Πως να υπερασπιστής την απόφαση να μη πας στο πανεπιστήμιο.

Πραγματικά αν με έπαιρνε θα ξόδεψα όλη την ζωή μου σαν φοιτητής. Είναι χιλιάδες τα πράγματα που θέλω να μάθω όπως ιατρική, μαθηματικά, λογοτεχνία για ευνόητους λόγους. Είναι χιλιάδες αυτά που θέλω να ξανά ζήσω όπως ξενύχτια χρέη ταξίδια.  Αλλά ξέρω ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιος δεν θέλει να πάει στο πανεπιστήμιο. Αν μου το έλεγες πριν 10 χρόνια θα σου έλεγα τι? Είσαι τρελός? Τι πανεπιστήμιο? Πάμε να βγάλουμε βρόμικο χρήμα όσο το λέει η καρδιά μας. Αν το κουβεντιάζαμε πριν 2 χρόνια δεν θα μπορούσα να δεχτώ ότι υπάρχουν λόγοι για να μη πας. Αλλά μετά από πολλές τεκμηριωμένες αποφάσεις με έπεισαν. Έτσι θα δούμε σε αυτό το άρθρο πως θα υπερασπιστής την γνώμη σου να μη πας στο πανεπιστήμιο. Αφού το σκεφτείς καλά βέβαια γιατί το πανεπιστήμιο είναι το κλειδί για να κάνεις οτιδήποτε και δεν αναφέρομαι μόνο στην γνώση που σου παρέχει αλλά και στην ελευθερία.

Δεν πάω πανεπιστήμιο για οικονομικούς λόγους. 


πρέπει να υπάρχουν σοβαροί λόγοι που να μη θες πας για να με πείσεις. Το οικονομικό είναι ο κυριότερος λόγος για να μη πας στο πανεπιστήμιο. Θα δαπανήσεις πολλά χρήματα και το πιθανότερο είναι να μην βρουν ανταπόκριση. Και ιδικά στην περίπτωση που κάποιος πρέπει να χρεωθεί για να μπορέσεις να πας. Οπότε αν τίθεται οικονομικό θέμα πρέπει να πέσει στο τραπέζι.


Δεν πάω πανεπιστήμιο γιατί είμαι αναποφάσιστος


Όπως και να το κάνεις τα 19 δεν είναι μια καλή ηλικία για αποφάσεις ζωής. Δεν ξέρω πως θα είναι αργότερα μιας και μια ζωή θυμάμαι τον εαυτό μου να σκέπτεσαι όπως τα 14. αλλά μπορείς να επικαλεστείς το ζήτημα της απόφασης. Μπορείς να δήξεις το πόσο αβέβαια είναι τα πράγματα και να ζητήσεις μεγαλύτερο περιθώριο χρόνου ώστε να μαζέψεις και εσύ χρήματα και να το δεις και καλύτερα.


Δεν πάω πανεπιστήμιο γιατί ξέρω τι θέλω να κάνω με την ζωή μου


Το θέμα ότι ξέρεις τι θες να κάνεις με την ζωή σου και αυτό δεν σηκώνει πανεπιστήμια είναι ένα καλό επιχείρημα στην περίπτωση που δεν είναι ένα φανταχτερό επιχείρημα. Δεν πάω πανεπιστήμιο γιατί θα ασχοληθώ με το τραγούδι. Ναι έχεις πείσει τους φίλους και τον εαυτό σου αλλά δεν μπορείς να πείσεις τους γονής σου όπως τον παπά και τον δήμαρχο του χωριού για αυτό. Χώρια που αν θες να ασχοληθείς με τραγούδι η κάποια δραματική σχολή η ελευθερία του πανεπιστήμιου σου είναι απαραίτητη. Αν θες να τους πείσεις ότι ξέρεις τι πρέπει να κάνεις πρέπει να κάνεις κάτι και αυτό να σου αποδίδει κάτι περισσότερο από ότι χρειάζεσαι να ζήσεις.

Δεν πάω πανεπιστήμιο γιατί κάνω κάτι που δεν θέλω να το αφήσω


Έχει μεγάλη διαφορά το κάνω κάτι από το θα κάνω κάτι. Αν αυτός είναι ο λόγος που δεν πας στο πανεπιστήμιο και θες να πειστούν όσοι χρειάζεται να πειστούν για αυτό τότε πρέπει να φροντίσεις να δουλεύει. Αμέσως μετά από το λύκειο πρέπει να το κάνεις να αποδίδει.

Δεν πάω πανεπιστήμιο γιατί έτσι μου αρέσει


Είναι μια φράση που λες εύκολα την στιγμή που έχεις αναλάβει όλα τα προσωπικά σου έξοδα. Δεν μιλώ για έναν η δυο μήνες ούτε απλά για το χαρτζιλίκι σου. Μια τέτοια κουβέντα την λες και την παίρνουν στα σοβαρά όταν τα χρήματα που βγάζεις σου φτάνουν να ζήσεις μόνος σου ακόμα και αν χρειαστεί να πληρώνεις ενοίκιο και λογαριασμούς.

Κείμενο Εμμανουήλ 


Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to Πως να υπερασπιστής την απόφαση να μη πας στο πανεπιστήμιο.

  1. Πραγματικά αν με έπαιρνε θα ξόδεψα όλη την ζωή μου σαν φοιτητής. Είναι χιλιάδες τα πράγματα που θέλω να μάθω όπως ιατρική, μαθηματικά, λογοτεχνία για ευνόητους λόγους. Είναι χιλιάδες αυτά που θέλω να ξανά ζήσω όπως ξενύχτια χρέη ταξίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.