ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Αν και η πτώση των μαλλιών είναι ανώδυνη, πάραυτα αποτελεί  μια οδυνηρή εμπειρία ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που  συνδέουν τα μαλλιά, με την ομορφιά.Όλοι μας ονειρευόμαστε υγιή, λαμπερά και όμορφα  μαλλιά, αλλά, δυστυχώς, η απώλεια  των μαλλιών αποτελεί  μόνιμο πρόβλημα, τόσο για τους άντρες, όσο και για τις γυναίκες. Η τριχόπτωση είναι φαινόμενο ικανό να προκαλέσει  τον πανικό στους περισσότερους από εμάς , ιδιαίτερα αν η ηλικία μας   δεν δικαιολογεί… απώλειες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι φυσιολογικό ένας μέσος άνθρωποςνα χάνει μέχρι και με 100 τρίχες την ημέρα, οι οποίες συνήθως αντικαθίστανται από άλλες.Είναι τελείως  διαφορετικό όμως να μαζεύετε κάθε φορά που χτενίζεστε μια χούφτα τρίχες από τη χτένα ή τη βούρτσα σας. Ηρεμήσετε και ετοιμαστείτε να δράσετε εγκαίρως χτυπώντας το κακό στη ριζά του.
Αιτίες Τριχόπτωσης
 Οι κυριότερες αιτίες που προκαλούν τριχόπτωση είναι: ορμονικές διαταραχές, κακές διατροφικές συνήθειες,,,περιποίησης (προϊόντα styling), πιτυρίδα, αλωπεκία, υποθυρεοειδισμός, κληρονομικότητα και άλλες διαταραχές του τριχωτού της κεφαλής .
Ακόμη και το άγχος έχει συνδεθεί με την τριχόπτωση. Ως εκ τούτου, χαλαρώστε και μην αφήνετε κανέναν και τίποτα να χαλάσει την ηρεμία σας. Το θετικό με το φαινόμενο της τριχόπτωσης είναι ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη θεραπεία. Αλλά επειδή πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε, δοκιμάστε τις παρακάτω εύκολες συμβουλές για να προλάβετε  την τριχόπτωση.


1. Μασάζ με αιθέρια έλαια.

   
Αναμείξτε σε 20 mlαμυγδαλέλαιο ή έλαιο καρύδας  λίγες  σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο και πιπερόριζα, αφού πρώτα το ζεστάνετε σε μπεν μαρί σε θερμοκρασία σώματοςκαι κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Κάνοντας τακτικά μασάζ στον τριχωτό της κεφαλής με έλαια, διεγείρετε τα θυλάκια των τριχών και δυναμώνετε τις ρίζες των μαλλιών. Επίσης η εφαρμογή ελαίου θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αποβάλετε το άγχος. Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία τουλάχιστον για μια φορά την εβδομάδα, καθώς με αυτό τον τρόπο επιτρέπετε την καλή κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.


 2.Ινδικό Φραγκοστάφυλο

   
Για γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ινδικό φραγκοστάφυλο, επίσης γνωστό ως amla.Το Amla είναι πλούσιο σε φυσική βιταμίνη C και χάρη στις αντιφλεγμονώδης, αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές, και απολεπίστηκες ιδιότητες του συμβάλει στη μείωση της τριχόπτωσης και των επιπτώσεων της γήρανσης του δέρματος.
-Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας  ινδικό φραγκοστάφυλο (πολτοποιημένο ή σε σκόνη) με μια κουταλιά της σούπας  χυμό λεμονιού.
-Τρίψτε το τριχωτό της κεφαλής σας με το μείγμα καλά.Καλύψτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι μπάνιου.
- Αφήστε το γιαμια μέρα. Τέλος ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

3. Τριγωνέλλα

     
Fenugreek (Τριγωνέλλα), επίσης γνωστή ως μοσχοσίταρο,  είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία της τριχόπτωσης και όχι μόνο. Στην Κίνα χρησιμοποιείται για την θεραπεία της ανδρικής ανικανότητας , ενώ στην Αίγυπτο το επιλέγουν  οι κυρίες  για να ανακουφιστούν από  τους πόνους της περιόδου.
 -Μουλιάστε  ένα φλιτζάνι από σπόρους μοσχοσίταρου σε νερό για 12 ώρες.
-Παίρνουμε το μουλιασμένο μοσχοσίταρο και  το αλέθουμε σε μπλέντερ  μέχρι να γίνει αλοιφή .
-Εφαρμόστε την αλοιφή στα μαλλιά σας. Κατόπιν καλύψτε τα με μία πλαστική σακούλα ή ένα σκουφάκι μπάνιου για περίπου 40λεπτά. Τέλος ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.
-Για καλυτέρα αποτελέσματα επαναλάβετε την διαδικασία  κάθε πρωί για ένα μήνα.



4. Γλυκόριζα 

     
Γλυκόριζα, επίσης γνωστή ως Αγλυκόριζα ή Ρεγολίτσα.Άλλο ένα  βότανο που προλαμβάνει την τριχόπτωση και το έλκος στομάχου. Η γλυκόριζα είναι ιδανική για καταστάσεις έντονου κνησμού και ερεθισμού στο τριχωτό.Αυτή η θεραπεία είναι κατάλληλη για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα πιτυρίδας, τριχόπτωσης και φαλάκρας.
-Σε ένα φλιτζάνι γάλα προσθέστεμία κουταλιά της σούπας αλεσμένη γλυκόριζα και ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σαφράν. Ανακατέψτε καλά.
-Απλώστε το μείγμα σε όλο το τριχωτό, κάντε πολύ καλό μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων και αφήστε τη θεραπεία για 40 λεπτά έως και μερικές ώρες, πριν λούσετε τα μαλλιά σας.
-Επαναλάβετε τη διαδικασία  μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

5. Χυμός από παντζάρια

   
 Ένα ποτήρι χυμού από παντζάρια, την ήμερα, την τριχόπτωση, την υψηλή πίεση και τους ρευματισμούς κάνει πέρα.  Ο Χυμός  παντζαριού  περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο ,βιταμίνες Β και C και είναι πλούσιος  στο ένζυμο καταλάση,Όλες αυτές οι θρεπτικές ουσίες επιτρέπουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής η οποία προωθεί την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.
-Τρίψτε δύο ή τρία παντζάρια και κρατήστε μόνο το  χυμό τους. Ανακατέψτε το χυμό παντζαριού με τζίντζερ και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. η θεραπεία αυτή μειώνει την τριχόπτωση και βοηθά στο να διατηρηθεί η ανάπτυξη των μαλλιών που ήδη υπάρχουν.
Καλό είναι να θυμάστε, πως η τακτική κατανάλωση  παντζαριού  μπορεί να προκαλέσει χρωματισμό στα ουρά και τα κόπρανα .Μην ανησυχείτε  η αλλαγή χρώματος είναι φυσιολογική.

     Να θυμάστε, τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο  - ακόμη καιφαλάκρα. Αν και τα γονίδια σας είναι αυτά που θα πουν την τελευταία  λέξη, του κατά πόσον ή όχι θα διατηρήσετε τα μαλλιά σας και μετά τα 35, μη παραδοθείτε αμαχητί.
Αν η απώλεια μαλλιών σας συνεχίζεται ήδη για περισσότερο από έξι μήνες, πρέπει να κλείσετε ραντεβού με ένα δερματολόγο ή τον παθολόγο σας.

Αριάδνη Στεφανίδου

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

One Response to ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

  1. Οι κυριότερες αιτίες που προκαλούν τριχόπτωση είναι: ορμονικές διαταραχές, κακές διατροφικές συνήθειες,,,περιποίησης (προϊόντα styling), πιτυρίδα, αλωπεκία, υποθυρεοειδισμός, κληρονομικότητα και άλλες διαταραχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.