Μετά από ερευνά ετών (υπερβάλω φυσικά) βρήκα την κορυφαία συνταγή για κολοκυθοσουπα με τα πιο απλά υλικά,
Υλικά για 4 μερίδες:
1kg κολοκυθα γλυκιά (θα την ξεχωρίσετε από το έντονο πορτοκαλή της χρώμα)
2 πατάτες μικρές 4κ.σ. λαδί
2 καρότα αλάτι, πιπέρι
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 κολοκύθι
2 πράσα (προαιρετικά)
Βήμα 1ο
Κόβουμε την κολοκύθα σε λωρίδες και στην συνέχεια την ξεφλουδίζουμε ο ευκολότερος τρόπος λόγο του ότι είναι κάπως σκληρή μετά κόβουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 2ο
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει αρκετά καλά. Βράζουμε για 30 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Βήμα 3ο
Αφού βράσουν τα λαχανικά μας και είναι σχεδόν λιωμένα τα βάζουμε στο μπλέντερ ώστε να γίνουν μια αρκετά ρευστή κρεμά. Και η σούπα μας είναι έτυμη, σερβίρουμε με μια κουταλιά του γλυκού σουσάμι.
bon appetit λοιπον!
Extra tips:
Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά της σούπας κρεμά γάλακτος ή για μια πιο λάιτ εκδοχή 1 κουταλιά της σούπας γάλα καρύδας.
Το μυστικό του σεφ χαμηλή φωτιά αν η κουζίνα σας είναι μέχρι το 6, ας πούμε ότι το 3 είναι μια καλή θερμοκρασία.
Σερβίρετε συνήθως για πρώτο πιάτο.
κείμενο Χρυσά Μαρούλη
Υλικά για 4 μερίδες:
1kg κολοκυθα γλυκιά (θα την ξεχωρίσετε από το έντονο πορτοκαλή της χρώμα)
2 πατάτες μικρές 4κ.σ. λαδί
2 καρότα αλάτι, πιπέρι
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 κολοκύθι
2 πράσα (προαιρετικά)
Βήμα 1ο
Κόβουμε την κολοκύθα σε λωρίδες και στην συνέχεια την ξεφλουδίζουμε ο ευκολότερος τρόπος λόγο του ότι είναι κάπως σκληρή μετά κόβουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 2ο
Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μας στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει αρκετά καλά. Βράζουμε για 30 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Βήμα 3ο
Αφού βράσουν τα λαχανικά μας και είναι σχεδόν λιωμένα τα βάζουμε στο μπλέντερ ώστε να γίνουν μια αρκετά ρευστή κρεμά. Και η σούπα μας είναι έτυμη, σερβίρουμε με μια κουταλιά του γλυκού σουσάμι.
bon appetit λοιπον!
Extra tips:
Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά της σούπας κρεμά γάλακτος ή για μια πιο λάιτ εκδοχή 1 κουταλιά της σούπας γάλα καρύδας.
Το μυστικό του σεφ χαμηλή φωτιά αν η κουζίνα σας είναι μέχρι το 6, ας πούμε ότι το 3 είναι μια καλή θερμοκρασία.
Σερβίρετε συνήθως για πρώτο πιάτο.
κείμενο Χρυσά Μαρούλη
Μετά από ερευνά ετών (υπερβάλω φυσικά) βρήκα την κορυφαία συνταγή για κολοκυθοσουπα με τα πιο απλά υλικά
ΑπάντησηΔιαγραφή