Βάτος φαρμακευτικές ιδιότητες και εμπόριο

Βατομουριά... Στην Ελλάδα το αντιμετωπίζουμε σαν ζιζάνιο το ξεριζώνουμε το καίμε το δηλητηριάζουμε για να βάλουμε στην θέση του άλλα φυτά που ο καρπός τους θα μας δώσει 2ε - 5ε το κιλό. Τους ρίχνουμε φάρμακα τα φροντίζουμε σταδιακά και αν κάποιος μας ρωτήσει τι δουλειά κάνουμε έχουμε το θράσος να του πούμε ότι είμαστε αγρότες ! Ο βάτος δεν θέλει τίποτα για να σου δώσει 30ε το κιλό. Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία τον καλλιεργούν συστηματικά και δεν μιλάμε για φυτά σαν τα δικά μας... Μιλάμε για αρκετά αδύναμα φυτά που δεν μπορούν να καλύψουν την ζήτηση. Σκέψου τον βιομηχανικό τομέα, μαρμελάδες σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να ανταποκριθείς στην ζήτηση θα το πουλήσεις για να φτιάξουν το αρωματικό της ιστορίας και να φτάσει στον καταναλωτή το υποκατάστατο. Για αυτό και είναι λίγες η μαρμελάδες από πραγματικό βατόμουρο. Μετά είναι η αρτοποιία οι ζελέδες η ζαχαροπλαστική, κρασί, ξύδι. Και το χειρότερο όλων είναι ότι ευδόκιμη καλύτερα σε χωράφια που έχεις αφήσει ανεκμετάλλευτα γιατί είναι σχεδόν αδύνατον να φυτρώσει κάτι άλλο. Και όπως είπα και στην αρχή έχεις το θράσος να λέγεσαι αγρότης. Φυτεύεις για τα λεφτά έτσι? 3 είναι αυτά που πρέπει να ψάξεις. Τι θα πουλήσεις  ακριβά τι έχει ζήτηση και τι είναι εύκολο. Και αυτό τα συνδυάζει όλα όπως και πολλά άλλα και ευκολότερα ακόμα με μεγαλύτερο κέρδος που ξεριζώνεις για να φυτέψεις αυτό που δεν μπορείς να πουλήσεις.

Χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο για 


Γαργάρες ( φίλα, τρυφερά κλαδιά και μπουμπούκια )
Πονόλαιμο ( φίλα, τρυφερά κλαδιά και μπουμπούκια )
Στοματίτιδα ( φίλα, τρυφερά κλαδιά και μπουμπούκια )
Φαρυγγίτιδα ( φίλα, τρυφερά κλαδιά και μπουμπούκια )
Ουλίτιδα ( φίλα, τρυφερά κλαδιά και μπουμπούκια )
Άφθες ( φίλα, τρυφερά κλαδιά και μπουμπούκια )
Πονόδοντο ( φίλα, τρυφερά κλαδιά και μπουμπούκια )
Αντιδιαβητικό
Δυάρια
Μητρορραγίες
Διευκολύνει την γέννα
Διουρητικό
Πέτρα στα νεφρά
Ολιγουρία
Αρθριτικά
Ρευματισμούς
Αιμορροΐδες ( αφέψημα )
Δυσπεψία ( αφέψημα )
Ξινίλες ( αφέψημα )
Φλόγωση του στομαχου ( αφέψημα )
Τονωτικό ( αφέψημα )
Αναιμία ( αφέψημα )
Ουλίτιδα ( αφέψημα )
Κυνάγχη ( αφέψημα )
Κολπικές εγχειρήσεις ( αφέψημα )
Μητρορραγίες ( αφέψημα )
Δυσμηνόρροιες ( αφέψημα )


Πως χρησιμοποιούμε αυτό το βότανο


Σαν αφέψημα. Βράζουμε 25 γραμμάρια κορυφές σε ένα λίτρο νερού μέχρι να μείνει το μισό. Το φιλτράρουμε με χαρτοπετσέτα και βαμβάκι και πίνουμε μισό κρασοπότηρο το πρωί και μισό το βράδυ. Το αφέψημα της ρίζας είναι στυπτικό  σε υπέρταση, δυάρια ( ρίχνει την πίεση απότομα ) το φτιάχνουμε και το πίνουμε με τον ίδιο τρόπο μόνο που αντί για κορυφές χρησιμοποιούμε ρίζα που έχουμε ξεπλύνει καλά.

Σαν έγχυμα. Ρίχνουμε ένα λίτρο βραστού νερού σε 25 γραμμάτια φίλα και ρίζες βατομουριάς και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Μετά το φιλτράρουμε με χαρτοπετσέτα και βαμβάκι και το πίνουμε. Πολύ καλό σε αιματουρίες, δυσπεψία, διαβήτη.

Πριν χρησιμοποιήσουμε κάποιο βότανο πρέπει να ενημερώσουμε τον γιατρό μας πηγαίνοντας του μια λίστα από τα φάρμακα που πίνουμε και λέγοντας του για ποιο λόγο θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

2 Responses to Βάτος φαρμακευτικές ιδιότητες και εμπόριο

  1. Βατομουριά... Στην Ελλάδα το αντιμετωπίζουμε σαν ζιζάνιο το ξεριζώνουμε το καίμε το δηλητηριάζουμε για να βάλουμε στην θέση του άλλα φυτά που ο καρπός τους θα μας δώσει 2ε - 5ε το κιλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δίνουμε ένα σωρό χρήματα για φράχτες ενώ μπορούμε να τους φτιάξουμε με βατώνες κλαδεύοντάς τους ανάλογα...πάνε όμως οι...γείτονες και τους ρίχνουν φάρμακα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.