεις από κάποιον φίλο σου να το κάνει μιας και ακόμα δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να το προκαλέσεις μόνος σου στον εαυτό σου αλλά πρόσεχε... Αν ο φίλος που θα του ζητήσεις να σε γαργαλήσει είναι του ίδιου φίλου μη το κάνετε δημόσια μπορεί να φτάσετε μέχρι και αφορισμό ! Και άντε μετά να αποδείξεις ότι δεν το καπελώνεις το ρυζόγαλο... 30 δευτερόλεπτα είναι υπέρ αρκετά αλλά αν σας αρέσει οκ.


Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο του κρεβατιού


Ξαπλώνουμε στο κρεβάτι χαλαρώνουμε και απότομα προσπαθούμε να τεντώσουμε όλο μας το σώμα. Θα πιάσει μετά από 3 - 4 φορές. Δεν είναι τόσο γρήγορος αλλά έχει τα θετικά του... Δεν χρειάζεται να σηκωθείς από το κρεβάτι !!!


Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο της δωροδοκίας 


Αυτό έχει ψυχολογικά αίτια που συμβαίνει αλλά ας δούμε πως συμβαίνει. Ας πούμε ότι ο φίλος σου έχει λόξιγκα τότε του λες : αν συνεχίσεις για τα επόμενα 10 δευτερόλεπτα θα σου δώσω 50ε. Δεν είναι ανάγκη να είναι λυτά το θέμα είναι να πεις στον άλλον ότι πρέπει να το κάνει για τα επόμενα 10 δευτερόλεπτα και ο λόγος να τον κάνει να θέλει να τον κρατήσει. Εγώ θα του έλεγα ότι αν κρατήσει για 10 δευτερόλεπτα μπορεί να κάνει μια ευχή που θα πιάσει. Αν και οι φίλοι μου θα εκτιμούσαν περισσότερο τα χρήματα το ενδεχόμενο ότι μετά θα πρέπει να τους τα δώσω με περιορίζει.


Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο της αγκαλιάς


Μια ξαφνική αγκαλιά ! Η εκδήλωση αγάπης μπορεί να σταματήσει τον λόξιγκα. Το θέμα είναι να ξαφνιαστεί αυτός που έχει τον λόξιγκα μην αρχίσεις να αγκαλιάζεις τον κόσμο με λόξιγκα θα σε περάσουν για μεθυσμένο. Και κάτι ακόμα βεβαιώσου ότι αυτός που θα αγκαλιάσεις θέλει να αγκαλιαστεί. Μπορείς να τον ρωτήσεις και να του πεις ότι το κάνεις για τον λόξιγκα.

Σταματάμε τον λόξιγκα με την μέθοδο της χαρτοσακούλας


Αυτό βοηθά σε φοβίες σε στρες σε άγχος αλλά και στον λόξιγκα. Παίρνουμε μια χαρτοσακούλα και εισπνέουμε και εκπνέουμε μέσα σε αυτήν. 5 εκπνοές 5 εισπνοές και μετά αλλάζουμε αέρα στην σακούλα. Για τους πιο τολμηρούς 10 αλλά με δική τους ευθύνη.

Tips

Αν ο λόξιγκας έχει περάσει τις 48 ώρες πρέπει να δούμε γιατρό.

Λόξυγκας προκαλείται από σπασμούς του διαφράγματος, των μυών κάτω από τους πνεύμονες μας,. Και όπως και κάθε μυϊκός σπασμός είναι ελέγχεται καλύτερα με αργές κινήσεις, ακόμη και το τέντωμα του

Μην ξεχνάτε να χαλαρώνετε! Ο λόξυγκας μπορεί να είναι εν μέρει ψυχολογικός

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to 17 τρόποι να σταματήσουμε τον λόξιγκα

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.