Πως θα εκδώσω το βιβλίο μου

Είναι πραγματικά μεγάλη η στιγμή που το βιβλίο σου έχει τελειώσει κ είναι έτοιμο για ανάγνωση κ ακόμα μεγαλύτερη όταν φτάσει η στιγμή να διαβαστεί από το κοινό που θα το αγαπήσει θα το μισήσει η θα το προσπεράσει. Η διαδικασία της έκδοσης είναι ένα νόμισμα με δυο όψεις. όπως όλα άλλωστε... Η μια όψη είναι η απλή κατοχυρώνεις τα πνευματικά δικαιώματα και το στέλνεις σε κάποιους εκδοτικούς οίκους ώστε να πάρεις κ κάποιες προσφορές και αυτό είναι όλο. Στο άρθρο θα αναλύσουμε την δεύτερη όψη που είναι περισσότερο πολύπλοκη αλλά σου τα αναφέρει όλα.

Τι κάνω όταν γράψω το βιβλίο μου.


Το ότι έχει τελειώσει σημαίνει πως το έχεις ξανά διαβάσει, έχεις κάνει τις αλλαγές σου κ τις διορθώσεις σου. Σε καμία περίπτωση δεν θα σου εκδώσουν το βιβλίο αν είναι τόσο κακό γραμμένο κ ανορθόγραφο όσο αυτό το άρθρο. Αφού το διορθώσεις το επόμενο βήμα είναι να κατοχυρώσεις τα πνευματικά σου δικαιώματα. Αν τώρα δεν το διορθώσεις ο ίδιος κ το στείλεις σε άλλον τότε πρώτα πρέπει να κατοχυρώσεις τα πνευματικά σου δικαιώματα. Αφού τελειώσεις με αυτά τα δυο τότε με ένα καλό βιογραφικό να το στέλνεις σε κάποιους εκδοτικούς οίκους. Μια καλή επιλογή είναι οι εκδοτικοί οίκοι που κυκλοφορούν βιβλία που σου αρέσει να διαβάζεις. Προσοχή στο βιογραφικό είναι ένας λόγος να σου απορρίψουν το βιβλίο κ κάποιες φορές ένας λόγος να στο εκδώσουν.

Διόρθωση βιβλίου


Εδω θα σου πρότεινα να κάνεις αυτό που θα έκανα κ εγώ. Να δώσεις το βιβλίο σου για διόρθωση επιλέγοντας κάποιον που θα μπορέσει να στο μεταφράσει κ στα αγγλικά. Έτσι σε καλύτερη τιμή θα μπορείς να το στείλεις κ Ελλάδα και στο εξωτερικό. Γιατί οκ ας είμαστε ειλικρινής η Ελλάδα σπάνια βοηθά τώρα πια, πόσο μάλλον αν δεν υπάρχουν οι ανάλογες γνωριμίες. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι συνήθως διαλέγουν έναν συγκεκριμένο τρόπο γραψίματος, αυτό που στην γειτονιά μου λένε να χωρά στην κονσέρβα... Τώρα αν δεν το βλέπεις καθόλου για εξωτερικό τότε μια απλή διόρθωση φτάνει κ βγαίνει από 0.15ε ως 0.50 η σελίδα.

Κατοχύρωση πνευματικών αδικημάτων


Εδω κ αν έχουν ακουστεί τα όσα... Δεν μπορείς να το στείλεις στον εαυτό σου με το ταχυδρομείο και να κρατήσεις κλειστό τον φάκελο. Δεν μπορείς να το στείλεις στο εαυτό σου μέσο email. Μέσω email μπορείς μόνο να το παραχωρήσεις σε κάποιον. Δεν μπορείς να πεις ότι το έχεις κατοχυρωμένο αν δεν το έχεις... κάποια στιγμή θα χιαστεί να υπογραφούν κάποια χαρτιά τότε θα σου ζητηθούν κ τα δικαιώματα. Τι πρέπει να κάνεις οπότε...  Κ εδω υπάρχουν δυο τρόποι. Ο πρώτος είναι να το βάλεις σε έναν φάκελο κ να το πας σε κάποιον συμβολαιογράφο. Του εξηγείς ότι μέσα έχεις το βιβλίο σου κ πως πρέπει να σφραγίσει και να κρατήσει το φάκελο κλιστώ, πες του με τον οικονομικό τρόπο θα καταλάβει. Εχω δει να το κάνουν με δυο συμβολαιογράφους που δεν σχετίζονται μεταξύ τους για το ίδιο βιβλίο. Δεν το απορρίπτω κ δεν το πρωτινό δεν θέλω να γίνω παρανοϊκός αν και κάποιες φορές θα ήταν χρήσιμο. Αυτό θα το αποφασίσεις εσύ. Ο τρόπος που ανέφερα είναι ο φθηνός αλλά δεν είναι τόσο έγκυρος. Σίγουρα θα έχεις κάτι στα χέρια σου αλλά αν το θέμα φτάσει στα δικαστήρια θα χρειαστούν πολλά δικαστήρια για να αποδείξεις ότι είναι δικό σου. Και τότε θα καταλάβεις πως θα ήταν καλύτερο να το κάνεις με τον ακριβό τρόπο. Να πας το βιβλίο σου στον συμβολαιογράφο κ αυτός θα πιστοποιήσει κάθε σελίδα ξεχωριστά όνομα συγγραφέα κ ημερομηνία. Καταλαβαίνεις την διαφορά έτσι? Στο πρώτο ενδεχόμενο πιστοποίησες έναν σφραγισμένο φάκελο μια συγκεκριμένη ημερομηνία από ένα συγκεκριμένο όνομα όχι το βιβλίο. Δεν θα σου πω τιμές καλύτερα να ρωτήσεις μερικούς γιατί έχω ακούσει μεγάλες διαφορές στην τιμή.

Έκδοση του βιβλίου μου.


Έκδοση η απόρριψη, όλα τα σενάρια είναι πιθανά κ δεν πρέπει να μας απογοητέψουν. Κατά την γνώμη μου αν πάρουμε όλα τα βιβλία που ολοκληρώθηκαν σήμερα Κ αξίζει να διαβαστούν κ να εκδοθούν. Και τα στείλουμε σε έναν εκδοτικό οίκο που έχει την δυνατότητα να τα εκδώσει κ έχει εκδώσει και χειροτέρα από αυτά που του δώσαμε εμείς,  θα είναι θέμα αν εκδώσει το 10% από ότι του στείλουμε. Αναφέρομαι αποκλειστικά σε βιβλία που αξίζει κ να εκδοθούν κ να διαβαστούν. Αν το βιβλίο μας έχει μια καλή προσφορά τότε αυτή είναι πως θα πάρουμε κάποια χρήματα προκαταβολικά και τα άλλα σταδιακά με την κυκλοφορία κ ανάλογα πως θα τα πάει. Μια όχι κ τόσο καλή προσφορά είναι να σου ζητήσουν χρήματα για να στο εκδώσουν. Δεν θα στο συνιστούσα γιατί αν είναι να το εκδόσεις μόνος σου καλύτερα μέσω alibababa θα βρεις καλύτερη ποιότητα στο 1/3 της τιμής με σοβαρό εξώφυλλο κ θα σου μείνουν και τα υπόλοιπα 2/3 για να το διασαφήσεις. Γιατί ζούμε στο κόσμο που διαβάζεται περισσότερο το βιβλίο που διαφημίζεται περισσότερο δίστιχος. Η διαφήμιση είναι περιπλοκή ενώ να το πουλήσεις μέσο διαδικτύου είναι εξαιρετικά απλό ωστόσο θα δούμε και τα δυο θέματα.

Η διαφήμιση του βιβλίου


Αν δεν ξέρεις όσα χρήματα κ να ρίξεις μόνος σου δεν θα τα καταφέρεις για αυτό σου προτείνω να αφήσεις τα ρέστα στα ρηχά. Μια διασάφηση είναι αρκετά πολύπλοκη μπορείς με 1ε να βγάλεις 10ε κ μπορείς με 1000ε να μη βγάλεις ούτε ένα. Πριν σου πω για τα ρηχά θα σου εξηγήσω πως δουλεύει το μηχάνημα... Αρχικά το 1ε αντιστοιχεί περίπου στις 2000 προβολές οι οποίες θα σου αποδώσουν περίπου στα 5 κλικ. Πέντε άτομα από τα 2000 που θα δουν την διαφήμιση θα κάνουν κλικ σε αυτήν. Αν έχεις διαλέξει να προβληθεί σε λάθος κοινό τότε θα γίνει όλο μάταια αν έχεις προγραμματίσει 100% σωστά το κοινό που θες να προβληθεί, δηλαδή άνθρωποι που διαβάζουν βιβλία κ αγοράζουν από το διαδίκτυο κ όλα αυτά βάση ενδιαφερόντων κ ηλικίας. Τότε θα έχεις κάνει μια μέτρια διαφήμιση αν στις 20.000 προβολές ( 10ε 10κλικ) καταφέρεις να πουλήσεις βιβλία που θα σου αποφέρουν καθαρό κέρδος μεγαλύτερο των 10ε.
  Σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σπουδάσει πάνω σε αυτό κ δεν μπορούν να το κάνουν σωστά. Μετά είναι οι διαφημιστικές, οι καλές είναι ακριβές ως απλησίαστες η φθηνές είναι χαμένος χρόνος και χρήματα. Αν μπορούσαν να κάνουν κάτι η τιμή τους δεν θα ήταν εκεί κάτω... Κ τι γίνετε τώρα με τα ρηχά. Ένας τρόπος να κάνεις την διαφήμιση μόνος σου είναι να πληρώσεις τα like στο facebook και αφού τελειώσεις με αυτό θα κάνεις κάποιες κοινοποιήσεις τις οποίες θα τις πληρώνεις για να είσαι σίγουρος ότι θα τις δουν. 1ε για κάθε 2000 άτομα που θέλεις να δουν την κοινοποίηση σου και βάση facebook 750ε για 1500like στην χειρότερη περίπτωση. Αλλά πάλι για το facebook δεν υπάρχουν σταθερά ποσοστά όσο αφορά το κέρδος.


Δημοσίευση του βιβλίου μου στο διαδίκτυο


Μια καλή λύση είναι να κυκλοφορήσεις το βιβλίο σου στο διαδίκτυο με πληρωμή η και χωρίς. Εξώφυλλο τιμή κ όποιος πληρώνει, αν το πουλάς θα μπορεί να το κατεβάσει στον υπολογιστή του. Ένα διάστημα σκαφτόμασταν να το κάνουμε κ εμείς αλλά καθαρά για δωρεάν βιβλία τα οποία θα τα έχουμε πάρει από τους συγγραφείς. Δεν έχει απορριφτεί σαν ηδέα αλλά δεν το έχουμε κυνηγήσει ωστόσο αν έχεις κάτι να μας προτείνεις πάνω σε αυτό μπορείς ελευθέρα να μας το πεις κ εμείς θα το δούμε. Πέρα από εμάς υπάρχουν πολλές σελίδες που κάνουν καθαρά αυτήν τη δουλειά κ είναι περισσότερο δημοφιλής πάνω σε αυτόν τον τομέα δικαιολογημένα θα τους διάλεγες κ αν το κάνεις πρόσεξε να διαλέξεις κάποια σελίδα που έχει την άδεια από τον συγγραφέα να δημοσιευτεί το βιβλίο του γιατί αν δεν την έχει μπορεί να κλίσει οποιαδήποτε στιγμή η σελίδα κ να χιαστεί να τα κάνεις όλα από την αρχή. Ο τρίτος τρόπος είναι να το κάνεις μόνος σου να φτιάξεις μια σελίδα κ να το δημοσιεύσεις εκεί. Το αν θα πει καλά η όχι είναι καθαρά θέμα διαχείρισης αλλά με λίγο στομάχι κ λίγη υπομονή θα τα καταφέρεις κανείς δεν γεννήθηκε να ξέρει.

Κείμενο Εμμανουήλ

Posted in . Bookmark the permalink. RSS feed for this post.

3 Responses to Πως θα εκδώσω το βιβλίο μου

  1. Είναι πραγματικά μεγάλη η στιγμή που το βιβλίο σου έχει τελειώσει κ είναι έτοιμο για ανάγνωση κ ακόμα μεγαλύτερη όταν φτάσει η στιγμή να διαβαστεί από το κοινό που θα το αγαπήσει θα το μισήσει η θα το προσπεράσει. Η διαδικασία της έκδοσης είναι ένα νόμισμα με δυο όψεις. όπως όλα άλλωστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς έχω ψάξει παντού και δεν βρισκω ένα ελληνικό διαδίκτυο που να μπορείς να κατεβάσεις το βιβλίο σου για πώληση Όλα είναι δωρεάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ διαφωτιστικό το κείμενο αν και όχι πλήρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Pesquisar

Search

world look - a WordPress theme from Nordic Themepark. Converted by world-look.blogspot.gr.